Συμπαραστάτης του Δημότη ο Ηλίας Χατζής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μετά από τρεις δημαρχιακές θητείες, που μεταφράζονται δηλαδή σε 12 χρόνια, ένα νέο πρόσωπο εμφανίζεται στην θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Από την αρχή του Καλλικρατικού Δήμου το 2011 μέχρι και το τέλος του 2023, Συμπαραστάτης του Δημότη ήταν ο κ. Βασίλης Δρομάζος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου, το 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η εκλογή με μυστική ψηφοφορία του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Οι υποψηφιότητες ήταν οι εξής: Βασίλης Μαστρογιάννης, Δημήτρης Δημόπουλος, Χρήστος Σιδηρόπουλος και Ηλίας Χατζής.

Ο κ. Χατζής συγκέντρωσε 18 ψήφους, την απαιτούμενη δηλαδή πλειοψηφία των 2/3 δηλαδή του Σώματος και μία ψήφο επιπλέον και εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη.

Ποιος είναι ο νέος «Συμπαραστάτης» Ηλίας Χατζής

Φοροτεχνικός, λογιστής στο επάγγελμα, ο Ηλίας Χατζής έχει να επιδείξει μια 35χρονη επαγγελματική σταδιοδρομία. Είχε επί χρόνια συνεργασία με τον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού αλλά και μετέπειτα, στον Καλλικρατικό Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, συμμετείχε στην συγχώνευση των τριών πρώην Δήμων και στη δημιουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Γνωρίζει σε βάθος την Δημόσια Διοίκηση, αλλά και την Νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των επιχειρήσεων. Είναι ενεργός πολίτης, με έντονη κοινωνική δράση, μέλος των Συλλόγων Γονέων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και πολιτιστικών Συλλόγων. Σήμερα είναι μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου «Θέασις», όπου κατέχει τη θέση του ταμία.

Το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη θα είναι προς το παρόν στα παλιά γραφεία της ΔΗΚΕΦΙΨ (Κέντρο Νεότητας Φιλοθέης, δίπλα στο τέννις), στην Φιλοθέη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε για ραντεβού 69 99 04 9999, e-mail: sibarastatis@philothei-psychiko.gov.gr, ενώ κάθε Πέμπτη πρωί ο Ηλίας Χατζής θα βρίσκεται στο Blue Bell στο Ψυχικό και κάθε Δευτέρα πρωί στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι για να δέχεται αντίστοιχα τους κατοίκους κάθε Κοινότητας, που δεν μπορούν να πάνε στην Φιλοθέη. Είναι η πρώτη φορά που ο Συμπαραστάτης θα βρίσκεται και στις τρεις (3) Κοινότητες με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Για ποια θέματα απευθυνόμαστε στον Συμπαραστάτη

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη λειτουργεί ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τη μια και τις υπηρεσίες του Δήμου από την άλλη, προκειμένου να επιλύονται προβλήματα που προκαλούνται από ανεπάρκειες ή δυσλειτουργίες της Διοίκησης -όπως πχ υπηρεσίες που καθυστερούν να απαντήσουν σε αιτήματα δημοτών ή δεν τους παρέχουν πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται, περιπτώσεις άδικης μεταχείρισης ή αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη οφείλει να ελέγχει τις καταγγελίες, να απαντάει στις καταγγελίες των δημοτών εντός 30 ημερών και να καταθέτει προτάσεις για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου στις σχέσεις του με τους πολίτες.

Ο κ. Χατζής αμέσως μετά την εκλογή του μίλησε στα Τοπικά Νέα: «Θα είμαι δίπλα σε κάθε πολίτη και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε τα προβλήματά του να λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σκοπός μου είναι παράλληλα να συνδράμω τις υπηρεσίες του Δήμου και με την παρουσία μου να προτείνω λύσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή όλων μας. Πιστεύω ότι θα συμβάλλουμε όλοι για να πετύχει ο σπουδαίος και χρήσιμος αυτός θεσμός».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις