Εννέα οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους – Πώς επικοινωνούμε μαζί τους

Με την υπ’ αριθμ. 68/2024 Απόφαση του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπου Μπονάτσου ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητες αυτών, με ετήσια θητεία που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Στη νέα Διοίκηση συμμετέχουν εννέα πρόσωπα, εκ των οποίων οι τρεις εκλέγονται για πρώτη φορά.

Ο αριθμός των Αντιδημάρχων είναι αυξημένος κατά δύο για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, λόγω της κατάργησης των δύο Νομικών Προσώπων. Σύμφωνα με τον νέο νόμο 5056/23, δίνεται η δυνατότητα για κάθε Νομικό Πρόσωπο που καταργείται, να αυξάνεται ο αριθμός των αντιδημάρχων κατά έναν στον οικείο Δήμο. Από τους Αντιδημάρχους, οι κ.κ. Νάκας και Δελακουρίδης είναι άμισθοι, ενώ οι υπόλοιποι επτά είναι έμμισθοι.

Μετά τον διορισμό των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος είπε τα εξής:

«Στην επιλογή των Αντιδημάρχων και των αρμοδιοτήτων τους έπαιξε σημαντικό ρόλο ο χρόνος διάθεσης και η κλίση ή η εμπειρία στα θέματα που ανέλαβαν. Το σχήμα Διοίκησης έχει επιπλέον μια ισορροπία ανάμεσα σε νέους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς. Είναι μία δυνατή ομάδα με κύριο στοιχείο την καλή μεταξύ τους συνεργασία και την αλληλοσυμπλήρωση.

Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε τους πολίτες, να ανταποκρινόμαστε στα θέματα που τους απασχολούν και να βρίσκουμε λύσεις. Αρωγοί στο έργο μας οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου μας, που ανταποκρίνονται άκρως ικανοποιητικά.

Τους ευχαριστώ όλους και τους εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία. Το συστατικό της επιτυχίας είναι η καλή και στενή συνεργασία με τους εργαζόμενους και να ενσκήπτουμε όλοι μαζί, αιρετοί και εργαζόμενοι, πάνω από τα προβλήματα των πολιτών.»

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι: ποιοι είναι και τι κάνουν

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι για την τρέχουσα δημοτική περίοδο είναι οι εξής:

 

Τρέζου Μαρία-Ελένη, Αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη

Στην κυρία Τρέζου μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες θεμάτων κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης, θέματα ισότητας των φύλων, η υλοποίηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, θέματα κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών και θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας.

Το Γραφείο της βρίσκεται στην οδό Τερτσέτη 44, Νέο Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: m.trezou@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014653

 

 

 

 

 

 

Δελακουρίδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας

Ο κύριος Δελακουρίδης έχει την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, για την δημιουργία, την λειτουργία και την υποστήριξη Συμβουλίων Νέων, για την δημιουργία τοπικών δικτύων εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών, για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού.

Το Γραφείο του βρίσκεται στην οδό Στρ. Καλλάρη 13, Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: j.delakouridis@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2106773474

 

 

 

 

 

Νάκας Αριστείδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Ο κύριος Νάκας έχει στην ευθύνη του την εποπτεία και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (καταστήματα), τον έλεγχο των εργασιών όλων των συνεργείων του Δήμου καθώς και των έργων και των εργασιών συντήρησης των σχολικών κτηρίων του Δήμου, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, την υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα αναπτυξιακά έργα, τον έλεγχο και τον συντονισμό για την εκπόνηση τεχνικών μελετών.

Το Γραφείο του βρίσκεται στην οδό Τερτσέτη 44, Ν. Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: a.nakas@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014601

 

 

 

Γκιζελή Αλίκη, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Δημοτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η κυρία Γκιζελή έχει στις αρμοδιότητές της την ευθύνη και την εποπτεία της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, των δραστηριοτήτων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), την μέριμνα για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία πλατφόρμας απομακρυσμένης εξυπηρέτησης πολιτών, την ευθύνη και την εποπτεία της ενημέρωσης του διαδικτυακού τόπου του Δήμου καθώς και της λειτουργίας του Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ορίζεται αρμόδια για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Το Γραφείο της βρίσκεται στην οδό Μαραθωνοδρόμου 95, Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: a.gizeli@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014750

 

 

 

Γάτος Γεώργιος-Αλκιβιάδης, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας

Ο κύριος Γάτος έχει την ευθύνη για την εποπτεία, τον συντονισμό και την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, που αφορούν το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Το γραφείο του βρίσκεται στην οδό Τερτσέτη 44, Νέο Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: a.gatos@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014600 & 2132014661

 

 

 

 

Σαμαρόπουλος Βύρων, Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος

Στον κύριο Σαμαρόπουλο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της εποπτείας, του συντονισμού και της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής που αφορούν το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Πρασίνου και Περιβαλλοντικών Θεμάτων, καθώς και  οι εργασίες συντήρησης, κλαδέματος, διαμόρφωσης, φύτευσης, καλλωπισμού κλπ. σε χώρους πρασίνου, πάρκα, κήπους, άλση, παιδικές χαρές, δενδροστοιχίες, παρτέρια στο Δήμο.

Το Γραφείο του βρίσκεται στην οδό Καλλιγά 31, Φιλοθέη και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: v.samaropoulos@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014500 & 2132014555

 

 

 

 

 

Μπρέλλας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διοίκησης και Διαχείρισης

Ο κύριος Μπρέλλας έχει την ευθύνη και εποπτεύει, συντονίζει και εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής που αφορούν τα αντικείμενα και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Το γραφείο του βρίσκεται στην οδό Μαραθωνοδρόμου 95, Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: g.mprellas@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014700

 

 

 

 

 

 

Παλτζόγλου Εβελίνα, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Σχολικής Κοινότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η κυρία Παλτζόγλου έχει την εποπτεία, τον έλεγχο και τον συντονισμό του τομέα της Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, συντονίζει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων των εθνικών και θρησκευτικών εορτών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι υπεύθυνη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και κάθε άλλου θέματος παιδείας.

Το γραφείο της βρίσκεται στην οδό Τερτσέτη 44, Νέο Ψυχικό και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: e.paltzoglou@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014600

 

 

 

 

Λιάπης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής

Ο κύριος Λιάπης είναι αρμόδιος για την εποπτεία, τον συντονισμό και την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, που αφορούν τα αντικείμενα και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, ελέγχει τις εργασίες του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων και έχει την ευθύνη και την εποπτεία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Το γραφείο του βρίσκεται στην οδό Καλλιγά 31, Φιλοθέη και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: email: v.liapis@philothei-psychiko.gov.gr και τηλ. 2132014500 & 2132014555

Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητες ασκεί ο κατά την ανωτέρω αναφερόμενη σειρά Αντιδήμαρχος.

 

 

 

Καλή θητεία σε όλους!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις