Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Επέστρεψε ο θεσμός των Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Τον Ιούλιο του 2022, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, πέρασε τροπολογία σύμφωνα με την οποία επανήλθε ο θεσμός του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είχε καταργηθεί επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Η επαναφορά του θεσμού του Γραμματέα σημαίνει ότι ο κάθε Γραμματέας θα έχει τη συνολική ευθύνη για την ομαλή άσκηση των καθηκόντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί αποκλειστικά στον Υπουργό Εσωτερικών, με τον οποίο θα καθορίζουν προτεραιότητες και ανάγκες και ο οποίος θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τον διορισμό τους.

Για  τη θέση των Ειδικών Γραμματέων επιλέχθηκαν πρόσωπα τεχνοκρατικού προφίλ, με εμπειρία σε νευραλγικούς τομείς κυρίως στον Αυτοδιοικητικό τομέα και στη λειτουργία του Δημοσίου από θέσεις ευθύνης και κρίνονται κατάλληλοι  ώστε να επιτύχουν την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τη θέση του Ειδικού Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Χαλάνδρι (πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλες τις παρατάξεις) και στη συνέχεια από τη θέση του Δημάρχου από το 2002 έως το 2010. Είναι άριστος γνώστης  των ζητημάτων και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης καθώς διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Μέλος πολλών και ποικίλων Επιτροπών εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, το 2014. Αδελφός του αείμνηστου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών για τις «Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων», επίσης από το ΕΚΠΑ.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις