Το θράσος της δημοτικής αρχής να ζητά υπογραφές πολιτών για να καλύψει την ανεπάρκεια της

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η επιχειρησιακά ανύπαρκτη δημοτική αρχή λειτουργεί «πονηρά» 

Μετά από 3 χρόνια καθυστέρησης,  προκλητικής σιωπής και απραξίας, τους πολίτες χρησιμοποιεί ως «Ασπίδα» ο απερχόμενος δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού προκειμένου να καλύψει την ολιγωρία και την ανεπάρκεια του μπροστά στην αύξηση των συντελεστών δόμησης που έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή τσιμεντοποίηση του προαστίου μας.

Η δημοτική αρχή τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει το προάστιο μας από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό. Τώρα ζητά από τους πολίτες να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», με την συλλογή υπογραφών σε επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η επιχειρησιακά ανύπαρκτη δημοτική αρχή λειτουργεί «πονηρά» καθώς προσπαθεί με την συλλογή υπογραφών να αποποιηθεί των ευθυνών της.

Το ότι λειτουργεί πονηρά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην επιστολή, στην οποία ζητά τις υπογραφές των πολιτών δεν αναφέρει τον νόμο που θέλει να τροποποιήσει γιατί πολύ απλά αναγράφονται οι ημερομηνίες και θα φανεί η ανυπαρξία της.

 

Αυτή είναι η αλήθεια

Η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική και πολύ σκληρή για τον δήμαρχο.

Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός ψηφίσθηκε το 2020 με τα ευεργετήματα υπέρ των κατασκευαστών που έδιδαν ύψος και περισσότερη κάλυψη γης.

Με λίγα λόγια οι ψηλότεροι συντελεστές θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της εν ενεργεία δημοτικής αρχής.

Τι έκανε τότε; Η απάντηση είναι απλή. Τίποτα.

Απέδειξε με αυτόν τον τρόπο  τα περιορισμένα αντανακλαστικά που διαθέτει αλλά και την έλλειψη διορατικότητας και μαχητικότητας που διέπει κάθε αξιόλογη δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή κάνει ακόμη ένα λάθος στην επιστολή που ζητά να υπογράψουν οι πολίτες αντί γι αυτή.

Ειδικότερα, αντί να απευθυνθεί απευθείας στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και να απαιτήσει την ισχύ των Προεδρικών Διαταγμάτων που υπερισχύουν του νόμου και προστατεύουν τη φυσιογνωμία της περιοχής μας, επέλεξε να συναντήσει τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά και να ξεκινήσει μια διαδικασία συλλογής υπογραφών.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του νέου καταστροφικού νόμου για το Δήμο μας, ο Δήμαρχος ήταν παντελώς απών.

Προκλητική είναι επίσης και η συνολική αντιμετώπιση του απέναντι στο θέμα της έκδοσης αδειών δόμησης, καθώς προέβαλε ως κώλυμα ελέγχου των αδειών, το γεγονός ότι η Πολεοδομία λειτουργούσε στην Αγία Παρασκευή και δεν είχε ενημέρωση.

Από το καλοκαίρι του 2022 και μετά που λειτουργεί η Πολεοδομία στο Δήμο μας έχει ενημέρωση; Για ποιο λόγο λοιπόν συνεχίζονται και εκδίδονται άδειες που καταστρέφουν τη φυσιογνωμία της περιοχής μας;

 

Η ώρα της ΠΡΑΞΗΣ 

Οι ενέργειες σχετικά με το θέμα του ΝΟΚ έρχονται σε συνέχεια της δημόσιας δικής μας αναφοράς, με άρθρα στην τοπική εφημερίδα και στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και κατά την επίσημη παρουσίαση της δημοτικής παράταξης ΠΡΑΞΗ, στις 23 Φεβρουαρίου.

Ζήτησα ενώπιον πλήθους δημοτών, επιτέλους ο Δήμαρχος  να πράξει τα αυτονόητα, να προστατέψει τη φυσιογνωμία του Δήμου μας και να διεκδικήσει την ειδική ρύθμιση που θα τη θωρακίσει.

Λυπάμαι  που αναγκάστηκε να συρθεί από τον προεκλογικό του πανικό, ώστε επιτέλους να πάρει θέση για ένα θέμα συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και αναρωτιέμαι εάν το αλά κάρτ «κάλιο αργά παρά ποτέ» μπορεί να αποτελεί πια πολιτική επιλογή για έναν Δήμο σαν τον δικό μας.

Είναι αυτονόητο πως η δημοτική μας παράταξη ΠΡΑΞΗ και εγώ προσωπικά είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης δημιουργίας βιώσιμου πλαισίου προστασίας της οικιστικής μας φυσιογνωμίας, αλλά παράλληλα θα πρέπει να είναι αυτονόητο πως μια δημοτική αρχή οφείλει να διεκδικεί όσα της ανήκουν εγκαίρως και όχι με χρονοκαθυστέρηση.

Κι όπως λέει ο σοφός λαός:

«Ο ηλίθιος επιμένει. Ο πονηρός δικαιολογείται. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του.»

Ας παραδεχτεί το λάθος της η δημοτική αρχή και ας παραδώσει σε ικανότερη για να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών, δημοτική αρχή.

 

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού

Δικηγόρος – 📞+306932210639 – www.praksi.eu

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις