Άρωμα φράουλας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Άρωμα φράουλας!

της Μαριλένας Μανιατοπούλου

Μοναδικές σε άρωμα και γεύση, οι φράουλες την άνοιξη βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους, κατακόκκινες και εύγευστες διαθέτουν αποτοξινωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Με τον ερχομό του Απρίλη, τα λευκά λουλούδια της φράουλας μετατρέπονται σιγά- σιγά σε χυμώδεις, κατακόκκινους καρπούς! Περιέχουν βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο. Μπορείτε για εσάς και για όλη την οικογένεια, να φτιάξετε με αυτές θαυμάσια καλοκαιρινά γλυκά. Οι φράουλες δεν γίνονται μόνο φρουτοσαλάτα και γλυκό, αλλά συνοδεύουν υπέροχα τις δροσερές σαλάτες. Επίσης έχουν και καλλυντικές ιδιότητες. Λίγες πολτοποιημένες φράουλες μαζί με λίγο γάλα γίνονται μια φρέσκια μάσκα που καθαρίζει και ξαναζωντανεύει το δέρμα. Απολαύστε τις!

 

Τούρτα με ανθότυρο και φράουλες

Υλικά

120γρ. μπισκότα τύπου Digestive

100 γρ. βούτυρο

2 κουτ. σούπας κακάο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

300 γρ. ανθότυρο

120 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή γλυκό του κουταλιού φράουλα χτυπημένο σε μίξερ)

2 φύλλα ζελατίνης

50γρ. σαντιγί

100γρ. φράουλες καθαρισμένες

φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε το μείγμα με το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα μπισκότου σε φόρμα με διάμετρο 20 εκ. που ανοίγει, το πατάμε καλά με τα χέρια και το βάζουμε στο ψυγείο. Δουλεύουμε λίγο στο μίξερ το ανθότυρο και το ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα φράουλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε μια κουταλιά νερό και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης (που έχουμε μουσκέψει από πριν σε κρύο νερό). Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου που έχουμε στο ψυγείο και το βάζουμε πάλι να κρυώσει. Βγάζουμε την τούρτα από την φόρμα (μετά από δύο ώρες τουλάχιστον) την τοποθετούμε σε πιατέλα και τη διακοσμούμε με φράουλες κομμένες στη μέση, σαντιγί και φυλλαράκια δυόσμου.

 

Μαρμελάδα φράουλα με ολόκληρες φράουλες

Υλικά

1 κιλό φράουλες καλά καθαρισμένες χωρίς το κοτσάνι τους

1 κιλό ζάχαρη (μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη από το 1 κιλό έως 500γρ. κατά βούληση)

1 σφινάκι μπράντι

χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση φράουλες και τις πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη. Βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Περιχύνουμε με το μπράντι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τις φράουλες να μαριναριστούν μια ολόκληρη νύχτα. Την άλλη μέρα, θα έχουν κατεβάσει μπόλικο ζουμάκι. Τις ανακατεύουμε καλά και τις βάζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και τις βράζουμε για 15’ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό ½ λεμονιου, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τις βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τις φυλάμε στο ψυγείο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις