Όνειρο ήταν και …πραγματώνεται

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Προπονητήριο ποδοσφαίρου παίρνει σάρκα και οστά στο Νέο Ψυχικό

Χώρος άθλησης ποδοσφαίρου, γηπεδάκι, προπονητήριο, χώρος ηπίων χρήσεων αθλητισμού, όπως και να το ονομάσεις το πίσω μέρος από το parking του Σκλαβενίτη στο Νέο Ψυχικό, γίνεται πια αθλητικός χώρος.

Για να γίνουμε πιο σαφείς και για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα κομμάτι του οικοδομικού τετραγώνου 150 αυτό που είναι όμορο με το νοικιασμένο parking  του Σκλαβενίτη και περικλείεται από τις οδούς Τζαβέλλα, Χρ. Σμύρνης και Λ. Πορφύρα.

Ένα αναξιοποίητο χωράφι περίπου 3.600 τ.μ. και στο οποίο μπήκαν οι μπουλντόζες και ξεκίνησε το όνειρο των ποδοσφαιρόφιλων να παίρνει σάρκα και οστά.

Τι περιλαμβάνουν οι πρόδρομες εργασίες

Οι πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησαν πριν 15 ημέρες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απορρύπανση χώρου, προεργασία εκσκαφών για την υποδομή της υπόβασης του συνθετικού χλοοτάπητα, εγκαταστάσεις υποδομής απορροής υδάτων, προεργασίες για να υποδεχτούν τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου.  Η πρώτη αυτή φάση των εργασιών θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Πώς συνεχίζεται

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει να συζητιέται η δεύτερη φάση του έργου που θα περιλαμβάνει την υπόβαση για  την τελική βάση για να μπει χλοοτάπητας, περίφραξη με συρματόπλεγμα ύψους άνω των έξι μέτρων, μελέτη φωτισμού για γήπεδο που θα λειτουργήσει σε οικιστικό ιστό, εγκατάσταση πυλώνων φωτισμού και τοποθέτηση χλοοτάπητα.

Η τελική μορφή και η χρήση

Στην τελική του μορφή θα διαμορφωθεί ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου 8Χ8 με δύο τουαλέτες χωρίς κερκίδες και χωρίς αποδυτήρια. Στο τελικό του στάδιο θα δεντροφυτευτεί στο μήκος των οδών Πορφύρα και Χρυσ. Σμύρνης με ψηλά δέντρα. Το γήπεδο αυτό θα το χρησιμοποιούν το πρωί τα σχολεία ενώ το απόγευμα για προπονήσεις ακαδημιών και αθλητών.  Τις ώρες κοινής ησυχίας δεν θα χρησιμοποιείται ενώ ο χώρος όπως μας διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος θα φυλάσσεται από φύλακα.

Η ιστορία

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, η πρ. Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Δούρου ανακοινώνει ως καλεσμένη στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΟΨ πως με δικές της ενέργειες, η Κτ.Υπ. Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές) δέχτηκε « …..να παραχωρήσει εκείνο το κομμάτι του ΟΤ 150…..» για τη δημιουργία γηπέδου του ΠΟΨ.

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, η Κτ. Υπ. Α.Ε. στέλνει στα «Τοπικά νέα»  και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δελτίο τύπου με το οποίο αποδέχεται την «Παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ στο Νέο Ψυχικό για ήπιες χρήσεις αθλητισμού »

Στις 3 Φεβρουαρίου 2019, η Διοίκηση του ΠΟΨ έστειλε στην εφημερίδα Δελτίο Τύπου επισημοποιώντας την ανακοίνωση της πολιτικής έγκρισης) «.…για την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου μας, τη στέγη και το Έργο Ζωής για τα παιδιά της περιοχής μας μέσω της παραχώρησης μέρους του Ο.Τ. 150 από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  προς το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ….».

Στις 18 Φεβρουαρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κτ.Υπ. αποφασίζει την έγκριση παραχώρησης του τμήματος οικοπέδου  (3.635τ.μ.) έναντι 500€ μηνιαίου μισθώματος

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζεται   ( Θέμα 14 Η.Δ.) η «Αποδοχή της παραχώρησης χρήσης μετά ανταλλάγματος στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τμήματος οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», έκτασης εμβαδού περίπου 3.635m2, επί των οδών 25ης Μαρτίου – Τζαβέλα – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Λάμπρου Πορφύρα, στο Ο.Τ.150 της Δημοτικής Ενότητας Νέου Ψυχικού και εξουσιοδότηση του Δημάρχου να υπογράψει την σχετική σύμβαση παραχώρησης χρήσεως του άνω τμήματος ακινήτου με την εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.». Και η απόφαση ήταν θετική από όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην του κυρίου Καβαλάρη που απείχε.

Στις 16 Απριλίου 2019 εγκρίνεται το Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Στις 26 Ιουλίου 2019 βγαίνει απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την οποία τεκμαίρεται η νομιμότητα της υπ. αρ. 103/16-4-2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε. υπογράφεται η τελική σύμβαση παραχώρησης χρήσης μεταξύ του Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη και του Προέδρου της ΚΤΥΠ Α.Ε. Γιάννη Χαρωνίτη.

Από ότι βλέπετε το θέμα του γηπέδου προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Όλα δείχνουν ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και ο ΠΟΨ θα αποκτήσουν επιτέλους το πολυπόθητο γήπεδο που θα λύσει τα προπονητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα από την έλλειψη γηπέδου και παράλληλα θα αποκτήσει και ο Δήμος μας έναν επιπλέον αθλητικό χώρο.

Η Διοίκηση του Δήμου αλλάζει. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 στην θέση του Δημάρχου κάθεται ο Δημήτρης Γαλάνης. Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου βάσει της σύμβασης η οποία υπογράφηκε 15 ημέρες πριν, τον Αύγουστο, ο Δήμος καλείται να πληρώσει το πρώτο ενοίκιο, το οποίο όπως προαναφέραμε ανέρχεται μόλις στα 500€.

Και κάπου εδώ αρχίζει η Οδύσσεια! Η διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου αρνείται να πληρώσει αιτιολογώντας την άρνησή της ότι η υπογραφή μισθώματος είναι παράτυπη.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης εξηγεί ότι οι λόγοι της άρνησης ήταν οι εξής δύο:

  1. Δεν τηρήθηκε η διαδικασία που ορίζει ο Καλλικράτης. Δηλαδή όταν ο Δήμος θέλει να μισθώσει μια έκταση ή ένα ακίνητο οφείλει να ακολουθήσει την διαδικασία του Διαγωνισμού από τον οποίο θα βγει ο μειοδότης. Ποιος δηλαδή θα δώσει τα συγκεκριμένα στρέμματα που θα ζητούσαμε στην μικρότερη τιμή.
  2. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία στάλθηκε για έλεγχο ως προς την νομιμότητα η σύμβαση μας απάντησε ότι είναι κατά τεκμήριο νόμιμη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επιφύλαξη.

Αυτοί οι δύο λόγοι αποτέλεσαν την αιτία που δεν πληρώθηκε η ΚΤΥΠ Α.Ε. Στα τέλη του 2019 και αφού η εταιρία δεν έχει πληρωθεί τα μισθώματα κάνει έγγραφο στον Δήμο και τα ζητάει.

Στις 13 Μαρτίου 2020 η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου στέλνει έγγραφο άρνησης πληρωμής.

Ο Δήμαρχος όπως ο ίδιος αναφέρει προχωράει σε εντολή πληρωμής το λεγόμενο «εντέλεσθαι». Η απάντηση άμεση και αρνητική εκ νέου.

Η σύμβαση από την άλλη ρητά ανέφερε ότι αν δεν πληρώσεις το ενοίκιο χάνεις το οικόπεδο και γίνεται άρση της παραχώρησης.

Η Δημοτική Διοίκηση όπως μας λέει ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης «ζητάμε γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο Βασίλη Παπαδημητρίου στην οποία προτείνει (ΚΥΑ) Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να εγκριθεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης χρήσης ως τον μόνο τρόπο για να ξεπεράσουμε τις παραπάνω παρατυπίες».

Στις 12 Μαϊου 2020 στέλνουμε την αίτηση προς τα τρία Υπουργεία: Εσωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών. Δεκαοκτώ μήνες με Υπουργούς να αλλάζουν, με δυσκολίες καταφέρνουμε να την πάρουμε στα χέρια μας στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Μπορούμε πια να πούμε ότι είμαστε νόμιμοι και έτοιμοι. Στην ερώτησή μας γιατί το γήπεδο άργησε άλλον 1,5 χρόνο ο Δήμαρχος μας απαντάει ότι από την αρχική μελέτη έπρεπε να γίνουν αλλαγές ώστε να συμμορφωθούμε με αυτά που είχαμε υπογράψει με την ΚΤΥΠ, αλλά και να δούμε εκ νέου ποια θα ήταν η τελική μορφή που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το σύνολο της κοινωνίας με πρώτο γνώμονα παιδιά, αθλούμενους και περιοίκους.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις