Ένα αυτοδιοικητικό «αντίο»!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αγαπητοί συνδημότες, Φίλες και φίλοι,

Αρχικά σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά για το 2024, με υγεία, ειρήνη και για τον κάθε έναν από εσάς.

Σήμερα έρχομαι να σας ενημερώσω για την οριστική απόφασή μου να αποχωρήσω από την Δημοτική Πολιτική ζωή.

Ύστερα από μια μακρά πορεία 36 χρόνων δημοτικής δράσης, αποφάσισα να σταματήσω αυτό το θαυμάσιο έργο.

Ξεκινώντας στις δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά το 1978 στον Δήμο Βύρωνα, συνέχισα στον νέο τόπο κατοικίας μου, το Νέο Ψυχικό, εκλεγόμενος συνεχώς από το 1990 έως και το 2010 δημοτικός σύμβουλος, έχοντας εκτεθεί και δύο φορές ως υποψήφιος Δήμαρχος Νέου Ψυχικού.

Το 2013 εισήλθα στο δημοτικό Συμβούλιο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Τελευταία, 2019-2023 υπήρξα δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, στα Τεχνικά Έργα, στο Πράσινο και το Περιβάλλον.

Η πορεία αυτή σημάδευσε τη ζωή μου και ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν εκλέγοντάς με τόσα χρόνια γιατί πίστεψαν στις αξίες και τις αρχές μου.

Γνώρισα και συνεργάστηκα με σημαντικούς ανθρώπους της αυτοδιοίκησης της πόλης μας, Δημήτρη Ξαπλαντέρη, Θάνο Βεζυργιάννη, Πάρι Πασσά, Παντελή Χαροκόπο, Φώτη Μανωλιό, Γιώργο Μπακόλα, Γιάννη Μπάρκα, Δημήτρη Γαλάνη, Παντελή Ξυριδάκη, Χαράλαμπο Μπονάτσο και πολλούς άλλους από διπλανούς δήμους.

Πίστευα ότι: «η πολιτική και κυρίως η Αυτοδιοικητική Δημοτική Πολιτική δεν είναι σύμπραξη για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Είναι υπηρέτηση του κοινού συμφέροντος της πόλης και των συνδημοτών, που δεν προσωποποιείται, δεν διανέμεται σε μετόχους και δεν μεταβιβάζεται. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε πρώτα απ’ όλα την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, το ΗΘΟΣ και την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ. Να αποβάλουμε προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες που δεν συνάδουν με το αίσθημα της προσφοράς που πρέπει να διέπει όλους όσους ασχολούνται με την πολιτική. Γιατί η πολιτική και κύρια η Δημοτική πολιτική, μόνο ως προσφορά μπορεί να λογίζεται».

Ευχαριστώντας τον τελευταίο Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη για την ευκαιρία που μου έδωσε τα τέσσερα αυτά  χρόνια να βοηθήσω το έργο του, χρήζοντάς με Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Πρασίνου, έκλεισα την μακρά αυτοδιοικητική πορεία μου.

Τέλος, ευχαριστώ την σύζυγό μου Σοφία Μαστρογιωργάκη και την κόρη μου Μαρίζα Φωτιάδη, για την βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Μπαίνοντας στην λίστα των πρώην, θα μπορώ να βοηθώ την πόλη μου σε οποιονδήποτε τομέα με χρειαστεί μεταδίδοντας τις γνώσεις μου τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην δημόσια διοίκηση, στο «δομημένο και αδόμητο περιβάλλον», ανεξάρτητα Δημοτικής Αρχής, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Με πολύ αγάπη,

Δημήτρης Φωτιάδης

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις