Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις «Αθλοπαιχνιδιές»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θερινό πρόγραμμα που αγάπησαν και αγαπούν όλα τα παιδιά, οι Αθλοπαιχνιδιές  ανοίγει τις πόρτες φέτος  στις 24 Ιουνίου.

Το δημοφιλές Πρόγραμμα που το δίμηνο που λειτουργεί ξεπερνάει τις 2000 εγγραφές, εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς και ενθουσιάζει τα παιδιά τα έχει και φέτος όλα αλλά και κάτι παραπάνω από πέρυσι. Αθλήματα, επιτραπέζια παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, χορός, μουσική και τραγούδι αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις μιας και φέτος το Πρόγραμμα χωρίζεται σε θεματικές ενότητες.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και στις τρεις Κοινότητες του Δήμου και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού (αντί του Αθλητικού λόγω των έργων που γίνονται), στο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού και στο Δημοτικό Φιλοθέης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Εβελίνα Παλτζόγλου μας ενημερώνει ότι οι φετινές «Αθλοπαιχνιδιές» χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές περιόδους. Η κάθε χρονική περίοδος αντιστοιχεί σε δύο εβδομάδες. Η θεματολογία που θα δουλευτεί με τα παιδιά είναι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

Η πρώτη περίοδος είναι από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου και τα παιδιά θα ασχοληθούν με την διατροφή, την υγεία και τον αθλητισμό.

Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου και οι μικροί μας φίλοι θα μεταφερθούν στους πλανήτες του Κόσμου. Η ενότητα έχει τίτλο «Διακοπές στους πλανήτες του κόσμου».

Η τρίτη περίοδος μεταφέρει τα παιδιά στα ελληνικά νησιά, «Διακοπές στα ελληνικά νησιά» την ονομάζουν οι διοργανωτές και θα διαρκέσει από τις 22 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Η επόμενη και τελευταία περίοδος είναι από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου και οι μικροί συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης τα τμήματα θα πραγματοποιούν μια εκδρομή την εβδομάδα η οποία θα είναι προαιρετική.

Με την λήξη της κάθε περιόδου, δηλαδή κάθε δεύτερη Παρασκευή θα πραγματοποιείται γιορτή για γονείς και παιδιά.

Μια βασική αλλαγή φέτος είναι ότι στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτά παιδιά από 5 ετών, έναντι των 6 που ήταν μέχρι πέρυσι. Η κυρία Παλτζόγλου μας εξηγεί «Η ηλικία των πέντε ετών δεν θεωρείται πια προσχολική. Η διετής υποχρεωτική φοίτηση σε νηπιαγωγεία έβαλε τα μικρά στην σχολική κοινότητα. Πρόκειται δηλαδή για μια ηλικία, μικρή μεν, αλλά που έχει ένα χρόνο φοιτήσει σε σχολείο και όχι σε παιδικούς σταθμούς. Το τμήμα θα λειτουργήσει φέτος πιλοτικά στο δημοτικό Ψυχικού, θα είναι ολιγομελές και θα έχει δικό του Πρόγραμμα κατάλληλο για αυτήν την ηλικία».

Η τιμολογιακή πολιτική θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες χρονιές. Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου: www. philothei-psychiko.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210 6834550 και 213 2014633  Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας οπότε αν σας ενδιαφέρει το Πρόγραμμα ..σπεύσατε!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις