Γεύσεις και Συνταγές από τη Μικρά Ασία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο Νέο Ψυχικό και στους απόγονους τους.

Το θέμα; Η κουζίνα!

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή των συνταγών που πρόθυμα μοιράστηκαν απόγονοι και φίλοι 27 Μικρασιατικών οικογενειών που κατοικούν στις Κοινότητες του Δήμου μας και κυρίως, στο Νέο Ψυχικό. Αποτελεί στην ουσία ένα γευστικό ταξίδι στον χρόνο, που κρατά ζωντανές συνήθειες, μνήμες και παραδόσεις της Μικράς Ασίας. Από τις 106 σελίδες του ξεπηδούν υλικά, μπαχάρια, χρώματα και αρώματα, καρυκευμένα, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με την αγάπη των γονιών και των παππούδων μας.

Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού.

Προλογίζοντας το βιβλίο, ο Πρόεδρος του Μ.Ε.Ο. Χαράλαμπος Μπονάτσος γράφει:

«Αυτήν την κουζίνα, απλή στην βάση της αλλά ιδιαίτερη στις λεπτομέρειές της, έρχεται να μας την θυμίσει ή να μας την μάθει αυτό το βιβλίο, που φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι, με την βοήθεια πολλών απογόνων και φίλων Μικρασιατών που ζουν στην πόλη μας.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα αντίδοτο κατά της λήθης. Τώρα, περισσότερο από ποτέ. Τώρα, καθώς και η δεύτερη γενιά Μικρασιατών που γεννήθηκε στην Ελλάδα φεύγει σιγά-σιγά από κοντά μας. Τώρα, που αρχίζουν να λιγοστεύουν οι μυρωδιές των φαγητών στους δρόμους.

Ας ξαναθυμηθούμε τα καλούδια που δοκιμάσαμε στο σπίτι της γιαγιάς, της μάνας, της θείας, της γειτόνισσας και ας μνημονεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους με αγάπη».

Το βιβλίο Γεύσεις και Συνταγές από τη Μικρά Ασία θα το βρείτε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου,  στα Γραφεία του Μ.Ε.Ο., 25ης Μαρτίου 19 και στο βιβλιοπωλείο “Χαρτόπολις”, Δ. Βασιλείου 1, Φάρος Νέου Ψυχικού.

Ώρες λειτουργίας Μ.Ε.Ο.: από τις 10 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 17:00-21:00, τηλέφωνα επικοινωνίας 2106714603 και 697 2266417.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις