Ο ΜΕΟ Νέου Ψυχικού τιμά τις Γυναίκες του τόπου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Γυναίκα: Μύθος – Φαντασία – Πραγματικότητα»

Της Όλγας Μενεμενόγλου

Την Κυριακή 13 Μαρτίου ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού διοργάνωσε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Γυναίκα με τίτλο «Γυναίκα: Μύθος – Φαντασία – Πραγματικότητα».

Στην αίθουσα του ΜΕΟ φιλοξενήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, κατά το οποίο οι μουσικοί Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), Έλενα Αντωνοπούλου (φλάουτο) και Βασιλική Τσιμπούκη (πιάνο), μαζί με τις αφηγήτριες Χάρη Συμεωνίδου και Δώρα Σωπασουδάκη καθήλωσαν το κοινό. Η αίθουσα θύμιζε μπουάτ: τραπέζια ροτόντες με μπουκάλια κρασιού, ξηρούς καρπούς και αλμυρές μπουκίτσες. Στην είσοδο δύο μέλη του συμβουλίου προσέφεραν λουλούδια σε όλες τις γυναίκες.

Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν τρεις γυναίκες που σημάδεψαν με την δράση τους την ιστορία του Νέου Ψυχικού, που ονειρεύτηκαν για τον τόπο τους, πάλεψαν και έκαναν το όραμά τους πραγματικότητα: οι κυρίες Λούλα Σταφυλά, Νάντια Σουμπασάκη και Νατάσα Αγγελάκη. Η επιλογή των προσώπων ήταν σίγουρα επιτυχημένη, ενώ η σύντομη αναφορά στο έργο της κάθε μιας ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε λαμπρές ημέρες.

Λούλα Σταφυλά: Η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη στο αξίωμα της Προέδρου της τότε Κοινότητας του Νέου Ψυχικού και πρώτη γυναίκα Νομάρχης Ανατολικής Αττικής. Επί των ημερών της ιδρύθηκε ο πρώτος ιδιόκτητος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, στην συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μπουμπουλίνας, κατασκευάστηκαν τα έργα αποχέτευσης στο 75% του Δήμου, εξασφαλίσθηκε ο χώρος που σήμερα στεγάζει το Αθλητικό Κέντρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άλλα πολλά μικρότερα, αλλά εξ ίσου σημαντικά έργα. Η κυρία Σταφυλά δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθένειας.

Νάντια Σουμπασάκη: Η μακροβιότερη Δημοτική Σύμβουλος του Νέου Ψυχικού δραστηριοποιήθηκε μόλις 25 χρόνων, το 1982. Έκτοτε και μέχρι το 2014 που εγκατέλειψε την Αυτοδιοίκηση, υπήρξε ενεργό μέλος σε πολλές επιτροπές στον π. Δήμο Νέου Ψυχικού, ενώ αγωνίστηκε για τις απαλλοτριώσεις μεγάλων κοινόχρηστων χώρων, ενάντια στην μεταφορά συντελεστή δόμησης (περίπτωση Βωβού στην Κηφισίας) και ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια εργάστηκε για την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και για την στήριξη οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Από όλες τις θέσεις που εκλέχθηκε, αλλά κυρίως μέσα από την Διεύθυνση Ισότητας, την οποία υπηρέτησε ως εκλεγμένο μέλος στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, πάλεψε για την στήριξη των γυναικών σε θέματα Ισότητας. Την Νάντια Σουμπασάκη βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Νατάσα Αγγελάκη: Τι να πρωτογράψει κανείς για την κυρία Αγγελάκη! Κοντά μισό αιώνα πια, στο Νέο Ψυχικό το όνομα της είναι συνώνυμο της δοτικότητας, της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας. Δραστηριοποιήθηκε στους Συλλόγους Γονέων πριν από σαράντα και πλέον χρόνια, εκλέγεται στον Σύλλογο Κρητών πάνω από τριάντα χρόνια διακρινόμενη για το έργο που επιτελεί, ενώ έχει ιδρύσει το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Δήμο μας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στο ΜΕΟ και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος πολλές φορές, με διαφορετικά χαρτοφυλάκια. Από όποια θέση πέρασε, διακρίθηκε για την εργατικότητά της και την αποτελεσματικότητά της, έχοντας αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή στην υπηρεσία του τόπου της και των ανθρώπων του. Την μοναδική αυτή γυναίκα, την κυρία Αγγελάκη, τίμησε ο Δήμαρχος Δήμητρης Γαλάνης.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμή ατμόσφαιρα και εξελίχθηκε σε μια αξέχαστη βραδιά, συντόνισε η Σοφία Μαστρογιωργάκη, Γραμματέας του ΜΕΟ. Η οργάνωση ήταν άψογη, με γρήγορη ροή σε λόγους και χαιρετισμούς.

Συγχαρητήρια λοιπόν και από εμάς!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις