ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τhe Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων  (Zero Discrimination Day), ο Σύλλογος Τhe Hope Runners- Δρομείς Ελπίδας προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων (1st Zero Discrimination Run) την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο ΟΑΚΑ.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμβολή στην διαμόρφωση πολιτισμού κατά των διακρίσεων, καθώς και η διάδοση του μηνύματος της μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή διάκρισης με βάση φυλετική ή εθνική καταγωγή, θρησκεία ή πεποιθήσεις, φύλο, ηλικία, αναπηρία, γλώσσα, οικονομική κατάσταση ή ταυτότητα φύλου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

170 μαθητές από το 1ο δημοτικό νέου ψυχικού θα πάρουν μέρος στον Αγώνα Δρόμου Χωρίς Διακρίσεις, που οργανώνει ο σύλλογος Δρομείς Ελπίδας.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου το σχολείο υποδέχθηκε και τίμησε τον Δημήτρη και τον Γιάννη, δύο αθλητές Παραολυμπιακών αγώνων, που θα τρέξουν με τα αμαξίδιά τους δίπλα στους μικρούς μαθητές, σε έναν αγώνα διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους. Σε έναν αγώνα που δεν θα έχει νικητές και ηττημένους.

Παρών και ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ. Γαλάνης, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στην γραπτή επιστολή που του απέστειλαν οι μικροί μαθητές, προσκαλώντας τον να στηρίξει την εκδήλωση αλλά και την προσπάθειά τους.

Ο Δημήτρης Γαλάνης μίλησε με τους αθλητές και τους συνοδούς τους, με τους δασκάλους και τους μαθητές και εμφανώς συγκινημένος, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε τα παρακάτω:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος αλλά και υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Αυτή η εικόνα, εδώ, σήμερα, μιλάει από μόνη της και δεν χωράει ούτε επιτρέπει πολλά λόγια.

Όταν έλαβα την υπέροχη, χειρόγραφη και γεμάτη χρώματα και ζωγραφιές επιστολή σας, λίγο πριν το Πάσχα, με την οποία με προσκαλούσατε εδώ σήμερα, χάρηκα τόσο πολύ. Όταν διάβασα το περιεχόμενό της όμως και τι είχατε σκοπό να κάνετε, τότε είναι που πραγματικά συγκινήθηκα.

Σήμερα όλοι σας εδώ προσφέρετε απλόχερα ανιδιοτελή αγάπη και ενδιαφέρον απέναντι στα παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Και παρέα θα συμμετάσχετε σε έναν αγώνα που δεν αποσκοπεί σε αποδόσεις τιμής και διακρίσεων, παρά μόνο στο μοίρασμα αγάπης και προσπάθειας απέναντι σε έναν ευγενή στόχο. Την κατάκτηση της διαδρομής ενός αγώνα χωρίς τερματισμό και νικητές. Ενός αγώνα χωρίς νικητές και ηττημένους. Όλοι σας είστε νικητές και αυτός ο αγώνας θα είναι από τους πιο διδακτικούς της ζωής σας.

Όλοι μαζί μπορείτε και θα καταφέρετε πολλά. Και σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η διαδρομή της ζωής σας να είναι γεμάτη προσφορά, ανιδιοτέλεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Σας διαβεβαιώ πως αν πορευτείτε με αυτές τις αξίες δεν θα υπάρξει ποτέ γραμμή τερματισμού και το ταξίδι της ζωής σας δεν θα σταματήσει ποτέ να σας συναρπάζει.

Παιδιά! Μπράβο σας! Καλή διαδρομή! Είμαστε μαζί σας! Προχωρήστε περήφανα μπροστά! Έχετε την εκτίμηση και την αγάπη μου.»

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην υπέροχη αυτή πρωτοβουλία και να στηρίξει τους δρομείς της Ελπίδας, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να εγγραφεί στο Zero Discrimination Run | Hope Runners GR

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις