Τα ευτράπελα και τα περίεργα των εκλογών!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Η αριστερή αντιπολίτευση αντί να κάνει αυτοκριτική και να εντοπίσει τους λόγους που την έφεραν σε αυτήν την μεγάλη ήττα, ρίχνει την μπάλα σε όλους τους άλλους. Τρανό παράδειγμα ο Γιάνης Βαρουφάκης που θεωρεί ότι ο λόγος που έμεινε εκτός βουλής δεν ήταν η πρόταση για επιστροφή στην δραχμή και το κλείσιμο τραπεζών ή το δυσνόητο σχέδιο Δήμητρα αλλά ότι «ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να ακούει αλήθειες και προτιμά να ζει σε μια κανονικότητα η οποία είναι ψεύτικη»

Κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες ανέβηκε η συμμετοχή των γυναικών βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τις πρόσφατες εκλογές. Συγκεκριμένα η κάλπη εξέλεξε εβδομήντα μία (71) γυναίκες στη Βουλή, ποσοστό 24% – έναντι εξήντα (61) των εκλογών του 2019, ποσοστό 20%, (ενώ αυξήθηκε η υποχρεωτική ποσόστωση από 30% σε 40% στα ψηφοδέλτια). Η τόσο μικρή αύξηση το μόνο που δείχνει είναι ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για την υποτιθέμενη ισότητα των δύο φύλων

Ο πρώτος των πρώτων σε σταυρούς είναι ο Νίκος Δένδιας με 92.202 ψήφους!!!

Ο παραιτηθείς Κατρούγκαλος έλαβε στον Βόρειο Τομέα 3.181 σταυρούς!!!

Ο Θάνος Τζήμερος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του «Δημιουργία Ξανά» ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή αλλά και από Πρόεδρος της πολιτικής του παράταξης, αν και το κόμμα του πήρε 6.500 σταυρούς παραπάνω από το 2019, λέγοντας ότι ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

Ο Δημοσθένης Βεργής (Έλληνες Οικολόγοι) μετά τις ολιγοήμερες διακοπές με τη γυναίκα του στην Μύκονο και αφού δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του, ψάχνει να βρει και να κεράσει τον μοναδικό του ψηφοφόρο και να κρατήσει το ψηφοδέλτιο σαν ενθύμιο!

Ο άλλος μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν ο ΑΝΤ1 που ήρθε πρώτος και κέρδισε τη μάχη της κάλπης, στο σύνολο της απογευματινής ζώνης, αφήνοντας το MEGA στην δεύτερη θέση και το SKAI να έρχεται τρίτο.

Το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής είναι στο 16%, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μετά την αντιπολίτευση, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 που το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 19,02%.

ΝΙΚΗ το νεοεμφανιζόμενο κόμμα που κόντεψε να μπει στην Βουλή παίρνοντας στην πρώτη του εμφάνιση 2,9%.  Με τις ευλογίες βέβαια της Εκκλησίας και την ευχή του Άγιου Παίσιου, η  ανιψιά του οποίου, η κυρία Μαρία Εζνεπίδου διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών στα Ιωάννινα. Από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει το τρίπτυχο “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”, η πιο διαδεδομένη συνθηματική φράση που εξέπνευσε το 1974. Την ξέθαψαν μαζί με αυτήν ξεχασμένες ιδεολογίες και άλλα πολλά και με σημαία την ορθόδοξη πίστη έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρών που βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στα βόρεια της Ελλάδας.

Ο δήμος Τεμπών παρά την τραγωδία στα Τέμπη έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία με διαφορά από τον δεύτερο Σύριζα 24,41%.

Ο Κώστας Καραμανλής μάζεψε τους περισσότερους σταυρούς στις Σέρρες και επανεκλέχθηκε, παρά την πρόσφατη παραίτηση του από την θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών λόγω του ατυχήματος στα Τέμπη. Καραμανλής να ναι και ό,τι να ‘ναι.

Ο Τσίπρας μέσα σε όλες τις δεύτερες θέσεις που μάζεψε σε αυτές τις εκλογές αυτή που ξεχώρισε ήταν η δεύτερη θέση στον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του!

Για πρώτη φορά όλη η Κρήτη βάφτηκε μπλε! Μέχρι σήμερα δηλαδή από την μεταπολίτευση και μετά μόνο ο νομός Ρεθύμνου στις εκλογές του 2007 έφερε πρώτη την γαλάζια παράταξη. Μέχρι τότε η Κρήτη ήταν σταθερά πράσινη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις