Ποια είναι η Δάφνη Κανάκη;

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Της Λυδίας Λέκκα

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις της Ψυχικιώτισσας Δάφνης Κανάκη, που τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην σελίδα Νέο Ψυχικό – Φιλοθέη – Ψυχικό. Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών, η κυρία Κανάκη έβαλε κάτω το προεκλογικό πρόγραμμα του Προαστίου Προτύπου και του Δημήτρη Γαλάνη και το αντιπαραβάλει με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται με τον τίτλο “Το είπατε. Το κάνατε;” και κλείνουν με την αντίστροφη μέτρηση των ημερών μέχρι τις εκλογές και την ευχή “Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, μόνο μην μας κοροϊδέψετε!”. Σε κάθε ανάρτηση παρατίθεται μία προεκλογική εξαγγελία του Προαστίου Προτύπου, που συνοδεύεται από την σχετική φωτογραφία και ενίοτε και από σχόλια πρωτοκλασάτων στελεχών του.

Οι αναρτήσεις της προσελκύουν πληθώρα σχολίων. Η ίδια δεν εμπλέκεται σε ανούσιους τσακωμούς, παραθέτει επιχειρήματα, απαιτεί τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά της και δεν πείθεται από τις διάφορες αοριστολογίες με τις οποίες κάποιοι επιχειρούν να την αντικρούσουν.

Ενδεικτικά της άποψης που επικρατεί για τον ενεργό πολίτη που διατυπώνει στοιχειοθετημένα την άποψή του και ασκεί με σταθερότητα την κριτική του, είναι τα δημόσια σχόλια υποψηφίου του Προαστίου Προτύπου, ο οποίος αναρωτιέται για τα κίνητρα της κυρίας Κανάκη και την ρωτά ποιος υποψήφιος Δήμαρχος της ανέθεσε αυτήν την δουλειά 1,5 μήνα πριν τις εκλογές.

Η κυρία Κανάκη του επισημαίνει ότι η ερώτησή του υποκρύπτει την πεποίθηση ότι για να αντιδρά κάποιος σε μία κατάσταση πρέπει να είναι συνδεδεμένος με κάποιο “συμφέρον”, ενώ του απαριθμεί αναλυτικά όλα αυτά που ως πολίτη την ενοχλούν: την παραπλάνηση, την απαξία, τον εμπαιγμό, την ανειλικρίνεια, αλλά και την απαξιωτική μεταχείριση όλων των δημοτών που τολμούν να αναφέρουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρά της, απαντά χωρίς περιστροφές: “Είναι ο τρόπος που σκέφτηκα ότι μπορώ να δείξω ότι δεν είμαστε όλοι πρόβατα και κλακαδόροι. Είναι αυτό που σκέφτομαι ότι θα συνεχίσω να κάνω και μετά τις εκλογές, όποιος και είναι ο Δήμαρχος. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να συμβάλω ώστε κάποια δημοτική αρχή επιτέλους να σκεφτεί καλά τι θα υποσχεθεί και τι θα πράξει”.

Οι αναρτήσεις έχουν προκαλέσει τέτοιον σάλο, που ακούστηκε ότι πρόκειται περί ψεύτικου προφίλ και ανύπαρκτου προσώπου. Να σας πληροφορήσουμε λοιπόν ότι τυχαίνει να έχουμε γνωρίσει προ ετών κοινωνικώς την Δάφνη Κανάκη και τον σύζυγό της και ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο όχι μόνο υπαρκτό αλλά και σκεπτόμενο, έναν αξιόλογο άνθρωπο και προβληματιζόμενο πολίτη, που κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας: θέτει τους διοικούντες προ των ευθυνών τους, βάσει των δικών τους υποσχέσεων και των δικών τους λεγομένων. Το πρότυπο του ενεργού πολίτη δηλαδή.

Και εάν πράγματι, όπως λέει η ίδια, συνεχίσει να ασχολείται ενεργά και μετά τις εκλογές, παρακολουθώντας τα κοινά, κανείς δεν θα μπορεί να κοιμάται πλέον τον ύπνο του δικαίου. Γιατί η μεν Διοίκηση θα ξέρει ότι εκεί έξω υπάρχουν πολίτες που θυμούνται τι τους υποσχέθηκαν και απαιτούν να τα υλοποιήσουν, ενώ και η όποια Αντιπολίτευση θα πρέπει να ξυπνήσει, να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει για λογαριασμό των πολιτών όσα έχει θέσει ως προτεραιότητες στο Πρόγραμμά της και όχι να θυμηθεί να ανοίξει το στόμα της στα Δημοτικά Συμβούλια έξι μήνες πριν τις εκλογές εμφανιζόμενη ως Σωτήρας.

Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο λοιπόν, καθώς τώρα οριστικοποιούνται τα προεκλογικά προγράμματα όλων των Συνδυασμών, που θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά πριν επιδοθούν σε μπαράζ υποσχέσεων για το κατά πόσο αυτές είναι όντως υλοποιήσιμες.

Η δική μας συμβουλή προς όποιον ή όποιαν εκλεγεί Δήμαρχος, αν βέβαια ενδιαφέρεται πραγματικά να διοικήσει αποτελεσματικά, να κάνει πέντε πράγματα για αυτόν τον Δήμο και όχι απλά να απολαμβάνει την αίγλη του Δημαρχιακού θώκου, είναι να αναθέσει στην κυρία Κανάκη την επίβλεψη της τήρησης του προεκλογικού Προγράμματος και να την παρακαλέσει θερμά να του/της ασκεί την αυστηρή κριτική της έξι φορές την ημέρα, προ και μετά των γευμάτων!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις