ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΓΡΙΒΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Με περισσή αγάπη, παραδοχή και σεβασμό, τρυφερά αποχαιρετήσαμε την άριστη Καθηγήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής που δίδαξε επί 60 χρόνια τα μικρά κοριτσάκια της Φιλοθέης, ρυθμό, συνέπεια, χάρι και σωστή στάση σώματος.

Δίδαξε στη συνέχεια τις άλλες ηλικίες, ηλικιωμένες και νέες, τις μεσόκοπες κυρές που τις έκανε να νοιώθουν άνετα και ξεκούραστα κοντά της.

Η Κική Γρίβα το γένος Βλαμουρίδη, αδελφή της κας. Βούλας, μαμάς Βούλας όπως εμείς στη δική μου οικογένεια την φωνάζαμε, μητέρα της Μαριλένας που φορούσε τεράστιους άσπρους φιόγκους στα πρώτα της βήματα και τον Αλέξη, θεία της Τζένης και της Μάριον Μπίρμα, γέννημα θρέμμα της Φιλοθέης μας κι’ αυτές.

Την ανακαλούμε όμορφη, στητή, κομψή, νεανική ως το τέλος των ημερών της, γυμνασμένη, χαμογελαστή.

Την ανακαλούμε αξιοπρεπή, γλυκομίλητη, εύστοχη, με εκφραστική ματιά και γέλιο τρανταχτό, πηγαίο που ηχούσε μοναδικό στα παιδικά μας χρόνια!!!

Μετέδιδε χαρά και ζεστασιά, έλαμπε σεμνά αλλά με αυτοπεποίθηση όμως.

Το χιούμορ της άκακο αλλά αστείρευτο. Γελούσε και η ίδια.

Καταρτισμένη, απόφοιτος της Σχολής Ματέϋ, αφοσιωμένη στο λειτούργημά της.

Μας δίδαξε την πειθαρχεία, τον ρυθμό, την κίνηση.

Το ταμπούρλο της για εμάς μαγικό ραβδί. Έδινε το πρόσταγμα: Αργά συρτά, σιγά, δυνατά, «τρέχουμε» «σταματάμε» «περπάτημα» «stop» και όλα από την αρχή.

Οι πιο τυχερές από εμάς, κάποιες φορές παίζαμε το ρόλο της και ψηλώναμε τουλάχιστον δέκα πόντους γιατί κρατούσαμε το μαγικό ταμπούρλο.

Την πρόδωσε η καρδιά της αρχές του Οκτωβρίου.

Θα μας λείψει!

Μαζί  της σφραγίζονται οι αθώες, ξέγνοιαστες παλιές αναμνήσεις.

Καλή της ώρα!

Ελένη Παναγιωτοπούλου

τ. Δήμαρχος Φιλοθέης

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις