Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συμμόρφωση και πρόστιμα για το καθάρισμα των οικοπέδων!

Σύμφωνα με την σχετική Πυροσβεστική Διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος «για το καθορισμό προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών», ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού ξεκίνησε  – ως όφειλε – την ενημέρωση των υπόχρεων ή των αντίκλητων με την αποστολή ενημερωτικού υλικού και οιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου.

Ο κάθε ιδιοκτήτης ή ο κάθε μισθωτής οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, έχει την υποχρέωση να αποψιλώσει και να καθαρίσει το χώρο του, να απομακρύνει ξερά και σπασμένα δέντρα και κλαδιά, την καύσιμη φυτική ύλη (π.χ. ξερά χόρτα), τα όποια απορρίμματα και εγκαταλελειμμένα υλικά και αντικείμενα, να κλαδέψει τα φυλλώματα των δέντρων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ο Δήμος θα επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ. Κατά του προστίμου ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει ένσταση στον Δήμο εντός 10 ημερών. Εάν αυτή δεν γίνει αποδεκτή, ο Δήμος θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του ακινήτου και σ΄  αυτήν την περίπτωση θα καταλογιστεί η δαπάνη καθαρισμού του χώρου και της απομάκρυνσης των υλικών, στον ιδιοκτήτη.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νικόλαος Ζερβός, σε δήλωσή του μας είπε ότι, την περσινή χρονιά ο Δήμος είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα  και ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα για να βρεθούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων αλλά και κτισμάτων με κήπο και έχουν επίσης για πρώτη φορά καταγραφεί.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εγκαταλειμμένα φτάνουν περίπου τα 200 σε αριθμό.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις