Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εκδηλώσεις από τον ΜΕΟ

«Από το σκοτάδι στο φως»

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού (ΜΕΟ) ανοίγει για άλλη μια χρονιά τις πόρτες του, με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με δύο  εκδηλώσεις.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου. Πρόκειται για μία μουσικοαφηγηματική εκδήλωση με τίτλο «Από το σκοτάδι στο φως».

Την εισήγηση των αφηγημάτων με τίτλο: “Η χειραφέτηση της Γυναίκας, συνοπτική ιστορική αναδρομή, οι αγώνες για ισοτιμία συνεχίζονται” θα κάνει η κυρία  Νταίζη Κωνστάν Λιαργκόβα, Πολιτικός Επιστήμων και μέλος Επιτροπών Ισότητας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι κυρίες Βασιλική Τσιμπούκη στο πιάνο, η οποία  έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, Σόνια Ζορμπά στο τραγούδι και στο πιάνο και Δώρα Σοπασουδάκη στο τραγούδι και στην αφήγηση.

 «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;»

Η δεύτερη δράση του Ομίλου αφορά σε μια περιήγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για έναν νέο κύκλο εκθέσεων, γεμάτες «γυναικεία» τέχνη, που ξεκινούν στο ΕΜΣΤ στις 8 Μαρτίου και είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο καλλιτεχνικό έργο πέντε γυναικών καλλιτεχνών, δημιουργών. Υπό τον ευρύτερο τίτλο-ομπρέλα: «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;» δίνουν την αφορμή να αναστοχαστούμε πάνω σε θέσεις, δικαιώματα, κεκτημένα και αιτήματα.

Η αναχώρηση θα γίνει την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί από τα γραφεία του ΜΕΟ (25ης Μαρτίου 19).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ομίλου 2106714603 από Δευτέρα έως Παρασκευή 5 με 9 το απόγευμα, ή στην κ. Ντενίζ Βέρδη στο 694 6671030, ή στο mail: meoneopsychiko@gmail.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις