Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εξαιρετικά επιτυχημένη η εναρκτήρια εκδήλωση του τοπικού μας παραρτήματος

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από το τοπικό μας παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας μια πολύπλευρη εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του μαστού και κέντρο το βιβλίο των Ελίνας Ψημίτη και Μαρουλιώς Σταθουλοπούλου «Καρκίνος του Μαστού – Διαχείριση του φόβου και της καθημερινότητας – tips &tricks».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΜΕΟ και συγκέντρωσε πάνω από 100 άτομα μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία) Ευάγγελος Φιλόπουλος, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου, ο Αντιδημαρχος Δημήτρης Φωτιάδης, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ  Σοφία Βυθούλκα και η Αντιπρόεδρος Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου,  ο Παναγιώτης Τσίγγανος, Διευθυντής του Γραφείου της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη και η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιαννη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης εξαίροντας το σημαντικό κοινωνικό έργο του Παραρτήματος στον Δήμο, συνεχάρη την δική μας Πρόεδρο, Νατάσα Αγγελάκη για την εκδήλωση και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα παραμείνει δίπλα στο έργο τους.  Τέλος δήλωσε ότι το βιβλίο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι μοναδικό, διότι συνεργάστηκαν για την συγγραφή του η θεραπεύτρια με την θεραπευόμενη.

Στην συνέχεια η κυρία Αγγελάκη σε έναν ιδιαίτερο σύντομο χαιρετισμό τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι το μότο της εκδήλωσης είναι «Τον καρκίνο δεν τον φοβόμαστε –πλέον-, αλλά τον σεβόμαστε» και τόνισε την σημασία της έγκαιρης εξέτασης στην πρόληψή του.

Και αν αυτά θεωρούνται συνηθισμένοι χαιρετισμοί εκδήλωσης, κάπου εδώ έρχονται δύο σημαντικές ανακοινώσεις. Την πρώτη την ακούσαμε από τον κύριο Παναγιώτη Τσίγγανο Παναγιώτη, Διευθυντή του γραφείου της Υφυπουργού κυρίας Ζωής Ράπτη ο οποίος είπε:  «Στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού πρόκειται να δημιουργηθεί ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με νεοπλασματικές ασθένειες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία». Η Μονάδα έχει προϋπολογισμό 330.000 ευρώ, θα δημιουργηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο σχετικός διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Η δεύτερη ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΑΕ Ευάγγελο Φιλόπουλο, ο οποίος εξήγγειλε την άμεση υλοποίηση ενός Προγράμματος Ευεξίας για ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, στην Αθήνα, επισημαίνοντας την σημασία της ψυχικής υγείας των ασθενών, ενώ τόνισε ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες από τέτοια προγράμματα μετρούν ήδη πολύ καλά αποτελέσματα.

Η παρουσίαση του βιβλίου ήρθε μετά από αυτές τις ευχάριστες και σημαντικές ανακοινώσεις  και καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό. Το βιβλίο που όπως παραπάνω αναφέραμε φέρει την υπογραφή δύο διαφορετικών οπτικών: της θεραπευμένης επιχειρηματία Ελίνας Ψημίτη που κατάφερε και κέρδισε πίσω την ζωή της και της θεραπεύτριας χειρουργού μαστού Μαρουλιώς Σταθουλοπούλου, δύο γυναικών που αγωνίστηκαν παράλληλα με κοινό στόχο την ζωή και την υγεία και μέσα από αυτό, ανέπτυξαν μια δυνατή φιλία. Το βιβλίο θεωρείται εγχειρίδιο με πολύτιμες οδηγίες για όλες τις γυναίκες, είτε αυτές νοσούν είτε όχι.

Παρά το δύσκολο και βαρύ θέμα, οι εκατό παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον σε μία κατάμεστη αίθουσα που δεν ακουγόταν ψίθυρος. Τέλος συνομίλησαν με τις δύο κυρίες, μίλησαν για τις δικές τους ιστορίες, ρώτησαν και έλυσαν απορίες.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί και την έναρξη της νέας περιόδου εργασιών και δράσεων για το τοπικό μας Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ευχόμαστε πάντα τέτοιες επιτυχίες!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις