13ο μέλος του ΣΠΑΠ, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Την ένταξη του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Δήμου μας στην τελευταία συνεδρίαση.

Ο ΣΠΑΠ ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα αποτελείται από 12 Δήμους μέλη, κυρίως της Βόρειας και Βορειανατολικής Αττικής. Πρόκειται για τους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων και Γαλατσίου.

Βασική αποστολή του ΣΠΑΠ είναι η προστασία του περιβάλλοντος του Πεντελικού, αλλά και τη θωράκιση όλων των περιοχών των Δήμων-μελών.

Εκπρόσωποι του Δήμου μας στον ΣΠΑΠ ορίστηκαν, εκ μέρους της πλειοψηφίας οι Αντιδήμαρχοι Αριστείδης Νάκας και Βασίλης Λιάπης, οι όποιοι έλαβαν είκοσι τρεις (23) ψήφους και εκ μέρους της μειοψηφίας, ο Γιώργος Παπαχρόνης που έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους. Η ετήσια οικονομική εισφορά συμμετοχής του Δήμου μας στον ΣΠΑΠ είναι 18.000 €.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπου Μπονάτσου και της Διοίκησής του συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα, στα πλαίσια του οράματός του για την ανάπτυξη συμμετοχικών διαδημοτικών συνεργασιών. Είναι ένα θετικό βήμα προς την αειφόρο ανάπτυξη, την ενίσχυση και την προστασία του περιβάλλοντος του Δήμου μας, καθώς και την περαιτέρω θωράκισή του από φυσικές καταστροφές.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος μιλώντας στα «Τοπικά Νέα» δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στον ΣΠΑΠ κινείται στον άξονα όλων αυτών για τα οποία έχουμε μιλήσει στο Πρόγραμμά μας. Πρόκειται για μια νέα διαδημοτική συνεργασία από την οποία θα ωφεληθούμε. Ο Σύνδεσμος του Πεντελικού έχει την τεχνογνωσία που δεν διαθέτουμε εμείς, που θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και στα Τουρκοβούνια. Είναι λοιπόν μια εξαιρετική ευκαιρία να εξοικειωθούμε με χρήσιμες πρακτικές. για να προστατεύσουμε με την σειρά μας τα Τουρκοβούνια. Επιπλέον, ο σύγχρονος και προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός που υπάρχει στην διάθεση των Δήμων-μελών, μπορεί να μας φανεί χρήσιμος σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Η συμμετοχή μας στον Σ.Π.Α.Π. θα επιτρέψει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από κοινού, όπως η Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και η Αειφόρος Καινοτομία. Η ένταξή μας σε αυτόν τον Σύνδεσμο ενισχύει τη διαδημοτική συνεργασία και αποτελεί “κλειδί” για την επίλυση των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα λόγω της εντεινόμενης κλιματικής κρίσης, μέσω της δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου και ανθρώπινου μέλλοντος για τον Δήμο μας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις