Είκοσι τόνοι βοήθειας στην Καρδίτσα με αγάπη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δράση ACT FOR KARDITSA

Συγκινητική ήταν η μαζική και ολόθερμη ανταπόκριση των κατοίκων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Φιλοθέη, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό στην πρωτοβουλία του Δήμου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πρωτοβουλία ACT FOR KARDITSA. Μέσα σε ένα 24ωρο, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τους 20 τόνους και ήδη ταξιδεύει προς τους πληγέντες.

O Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για την άμεση ανταπόκριση των κατοίκων του Προαστίου μας. Με μία πρωτοφανή κινητοποίηση, μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες γέμισε ένα ολόκληρο φορτηγό τριαξονικό με 20 τόνους είδη και ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα για την Καρδίτσα! Εύχομαι και ελπίζω μέσα απ’ την καρδιά μου η βοήθεια αυτή να προσφέρει έστω και προσωρινή ανακούφιση σε όσους έχουν μείνει άστεγοι, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό και παλεύουν για το αυτονόητο κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.  Θέλω να σας συγχαρώ όλους και να ευχαριστήσω την πρωτοβουλία ACT FOR KARDITSA για την κοινή αυτή δράση. Και βέβαια, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και δη τους εθελοντές μας!»

 

Επικεφαλής του συντονισμού ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Έλση Δημουλά, ενώ ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Δομημένου Περιβάλλοντος, Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παπαχρόνης συνόδευσε το φορτηγό μέχρι την Καρδίτσα, ώστε να επιβεβαιωθεί η σωστή διανομή των προϊόντων.

Οι συμπολίτες μας προσέφεραν τα παρακάτω είδη:

Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή (φρυγανιές, έτοιμα σνακ, μπισκότα), βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές και πάνες, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες, απορρυπαντικά γενικής χρήσης, είδη προσωπικής υγιεινής και ζωοτροφές.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού θα συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες και θα συνδράμει με αντίστοιχη βοήθεια και για την ανακούφιση των υπολοίπων πληγεισών περιοχών.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις