Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαίο Αιγυπτιακό Πολιτισμό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος (ΜΕΟ) διοργανώνει επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Το πούλμαν θα ξεκινήσει από τα γραφεία του Ομίλου (25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό) στις 9π.μ. και δύναται να κάνει στάση στην Αγία Σοφία και στην Α΄ Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell).

Η ξενάγηση ξεκινάει για το πρώτο γκρουπ στις 10π.μ. πραγματοποιείται  από εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό. Ο Όμιλος έχει πετύχει δωρεάν είσοδο στο Μουσείο ενώ το πούλμαν και η ξενάγηση στοιχίζουν 15€/κατ’ άτομο.

 

Η αιγυπτιακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, λόγω της ποικιλίας, της ποιότητας και της σπανιότητας των αντικειμένων. Αποτελείται από  7.000 εκθέματα και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Τα εκθέματα (αγάλματα, ειδώλια, στήλες, σαρκοφάγοι, περιβλήματα μουμιών, μούμιες ζώων, αγγεία, ταφικά κιβώτια, πορτρέτα Φαγιούμ, κοσμήματα κ.ά) καλύπτουν όλες τις χρονικές περιόδους του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Τα αντικείμενα ερμηνεύονται με βάση τη χρήση τους, ενώ ιδιαίτερη θέση στην έκθεση κατέχουν οι ταφικές πρακτικές καθώς και η θρησκεία των αρχαίων Αιγυπτίων. Παράλληλα, επισημαίνεται η στενή σχέση κατά την αρχαιότητα μεταξύ του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού πολιτισμού.

Κρατήσεις θέσεων μπορείτε να κάνετε στην υπεύθυνη των πολιτιστικών προγραμμάτων κυρία Ντενίζ Βέρδη 6946 671030 ή στα γραφεία του Ομίλου από τις 5-9 το βράδυ καθημερινά στο 210 6714603.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις