Νέος Δήμαρχος ο Μπάμπης Μπονάτσος

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συμμετέχουμε και πάμε τον Δήμο μας μπροστά!

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Άνεμος αλλαγής φύσηξε κι έφερε νέο Δήμαρχο στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μπονάτσος, νίκησε πανηγυρικά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, επικρατώντας με  53,59%, έναντι 46,41% του απερχόμενου Δημήτρη Γαλάνη.

Οι συνδημότες μας έκριναν αρνητικά την θητεία του Δημήτρη Γαλάνη και εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του Δήμου στον Μπάμπη Μπονάτσο, που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

 

Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε ο Δημήτρης Γαλάνης στον πρώτο γύρο, καθώς ο εν ενεργεία Δήμαρχος έλαβε μειωμένο αριθμό ψηφοδελτίων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Ακόμα και στην Φιλοθέη, που το ποσοστό του Φιλοθεάτη Δημάρχου του έδωσε και πάλι την πρωτιά, δεν κατάφερε να πείσει όλους τους ψηφοφόρους του να τον ξαναψηφίσουν,  ενώ ο Μπάμπης Μπονάτσος αύξησε τον αριθμό των ψηφοδελτίων που έλαβε κατά 60%.

 

Στο Ψυχικό, ο α’ γύρος έβγαλε πρώτο τον Δημήτρη Γαλάνη, στον β’ γύρο όμως η κατάσταση ανετράπη πλήρως με τον Μπάμπη Μπονάτσο να κερδίζει, έστω και με μικρή διαφορά την πρώτη θέση (από την τρίτη του α’ γύρου).

Στο Νέο Ψυχικό δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς οι κάτοικοι δήλωσαν  ηχηρά την εμπιστοσύνη τους στον Μπάμπη Μπονάτσο και τις δύο Κυριακές.

 

Τα υψηλά ποσοστά αποχής

Στον Δήμο μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, την δεύτερη Κυριακή η αποχή κινήθηκε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Και πάλι, το υψηλότερο ποσοστό αποχής κατεγράφη στο Ψυχικό (68,68% έναντι 57,7%), ενώ το χαμηλότερο στο Νέο Ψυχικό (59,4% έναντι 51,26%).

Ο αέρας την νίκης έπνεε από νωρίς

Για εμάς που παρακολουθούσαμε από κοντά την προσέλευση των ψηφοφόρων, η επικράτηση του Μπάμπη Μπονάτσου είχε αχνοφαινόταν από νωρίς το μεσημέρι.

Ιδιαίτερα στο Νέο Ψυχικό οι δημότες προσέρχονταν μαζικά, κάτι που δεν συνέβαινε στην Φιλοθέη. Λαμβανομένων υπ’ όψιν και των συσχετισμών της πρώτης Κυριακής στις δύο αυτές Κοινότητες τουλάχιστον, ο αγώνας φαινόταν να έχει κριθεί. Το Ψυχικό από την άλλη παρέμενε αίνιγμα, καθώς οι ψηφοφόροι ήσαν πιο συγκρατημένοι και τίποτα δεν έδειχνε ότι το “συμμετέχω” από την τρίτη θέση θα καταλάμβανε την πρώτη.

Οι πανηγυρισμοί των νικητών

Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν πλέον καθαρά τον νικητή. Τα Τοπικά Νέα φρόντισαν να βρεθούν στο εκλογικό κέντρο του «συμμετέχω» λίγο πριν την ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων και την επισφράγιση του αποτελέσματος.  Ήδη, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τον αύλειο χώρο και τα πεζοδρόμια, ενώ όσο περνούσε η ώρα, άνθρωποι και από τις τρεις Κοινότητες του Δήμου γέμισαν ακόμα και το οδόστρωμα. Κυριολεκτικά χρειάστηκε να σπρώξουμε για να μπορέσουμε να μπούμε στο γραφείο, την στιγμή ακριβώς που επιβεβαιώθηκε η μεγάλη νίκη και όρθιοι οι στενοί του συνεργάτες αγκαλιάζονταν και χόρευαν, ενώ ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται κορναρίσματα αυτοκινήτων ενώ οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του νέου Δημάρχου.

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί είχαν από όλα: δάκρυα χαράς και ανακούφισης, γέλια, φωνές, αγκαλιές, σαμπάνιες, τραγούδια και σπρωξίματα για το ποιος θα πρωτοαγκαλιάσει τον Μπάμπη Μπονάτσο.

Οι πρώην Δήμαρχοι στο πλευρό του Μπάμπη Μπονάτσου

Στο πλευρό του νικητή βρέθηκαν άμεσα οι πρώην Δήμαρχοι Κρίτως Νεόφυτος, Παντελής Ξυριδάκης και Παντελής Χαροκόπος, ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι είχε σταθεί όλη την ημέρα στο πλευρό του. Ήταν τόσος ο κόσμος, που ακόμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού ήταν δύσκολο να πλησιάσουν τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.

Ο λόγος του νέου Δημάρχου

Χρειάστηκε περίπου μισή ώρα για να καταφέρει ο Μπάμπης Μπονάτσος να πάρει στα χέρια του το μικρόφωνο και να απευθύνει στους συγκεντρωμένους πέντε λόγια από καρδιάς:

«Από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε αυτή την προσπάθεια μαζί με την παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ πιστεύαμε στη συμμετοχή όλων των δημοτών και από τις τρεις δημοτικές ενότητες για το καλό του τόπου μας.  Είχαμε πει από την αρχή πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε οριστικά σελίδα στον Δήμο μας. Αυτό σήμερα (σ.σ) το καταφέραμε. Μαζί αρχίσαμε αυτόν τον αγώνα και μαζί θα τον ολοκληρώσουμε. Πάνω από όλα με σεβασμό στον άνθρωπο. Προσωπικά παραμένω πιστός στο όραμα του Θάνου Βεζυργιάννη, στον οποίο χρωστάω πολλά. Το “στοίχημα” δεν ήταν η σημερινή ημέρα. Το στοίχημα αρχίζει από αύριο.  Για εμένα η προεκλογική περίοδος είναι λήξασα και τα αφήνω όλα πίσω. Κοιτάμε μπροστά, πάμε μπροστά και σηκώνουμε μανίκια όλοι μας. Συμμετέχουμε όλοι για να πάμε τον Δήμο μας μπροστά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον δήμαρχο Παντελή Χαροκόπο και τον δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη νικηφόρα προσπάθεια Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που άντεξε την πίεση και πολλές φορές τη γκρίνια μου. Επαναλαμβάνω ότι στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που σας παρουσιάσαμε αυτό το διάστημα».

Ο νέος Δήμαρχος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024. Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το “συμμετέχω” καταλαμβάνει 15 έδρες, το Προάστιο Πρότυπο 6, η Πράξη 2, ενώ Ενεργοί Πολίτες και Λαϊκή Συσπείρωση καταλαμβάνουν από 1.

Εμείς ευχόμαστε καλή θητεία σε όλους, με πολλή δουλειά, σύνεση και σωστές επιλογές!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις