Όμβρια Ύδατα Φιλοθέης: επιτέλους, ξεκίνησαν τα έργα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ένα έργο υψίστης σημασίας για την προστασία της Κοινότητας Φιλοθέης, το έργο ολοκλήρωσης του δικτύου αποχετεύσεως ομβρίων υδάτων, ξεκίνησε να υλοποιείται την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, αρχής γενομένης από την οδό Λουκή Ακρίτα όπου, όπως ενημερωθήκαμε, οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Μαρτίου (45 ημέρες).

Το δίκτυο αποχετεύσεως ομβρίων υδάτων είναι ένα από τα βασικότερα έργα αστικής υποδομής, για την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία ολόκληρης της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, την αποτροπή καταστροφών από έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και την θωράκιση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε με ολοένα και αυξανόμενη συχνότητα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.502.508,18€ ευρώ και χρηματοδοτείται στο σύνολο του από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» και, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε είκοσι (20) περίπου μήνες, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2025.

Η κατασκευή του δικτύου ομβρίων αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων Φιλοθέης, που έχει συζητηθεί στα Συμβούλια από αρχής του Καλλικρατικού Δήμου. Η σχετική μελέτη είχε πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία τετραετία της Διοίκησης Ξυριδάκη, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε επί Δημαρχίας Γαλάνη και το έργο υλοποιείται σήμερα, επί Δημαρχίας Μπονάτσου.

Το δίκτυο ομβρίων θα έχει συνολικό μήκος 3,43 χιλιόμετρα και για την κατασκευή του θα γίνουν έργα στις εξής οδούς: Λουκή Ακρίτα, Εθνικής Τραπέζης, Κύπρου, Καλλιγά, Ελ. Βενιζέλου, Μακεδονίας, Ευριπίδου, Αγ. Φιλοθέης, Κολοκοτρώνη, Βασ. Γεωργίου, Μάλεμε και Γεωργίου Σταύρου.

Για την ενημέρωσή τους για την πορεία εκτέλεσης του Έργου, καθώς και για όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι κάτοικοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του Δήμου www.philothei-psychiko.gov.gr , όπου με απόφαση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Νάκα, έχει αναρτηθεί χάρτης στον οποίο αποτυπώνονται οι περιοχές στις οποίες γίνονται έργα, αλλά και οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθούν κάτοικοι και διερχόμενοι.

Έγκαιρη ενημέρωση και σεβασμός στους κατοίκους

Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγες ημέρες πριν την έναρξη των έργων, οι κάτοικοι της οδού Λουκή Ακρίτα και των κάθετων δρόμων ενημερώθηκαν σχετικά εγγράφως, με προσωπική επιστολή του αρμοδίου Αντιδημάρχου, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και τα τηλέφωνα για την αναφορά τυχόν προβλημάτων. Η επιστολή κατέληγε ως εξής: «Με γνώμονα τη σημασία του έργου για την ασφάλεια όλων, ζητώ την κατανόηση και την υπομονή σας για τις απαραίτητες, σύντομες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όσο διάστημα θα διαρκούν οι εργασίες. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό και έγκαιρη ενημέρωση θα περιορίσουμε στο ελάχιστο την ταλαιπωρία σας». Η ενημέρωση αυτή έγινε δεκτή με πολύ θετικά σχόλια από τους κατοίκους, ως ένδειξη σεβασμού από τη νέα Δημοτική Αρχή προς τους πολίτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις