Πλήθος κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Για τη μνήμη της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό

Με δεκαπενθήμερες εορταστικές εκδηλώσεις τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στο Νέο Ψυχικό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με λαμπρότητα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου με την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Κοττάκη, τον Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αρχιμ. Νεκτάριο Τσολίδη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους Εφημερίους Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος,  ο οποίος με το πέρας της Λειτουργίας τίμησε για την προσφορά του τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρη Γαλάνη και στο πρόσωπο αυτού ολόκληρο τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Γαλάνης ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας και τον π. Ιωαννίκιο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητου και ακολούθησε η λιτανεία της Εικόνας και των Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης βρέθηκε στον Ναό από νωρίς, φέρνοντας ένα σημαντικό οικογενειακο του κειμήλιο, ένα Ευαγγέλιο, εκδόσεως 1921, προσωπικό δώρο του Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σμύρνης, του Αγίου των Μικρασιατών, στον εκ μητρός παππού του, που ήταν και ο τελευταίος Αρχιτελώνης της Σμύρνης. Το Ευαγγέλιο αυτό ήταν ένα από τα τρία αντικείμενα που η οικογένεια διέσωσε και έφερε μαζί της εγκαταλείποντας την μαρτυρική πόλη –τα άλλα δύο ήταν η σημαία την Σμύρνης και η σφραγίδα του Τελωνείου, που έχουν δωρηθεί από την οικογένεια στην Εστία της Νέας Σμύρνης. Το Ευαγγέλιο τοποθετήθηκε στην Αγία Τράπεζα ενώ κατά την περιφορά συνόδευσε την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα.

Στον Πανηγυρικό παρέστησαν επίσης ο π. Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελένη Ζέππου, Μπάμπης Μπονάτσος, Νίκος Ζερβός, Δημήτρης Φωτιάδης και Γιώργος Παπαχρόνης, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την διεκπεραίωση των εορταστικών εκδηλώσεων, οι τρεις Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων κ.κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Πέννυ Ζαφειροπούλου και Νίκος Στρατηγός, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, φορείς και πλήθος κόσμου.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις