2+10 τα νέα σημεία δωρεάν παροχής internet στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης μέσω wi-fi spots»

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού έκανε την είσοδό του στο χώρο της ψηφιακής εποχής με δωρεάν πρόσβαση και με υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο ιντερνέτ μόλις πριν ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2021. Τα σημεία που επιλέχτηκαν ήταν η Πλατεία της Αγίας Σοφίας και η Α΄ Πλατεία Ψυχικού λόγω της υψηλής επισκεψιμότητάς τους.

Σήμερα, ο Δήμος μας παίρνει μέρος σε ένα άλλο επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης μέσω wi-fi spots» και προχωράει δυναμικά με 10 hot spots δηλαδή περιοχές – σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να σερφάρουν ελεύθερα  και είναι τα εξής:

Το Δημοτικό Κτήριο της Μαραθωνοδρόμου, τα ΚΕΠ και στις τρείς κοινότητες Ψυχικού, Νέου Ψυχικού και Φιλοθέης,  τα δημοτικά κτήρια στην Φιλοθέη και το Νέο Ψυχικό, στην οδό Ρέας,  στην Φιλοθέη όπου στεγάζεται το Γραφείο Επόπτη της Καθαριότητας αλλά έχει και μεγάλη κίνηση από πολίτες λόγω της τοπικής εμπορικής αγοράς και τέλος στο Νέο Ψυχικό: στα Δημοτικά Ιατρεία, στην Πλατεία Ελευθερίας και στο κτήριο Βαλλιάδη.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης ανέφερε ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, διότι όλα τα συλλογικά του όργανα συνεδριάζουν διαδικτυακά και επί πλέον έχει οργανώσει κάποιες υπηρεσίες του ώστε να δέχονται διαδικτυακά την υποβολή αιτήσεων και να παρέχουν διαδικτυακά πιστοποιητικά και υπηρεσίες, πράγμα που έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του.  Παρά ταύτα σε κανένα από τα κτήριά του δεν διαθέτει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο και υπάρχει ανάγκη να εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wifi-hotspot) . Η πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο είναι δυνατή από ένα σύνολο συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές (laptops), έξυπνες συσκευές χειρός (π.χ. handheld PDAs, τηλέφωνα), ασύρματες κάμερες, οθόνες τηλεπροβολής κ.ά. Για τη σύνδεση χρειάζεται μόνο να βρίσκεστε σε περιοχή εντός εμβέλειας ενός Wi-Fi.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις