Το όμορφο ταξίδι της Σχολικής Επιτροπής!!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σωκράτης Χαμαλίδης

Ξεκίνησα την ενασχόλησή  μου με τα Δημοτικά ερχόμενος σε επαφή με τον Παντελή Χαροκόπο. Μου μετέδωσε το ενδιαφέρον του και την αγάπη του,  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έκτοτε έλαβα μέρος ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με τον συνδυασμό του Παντελή Χαροκόπου  δύο φορές και μια με τον συνδυασμό του Δημήτρη Γαλάνη, τον σημερινό μας Δήμαρχο.

Καμία φορά δεν εκλέχθηκα, ωστόσο το σαράκι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μου το μετέδωσαν! Μου το μετέδωσαν και οι δύο Δήμαρχοι, ο καθένας με τον τρόπο του.

Ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Γαλάνης, μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με την Σχολική Επιτροπή. Σε πρώτη φάση, δίπλα στον Δημήτρη Φωτιάδη. Έναν Αυτοδιοικητικό με μεγάλη εμπειρία,  βαθύ γνώστη των διαδικασιών, Πολιτικό Μηχανικό και με σημαντικές γνώσεις  της Νεότερης Πολιτικής Ιστορίας του τόπου μας, που ο συνδυασμός όλων αυτών τον καθιστούν σημαντικό δάσκαλο,  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε δεύτερη φάση, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, με ορίζει Πρόεδρο της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Δημήτρη Φωτιάδη. Με τον Δημήτρη Φωτιάδη και τα Μέλη της χαράξαμε, ως Β/θμια Σχολική Επιτροπή,  μια πολιτική έργων και προσφοράς  στην εκπαιδευτική κοινότητα  του ενιαίου πλέον Δήμου μας ικανοποιώντας αιτήματα χρόνων.

Ως Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, συνέχισα με θέρμη αυτήν την πολιτική, δίπλα στους εκπαιδευτικούς και μαθητές προσπαθώντας να δημιουργήσω ένα περιβάλλον  φιλικό και σύγχρονο. Να διευκολύνω την εκπαιδευτική διαδικασία και να μεταδώσω όσο μου αναλογούσε την αγάπη μου για τις Σχολικές Μονάδες, και πως θα έπρεπε να είναι σήμερα αυτές, το 2022 της εποχής της πανδημίας  και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Πιστεύω ότι το καταφέραμε μαζί με τα Μέλη της Β/θμιας. Η εικόνα άλλαξε. Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες, ανανεώσαμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό όπου κρίθηκε αναγκαίο, συντηρήσαμε τον υπάρχοντα εξοπλισμό, χρωματίσαμε – φρεσκάραμε, ανανεώσαμε την κτιριακή υποδομή, διευκολύναμε την εκπαιδευτική διαδικασία με την υπόδειξη της Εκπαιδευτικής κοινότητας, αξιολογήσαμε τα ζητούμενα της Μαθητικής κοινότητας και πράξαμε ανάλογα με στόχο την διαμόρφωση ενός νέου σχολικού περιβάλλοντος .

Ως Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, προσπάθησα να εφαρμόσω με συνέπεια αυτά που με δίδαξαν οι παλιότεροι και με συμβούλευσαν οι νεότεροι συνάδελφοι, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εφάρμοσα τεχνικές διαχείρισης, όπως ως επαγγελματίας του Ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζω με στόχο την άμεση υλοποίηση του έργου με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σήμερα λοιπόν, έχουμε μια άλλη εικόνα. Σχολικά κτίρια, αύλειοι χώροι, γήπεδα, σχολικές αίθουσες,  αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γραφεία καθηγητών,  κοινόχρηστοι χώροι, χώροι υγιεινής, όλα ανακαινίσθηκαν και συντηρήθηκαν. Εφαρμόσαμε για λόγους υγιεινής σύστημα 2μηνιαίο συντήρησης αποχετεύσεων, προγραμματίσαμε απολυμάνσεις και απεντομώσεις , ανανεώσαμε και συντηρήσαμε τον πυροσβεστικό εξοπλισμό, οργανώσαμε τα κυλικεία. Ενεργοποιήσαμε τις Eπιτροπές Eλέγχου των κυλικείων. Καθιερώσαμε tην άμεση και καθημερινή μας επικοινωνία,  με την Εκπαιδευτική κοινότητα και διευκολύναμε το έργο τους παρακολουθώντας και ενισχύοντας οικονομικά το μικρό ταμείο του Διευθυντή. Το μικρό ταμείο λειτουργεί πλέον ουσιαστικά καλύπτοντας άμεσα τις ανάγκες αφού ως Σχολική Επιτροπή, μεριμνήσαμε για την διάθεση  χρεωστικής κάρτας! Μια υπηρεσία, που σε συνεργασία με την Τράπεζα, ήταν  απαραίτητη προς εξυπηρέτηση των Διευθυντών των Σχολικών μας Μονάδων.

Το υπέροχο ταξίδι της Σχολικής Επιτροπής, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες για εμένα, από την θέση του Προέδρου. Παραμένω Μέλος, θέλοντας να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Θεωρώ ότι πραγματοποιήσαμε ένα σημαντικό έργο. Ένα έργο αρχικά συντήρησης και κατασκευής, και σε δεύτερη φάση οργανωτικό. Ένα έργο που θα πρέπει να έχει συνέχεια! Σε αυτό το ταξίδι συνοδοιπόροι ήταν τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής, οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχός μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους Προμηθευτές μας που χωρίς αυτούς δεν θα είχε προγραμματισθεί και εκτελεσθεί καμία υπηρεσία και έργο.

Θεωρώ ότι ξεκίνησε μια νέα εποχή για τις Σχολικές μας Επιτροπές, ουσιαστικού έργου και διαχείρισης προς όφελος της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και κυρίως των παιδιών μας, μαθητών και μικρών μας φίλων!! Μια Κοινότητα που μέσα από μια σύγχρονη υποδομή, θα είναι το εφαλτήριο της μάθησης και γνώσης, παιδείας και εκπαίδευσης και όχι της υποχρέωσης, παπαγαλίας και στείρας γνώσης!

Σας Ευχαριστώ!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις