Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Ομάδα Έρευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών»

Μάρκα FORD, ιδιοκτήτης Τρύφων Κουβόπουλος, έτος 1929

Σύμφωνα με ….. πόρισμα της «Ομάδας Έρευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών», Επικεφαλής της οποίας είναι ο συνδημότης μας Αντρέας Χρόνης, επ. δικηγόρος και συγγραφέας των βιβλίων «Ιστορία των Οδικών μας Συγκοινωνιών» (2022) και «Οδικές μας Συγκοινωνίες και ‘Έλληνες Αμαξοποιοί» (2025), η ιστορία των συγκοινωνιών του Δήμου μας, ανατρέχει στις αρχές της δεκαετίας του ’30.

Πρωτοπόροι, η εταιρεία «ΚΕΚΡΩΨ», στην οποία, ως γνωστόν, οφείλεται η γένεσίς του, με λεωφορεία ιδιοκτησίας της, που εισήγαγε από την Γαλλία, αλλά και άγνωστος ιδιώτης αυτοκινητιστής, με πολυτελές λεωφορείο και μάλιστα με ελληνικής κατασκευής αμάξωμα.

Σημείωση: θυμίζουμε ότι τα ΚΤΕΛ, αστικά και υπεραστικά, δημιουργήθηκαν στα 1952.

Γαλλικής κατασκευής λεωφορείο, μάρκας LATIL, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΕΚΡΩΨ». (Η φωτογραφία από το αρχείο της)
Αγνώστου ιδιοκτήτη το εικονιζόμενο λεωφορείο, με αμάξωμα κατασκευής του Δημ. Γ. Λυκιτσάκου, επί αγγλικού πλαισίου, μάρκας SENTINEL, δρομολογούμενο στη γραμμή «Ψυχικό-Αθήναι». Η ύπαρξη σχάρας για αποσκευές στη στέγη, πιθανόν να σήμαινε…..υπεραστική!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις