«Το Χαμόγελο του Παιδιού» – «Ελίζα»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δύο εκδηλώσεις με θέμα την κακοποίηση του παιδιού

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Οι σύλλογοι «Ελίζα» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιούν ομιλίες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, σχετικά με το φλέγον και επίκαιρο θέμα της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των αστυνομικών και της κοινωνίας γενικότερα. Σήμερα, που η αναγκαιότητα της καταγγελίας τέτοιων περιστατικών έχει γίνει συνείδηση, ο Δήμος και το ΜΕΟ συμβάλλουν διοργανώνοντας τις δύο αυτές ενημερωτικές ομιλίες, με αντικείμενο την γνώση, την πρόληψη και τον τρόπο χειρισμού περιστατικών και καταστάσεων.

Συνδιοργανωτές οι πλέον αρμόδιοι φορείς Ελίζα, Χαμόγελο του Παιδιού,  Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.   Οι ομιλητές εξειδικευμένοι και οι ομιλίες ανοικτές για να συζητηθούν και να πάρουν απαντήσεις οι ενδιαφερόμενοι.

 

Στο Νέο Ψυχικό

Η πρώτη ομιλία διοργανώνεται από τον ΜΕΟ και την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»  την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 6μμ στα γραφεία του ΜΕΟ (25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό).

Με τίτλο «ΠΑΙ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ», η ημερίδα χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες, ξεκινώντας από το νομικό πλαίσιο της παιδικής προστασίας με εισηγητή τον Νομικό Βασίλειο Μπραβάκο. Η δεύτερη ενότητα πραγματεύεται τα δικαιώματα του παιδιού, με εισηγήτρια την Χριστίνα Αζοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Την τρίτη εισηγείται ο Δημήτριος Μπουρσινός, Ψυχολόγος του Ινστιτούτου, που θα αναλύσει το πώς αναγνωρίζουμε και προλαμβάνουμε την παραμέληση και την κακοποίηση. Η τέταρτη ενότητα, ασχολείται πιο εξειδικευμένα με τους Δήμους και το δημόσιο σύστημα παιδικής προστασίας με εισηγήτρια την Ματίνα Ταβουλαρέα, Κοινωνική Λειτουργό, Γενική Γραμματέα Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Αττικής και τέλος, στην πέμπτη ενότητα, η Στεφανία Τέκου, Κλινική Κοινωνική Λειτουργός από το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα μας μιλήσει για την διαδρομή του παιδιού που απομακρύνεται από το σπίτι αλλά και την αποϊδρυματοποίηση.

Τη συζήτηση με το κοινό για τα θέματα παιδικής προστασίας θα συντονίσουν οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Παύλος Τσιμογιάννης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, Όλγα Μυλωνοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ο Βασίλης Παπαθωμόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

 

Στην Φιλοθέη

Η δεύτερη εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και το Σωματείο «Ελίζα», με θέμα “Κακοποίηση του Παιδιού: Αναγνώριση, Πρώιμη Παρέμβαση και Πρόληψη του Φαινομένου”.

Η ομιλία πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στις 6μμ, στο Λύκειο Φιλοθέης (Παπαφλέσσα 15 και Λουκή Ακρίτα).

Την ομιλία θα ανοίξει η Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, ενώ η Τίνια Απέργη, Κλινική Ψυχολόγος / Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, θα αναλύσει τα είδη της κακοποίησης και τα σημάδια από τα οποία την αναγνωρίζουμε. Για την Νομική Προσέγγιση της Κακοποίησης του Παιδιού θα μιλήσει η Ηλέκτρα Κουτσούκου -Δρ. Δικαιωμάτων Παιδιού, Δικηγόρος, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τέλος θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

 

Το θέμα αφορά όλους μας. Ας είμαστε όλοι εκεί!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις