ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πολίτες ενός κατώτερου Θεού

Σύμφωνα με τον Δήμαρχό μας, με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υψώθηκε ένας «φράκτης» προστασίας (κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας), με ειδική τροπολογία που ψηφίστηκε παραμονές του Πάσχα και προστατεύει την Φιλοθέη και το Παλαιό Ψυχικό από τις αυξήσεις συντελεστών που προβλέπει ο ΝΟΚ, έτσι ώστε να μην μπορούν να οικοδομηθούν ψηλότερα κτίρια η να αυξηθούν τα δομήσιμα τετραγωνικά μέτρα που θα αλλοίωναν την φυσιογνωμία της περιοχής σαν κηπούπολης. Εξαιρεί όμως το Νέο Ψυχικό, από το ειδικό καθεστώς που προστατεύει τις άλλες δύο κοινότητες από τα «ευεργετήματα» του νέου οικοδομικού κανονισμού.

Άρχισαν οι πανηγυρισμοί και οι βαθιές υποκλίσεις προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς κ. Χατζηδάκη και κυρία Ράπτη για τον «φράκτη», αλλά η εξαίρεση του Νέου Ψυχικού αποσιωπήθηκε εντελώς από τον Δήμαρχο ή αντιμετωπίσθηκε σαν μια μικρή λεπτομέρεια της όλης υπόθεσης από τους παράγοντες της Δημοτικής μας Αρχής, αλλά  δυστυχώς και από πολλούς αντιπολιτευόμενους Δημοτικούς Συμβούλους.

Τα ερωτήματα όμως που πλανώνται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον ουρανό του Δήμου μας είναι αρκετά.

-Γιατί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά να ισχύουν για κάποιες από τις κοινότητες του Δήμου μας;  Tα «ευεργετήματα» του ΝΟΚ  είναι κατάλληλα για το Νέο Ψυχικό και όχι για τις άλλες δύο κοινότητες;

-Θα πάρουν σαφή θέση κατά των διακρίσεων αυτών, όλες και όλοι που απαρτίζουν την Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δημοτών μας τον προσεχή Οκτώβριο;

-Σκοπός του Δήμου είναι, να εισπράττει δημοτικά τέλη από την αγορά της μιας πλευράς της Κηφισίας, αφήνοντας να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της και να επιβαρύνεται το περιβάλλον της και ταυτόχρονα να υψώνει φράκτη προστασίας για την άλλη πλευρά;

Δυστυχώς, όσοι υπογράψαμε για την τροπολογία δεν υπογράψαμε για καθεστώς ειδικών διακρίσεων. Υπογράψαμε για όλο τον Δήμο. Και δεν είμαστε πάνω από το 1/3 των δημοτών του Δήμου που αποτελούν οι δημότες του Νέου Ψυχικού που βιώνουμε αυτό το καθεστώς των διακρίσεων, αλλά πολλοί περισσότεροι αν αναλογισθούμε ότι μεγάλο μέρος πολιτών και των άλλων δύο κοινοτήτων δεν θα ήθελαν πολιτικές διακρίσεων μεταξύ των δημοτών ενός ενιαίου Δήμου.

Τέλος, “τα καλά και συμφέροντα” κάποιων, δεν έχουν καμία σχέση με μία Δημοτική Αρχή που υπερασπίζει τα συμφέροντα όλων των Δημοτών του Δήμου μας και δεν αντιμετωπίζει κάποιους σαν πολίτες ενός κατώτερου Θεού, όπως αντιμετωπίζεται το «φτωχό» Νέο Ψυχικό .

H συνέχεια ασφαλώς θα δοθεί τόσο με την προσεχή ψήφο των Δημοτών μας όσο και με τον διαρκή αγώνα τους και την επαγρύπνησή τους για να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του ενιαίου Δήμου μας, που θα μπορεί κάποιος να ζήσει αξιοπρεπώς, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, σε ένα ολοένα και καλύτερο περιβάλλον για τους Δημότες του.

Χρόνης Νακόπουλος

Κάτοικος Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις