Φιλοζωική εκδήλωση για όλη την οικογένεια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι Τετράποδοι σε Βοηθούν!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που γιορτάζεται στις 4 Απριλίου κάθε χρόνο, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο (Μ.Ε.Ο.) και την Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.) καλούν παιδιά και γονείς σε μία, καινοτόμα για τον Δήμο μας, δράση η οποία έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και όλης της οικογένειας, σχετικά με τη χρήση, προαγωγή και συμπερίληψη των σκύλων οδηγών στην καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέου Ψυχικού, το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 11:00.   Οι εθελοντές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Liberty Guide Dogs και οι σκύλοι-οδηγοί, μέσω του προγράμματος «Liberty with a Guide Dog», που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα παρουσιάσουν και θα εξηγήσουν πόσο ουσιαστικό ρόλο παίζουν οι σκύλοι-οδηγοί στη ζωή των ανθρώπων με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πως οδηγούν με ασφάλεια όσους δεν μπορούν να πορευτούν μόνοι τους εξασφαλίζοντάς τους την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.

Την εκδήλωση στηρίζουν πολλοί χορηγοί με 1ο χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και το 1ο Πρόγραμμα. Στα παιδιά θα δοθούν νερά και μπανάνες.

Η ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ. θα φέρει αδέσποτα ζωάκια τα οποία καλούνται οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες μας να τα υιοθετήσουν. Επίσης μέρος των εσόδων από τις όποιες χορηγίες θα δοθεί στην ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ. για τις ανάγκες του έργου της.

Ο Δήμος, ο ΜΕΟ και η ΖΩΦΙΨΥ μας καλούν όλους να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια αγάπης και ευαισθητοποίησης και να εισαχθούν στην έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις