Δημοτικά σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις

Ο λόγος για τις τρεις υποψηφιότητες που έρχονται από τον χώρο της Δεξιάς στον Δήμο μας, καθώς έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε προεκλογικό κλίμα εν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Οκτωβρίου. Μιλάμε φυσικά για τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, την Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και τον Μπάμπη Μπονάτσο, που πλέον δηλώνουν παρόντες και παίρνουν σιγά σιγά θέση για τα ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες. Οι συνδυασμοί κατά περίπτωση ανανεώνονται, εμπλουτίζονται ή ξεκινούν να διαμορφώνονται.

Ο αστάθμητος παράγων

Αστάθμητος παράγοντας παραμένει η Συμμαχία Πολιτών, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ο Παντελής Ξυριδάκης δεν κατεβαίνει. Ο ίδιος βέβαια εξακολουθεί να μην ανακοινώνει επισήμως την αποχώρησή του, την διαλαλούν όμως πλέον ακόμα και οι δικοί του. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι εάν η αποχώρηση του νυν επικεφαλής θα σημάνει και τη διάλυση της Παράταξης ή εάν αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται υπό νέα ηγεσία. Γιατί καθώς τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Όσοι θα μπορούσαν από άλλες παρατάξεις να έχουν βρει στη Συμμαχία πολιτική στέγη, έχουν καταλήξει αλλού, ενώ και κάποια στελέχη της Συμμαχίας, έχουν ήδη μετακινηθεί προδικάζοντας την διάλυση. Παρ’ όλα αυτά, εξ όσων γνωρίζουμε τουλάχιστον, ο στενός πυρήνας της Συμμαχίας Πολιτών παραμένει αρραγής.

Ισορροπίες και δυνάμεις

Κατά ώρας, πιο δυνατός Συνδυασμός παραμένει το Προάστιο Πρότυπο του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη. Φυσιολογικό και αναμενόμενο, καθώς είναι ο Συνδυασμός που διοικεί και η δύναμή του είναι κατανεμημένη και στις τρεις Κοινότητες. Έχει βέβαια χάσει εννέα εκλεγμένους συμβούλους και δυο τρία ακόμα μέλη, που δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν. Όμως, αριθμητικά τουλάχιστον, τους έχει αντικαταστήσει.

Ακολουθεί η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, επικεφαλής της Πράξης, που έχει ανακοινώσει είκοσι επτά υποψηφίους, δείχνοντας μια καλή δυναμική. Το δυνατό της χαρτί παραμένει η Πέννη Ζαφειροπούλου, πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης.

Ο Μπάμπης Μπονάτσος, επικεφαλής του «συμμετέχω», ανέβαλε την επίσημη πρώτη παρουσίαση του Συνδυασμού  λόγω της τραγωδίας των Τεμπών και αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε και επισήμως τα ονόματα των υποψηφίων του. Ακούγονται ήδη αρκετά, αλλά εμείς δεν θα θέλαμε να μπλέξουμε με φήμες, καθώς δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για υποψηφίους ή απλά για υποστηρικτές.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Η απειλή για τη φυσιογνωμία του Δήμου μας, μέσω του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, φαίνεται να μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους. Όλοι μαζί, νυν και πρώην Δήμαρχοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, δημότες και κάτοικοι και των τριών Κοινοτήτων, έχουν ριχτεί στην μάχη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την αλλοίωση και την υποβάθμιση των προαστίων μας. Έστω και τώρα.

Η απορία όλων μας

Την απορία όμως όλων των κατοίκων εξέφρασε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η πρώην Πρόεδρος Κατερίνα Αλεξοπούλου. Αναφερόμενη στην εχθρική στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος απέναντι στο αίτημα του Δήμου μας, αλλά και στις παλαιότερες προσπάθειες να περαστούν πλαγίως διάφορες σχετικές διατάξεις, αναρωτήθηκε για ποιον λόγο μία Κυβέρνηση και δη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στον Δήμο λαμβάνει ποσοστά της τάξεως του 80%, στρέφεται εναντίον μας και απειλεί ευθέως πλέον τον μοναδικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα των προαστίων μας.  Και δεν πρόκειται βέβαια μόνον για τα προάστιά μας, γιατί το πράσινο αυτών των περιοχών αποτελεί πνεύμονα για ολόκληρη την Αττική. Γιατί το πολεμούν, αντί να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το προστατεύσουν; Αντί να προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας, μήπως να προσπαθούσαν να αναβαθμίσουν τις συνθήκες στους υπόλοιπους;

Αχρείαστοι να είναι

Οι Κοινότητες Φιλοθέης και Ψυχικού διοργάνωσαν πρόσφατα  σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών ανοικτό για κάθε ενδιαφερόμενο. Κι ενώ αυτό ήταν σίγουρα χρήσιμο, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι ουδέποτε θεώρησαν αναγκαίο να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους, όχι μόνον στην παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και στην χρήση των απινιδωτών που  προμηθευτήκαμε το 2021 και που μέχρι τώρα έχουν μόνον διακοσμητική αξία, καθώς ουδείς έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό τους.  Και μάλλον πρέπει να θυμίσουμε ότι προ Καλλικράτη, μόνον στο Νέο Ψυχικό υπήρχαν δέκα απινιδωτές, ενώ τώρα και στις τρεις Κοινότητες υπάρχουν μόνον δύο. Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα μας για την ασφαλή λειτουργία μέσων και εγκαταστάσεων, μήπως θα έπρεπε να προβληματιστούμε πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα; Κανένα μάθημα δεν πήραμε;

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου του Δήμου (ΟΚΑΠΑ), που ελλείψει χώρου έχουν μεταφερθεί στα Γραφεία των Γυμναστών στο Αθλητικό Κέντρο, ξεσπιτώνοντάς τους. Τοποθετούμενος επί του θέματος, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Άρης Νάκας ανέφερε ότι προ διετίας είχε ενημερώσει τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για την ύπαρξη αδιάθετου κονδυλίου ύψους 1.000.000 ευρώ, που προοριζόταν για την συντήρηση και αναστήλωση ιδιόκτητων δημοτικών κτηρίων, με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει -τότε- μέσα σε λίγες μέρες. Ο Δήμος Κορυδαλλού μάλιστα, όπου ο κος Νάκας είναι Γενικός Γραμματέας, είχε αξιοποιήσει το κονδύλι αυτό για δικά του κτήρια. Αναρωτήθηκε λοιπόν, για ποιον λόγο ο Δήμος μας δεν επωφελήθηκε της ευκαιρίας, καθώς όπως μας είπε, οι εγκρίσεις δίνονταν τάχιστα. Απάντηση δεν έλαβε και μας δημιουργήθηκαν κι εμάς κάποιες απορίες: πρώτον, γιατί ο κος Νάκας περίμενε δύο χρόνια για να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεύτερον, γιατί ο Δημήτρης Φωτιάδης, ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος, δεν έδωσε καμία απάντηση στον κο Νάκα. Και τρίτον και κυριότερον, γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Αντιπολίτευση σε όσα είπε ο κος Νάκας. Είναι δυνατόν ένας Σύμβουλος να αναφέρει ότι χάθηκε μία τέτοια ευκαιρία και να μην ανοίγει ρουθούνι;

Σχολιάζουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις