Ευρωβουλευτές για μια μέρα!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σε ρόλο Ευρωβουλευτών με πλήρη προσομοίωση βρέθηκαν οι μαθητές των Ουρσουλινών,  των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ από τη Σύρο και την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ενός διήμερου εκπαιδευτικού, ενημερωτικού προγράμματος σχετικά με τα ενδότερα των εργασιών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή του Νέου Ψυχικού.

Προσφυγικό και οι συγκρούσεις στις ζώνες διέλευσης, το διαδικτυακό απόρρητο, ο βιώσιμος τουρισμός και τα δικαιώματα της γυναίκας ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι μαθητές – ευρωβουλευτές.

Οι εκατό πενήντα μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄  και Β΄ Λυκείου χωρίστηκαν σε ομάδες που η καθεμιά αντιπροσώπευε και ένα πολιτικό ευρωπαϊκό κόμμα και ανάλογα τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν για τα παραπάνω θέματα.

Την προσομοίωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Φίλιππος Καμάρης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος οι οποίοι και έκαναν σημαντικές τοποθετήσεις. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η ενεργή συμμετοχή σας σε θέματα που σας ενδιαφέρουν και που αφορούν το μέλλον σας, είναι καθοριστική. Είναι η ευκαιρία σας να εκφράσετε τις απόψεις σας, να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να επηρεάσετε τη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα επηρεάσουν το μέλλον σας και το μέλλον των επόμενων γενεών. Στην πολιτική, κάθε μας βήμα και κάθε μας πρωτοβουλία, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ελπίζω ότι αυτή η προσομοίωση θα σας εμπνεύσει να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική και τη δημόσια διαβούλευση και ότι θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας ως μέλη της δημοκρατικής μας κοινωνίας. Μην φοβάστε να εκφράσετε τις απόψεις σας και να δράσετε για το κοινό καλό. Η φωνή σας είναι σημαντική και η συμμετοχή σας απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας που θα είναι δίκαιη, δημοκρατική και ανοικτή για όλους».

Τα τοπικά νέα παρακολούθησαν περίπου μία ώρα την εκδήλωση και θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Διευθυντή κ. Βασίλη Σπυρογιάννη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την εκδήλωση. Οργανωμένη και προσεγμένη σε όλες τις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια και για την θεματολογία και κυρίως για την διαδικασία προσομοίωσης του Ευρωκοινοβουλίου που τόσο χρήσιμη είναι για τους νέους μας στην αδιάφορη πολιτικά εποχή που διανύουμε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις