Τίτλοι τέλους για την Κοινότητα Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 τα κοινοτικά συμβούλια παύουν να υπάρχουν. Το τελευταίο συμβούλιο της Κοινότητας Ψυχικού πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ήμασταν όλοι προσκεκλημένοι στο κτήριο Κοσμά Πολίτη όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κοινότητας.

Από την 01/01/2024, το Ψυχικό θα είναι μια γειτονιά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, χωρίς τοπικό εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναδεικνύει και να υποστηρίζει τα ιδιαίτερα αιτήματα των κατοίκων της πόλης μας που συμπληρώνει έναν αιώνα λαμπρής αυτοδιοίκητης πορείας.

Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με απαρτία και με παρουσία τεσσάρων Δημάρχων των κ. Κατσαρού Ειρήνη, Παντελή Ξυριδάκη, Δημήτρη Γαλάνη και Μπάμπη Μπονάτσου.

Παρόντες και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Καριώτης, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Θεώνη Θεοδωρίδου, Γιάννης Δανιήλ.

Το τελευταίο συμβούλιο-συζήτηση παρακολούθησαν οι κυρίες Κατερίνα Αλεξοπούλου και Σόφη Ζαφρακοπούλου Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Ψυχικό, η κυρία Εβελίνα Παλτζόγλου π. Πρόεδρος της Κοινότητας και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος, , π. Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Ψυχικού, ο Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Ψυχικού κ. Γιώργος Μούρτος, ο κ. Γιώργος Καρράς από το διαδικτυακό μπλογκ «Φιλοθέη, Ψυχικό η πόλη μας» και οι εκλεκτοί συμπολίτες μας Άλκηστη Τουλιάτου, Παναγής Καρέλλας, Τέλης Εξάρχου, Θεόδωρος Μπούρας, Νταίζη Κωνστάν και Νέλλη Κασσιμάτη.

Από αυτό το Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Νίκος Αποστόλογλου ιδιοκτήτης του Καμέλια Ζαχαροπλαστείου που 50 χρόνια έχει τιμήσει και έχει τιμηθεί από όλους τους πολίτες του Ψυχικού.

Η Πρόεδρος Νέλλη Λάβδα σε ένα σύντομο χαιρετισμό είπε: «Σήμερα, αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση έναν θεσμό αλλά δίνουμε την υπόσχεση ότι εμείς, οι κάτοικοι του Ψυχικού θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τις αξίες, τις προτιμήσεις και τα δικαιώματά μας και ότι θα φροντίσουμε η φωνή μας να ακούγεται στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος πήρε τον λόγο στο τέλος λέγοντας ότι «τα κοινοτικά συμβούλια αποτελούσαν τον κρίκο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και την Δημοτική Διοίκηση. Και αυτό δεν πρέπει να χαθεί. Δεν με νοιάζει ο θεσμός αλλά η ουσία. Η ουσία όλων των θεμάτων αποτελεί το κλειδί στο αύριο. Προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή είναι να λειτουργήσουν έστω και άτυπα. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν οι πολίτες. Σκοπός μας είναι να ξεμπλοκάρουμε τον κόσμο και να ξεκινήσουμε συμμετοχικά για το αύριο της πόλης μας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top–nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις