Για την Άννα Μαντζαβίνου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ζεστή, φωτεινή, χαρούμενη, γνωστική, ουσιαστική, φιλόξενη, αυθόρμητη, φιλάνθρωπος, φιλόζωη, αισιόδοξη, μαχητική, καλή φίλη με μπέσα!

Εξαιρετική Δημότισσα, ξεχωριστή Δημοτική Σύμβουλος επί 16 συναπτά έτη, του Δήμου Φιλοθέης και στη συνέχεια του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, μάννα μοναδική, σύζυγος λατρεμένη, η Άννα Μαντζαβίνου έλαμψε υποδειγματικά στο πέρασμά της από αυτή τη ζωή.

Μας χάρισε την ειλικρινή της ματιά ενώ υπηρέτησε την αλήθεια και τις αρχές τις πανάρχαιες που διέπουν ακόμα ακόμα τη φυλή μας.

Μας χάρισε την έμφυτα φιλάρεσκη, την αφάνταστα κομψή, σεμνή παρουσία της.

Λεπτή, ψηλή, γυμνασμένη, καλόγουστη, συμπαραστάθηκε αγόγγυστα στην ηλικιωμένη μητέρα της ως το τέλος της ζωής εκείνης.

Ενδιαφέρθηκε για κάθε πτυχή της πορείας του Νάσου της, του συντρόφου της, που ο Θεός ευλόγησε τον γάμο τους με την κατανόηση, την λαχτάρα, την παραδοχή και τον έρωτα, που συναντούμε πια μόνο στην λογοτεχνία.

Πλαισιώθηκε από τα δύο παιδιά τους, την Μαριαλένα, μια καλλονή που στην συνέχεια ανέστησε τα δύο τους αγόρια, τα εγγόνια της, τον Νάσο και τον Σταύρο και τον γιό της Δημήτρη, εκδρομικό αθλητικό και άξιο επιστήμονα, που τους χάρισε την μικρή τους Άννα. Σημαντικός πολύ γι’ αυτήν, ήταν ο αδελφός της, που τον ανακαλούσε υπερήφανα και τρυφερά έως και σήμερα πριν φύγει. Εξέτρεφε στοργή και αγάπη για τις ανιψιές της αλλά και για όλες τις παιδικές της φίλες που τις ανακαλούσε σε κάθε διήγησή της.

Ενσωματώθηκε με ορμή και ενθουσιασμό στην Φιλοθεάτικη Πνοή, την ανεξάρτητη ομάδα που διοίκησε με απόλυτη επιτυχία την Φιλοθέη μας από το 1955 έως το 2002.

Στόχος της να διαφυλαχτεί η φυσιογνωμία της Κηπούπολης!

Τι να πούμε αυτή την ώρα; Πώς να εκφράσουμε όλοι εμείς το πόσο θα μας λείψει; Τι να πούμε για τα εκφραστικά της μάτια, τη χροιά της φωνής της, για το χαμόγελό της;

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 έσβησε η Άννα μας.

Τα συναισθήματα βαθιά, η θλίψη μας ατόφια.

Ασθένησε βαριά και άδικα!!!

«Δεν θα το βάλω κάτω» μου έλεγε με πείσμα.

Έχουμε ευθύνη όλοι μας να μην το βάλουμε κάτω!!!

Για την ησυχία της ψυχής της.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας φίλη

Ελένη Παναγιωτοπούλου

τ. Δήμαρχος Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις