Συνταγή
Συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παυλάτου που απέσπασε το 1ο βραβείο αλμυρών γεύσεων στον διαγωνισμό σαρακοστιανού μεζέ της Επιτροπής Δημιουργικής Ωριμότητας.
Υλικά:
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκόρδα
2 δαφνόφυλλα
2 λεμόνια (χυμός + ξύσμα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθος
300 γρ. Ρύζι καρολίνα
500 γρ. Μύδια ψύχα (κατάψυξης)
1.500 γρ. Ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο, ξερό κρεμμύδι, δαφνόφυλλα).
Στο παραπάνω υλικά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών (ζεστός ζωμός) με το ρύζι και λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού ρίχνουμε τα μύδια. Αφού βράσουν λίγο τα μύδια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών, το χυμό από τα δύο λεμόνια και τέλος τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή επιτυχία!