Κανένας λόγος ανησυχίας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Διαμόρφωση χωματόδρομων στον Λόφο της Φιλοθέης

Τις τελευταίες μέρες στα Τοπικά Νέα γίναμε αποδέκτες τηλεφωνημάτων από κατοίκους της Φιλοθέης, που ήσαν ανήσυχοι καθώς στον λόφο της Φιλοθέης που συνορεύει με το Γαλάτσι ανοίγονται φαρδείς χωματόδρομοι ανάμεσα στα δέντρα.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γεώργιο Μαρκόπουλο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω εξελέγη Δήμαρχος για δεύτερη φορά από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 72,69% και μας πληροφόρησε ότι πρόκειται απλά για εξομάλυνση του εδάφους σε ήδη υπάρχοντες χωματόδρομους, ούτως ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να είναι προσβάσιμοι για τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι συγκεκριμένες εργασίες δεν πραγματοποιούνται από κάποιον εκ των δύο Δήμων (Γαλατσίου ή Φιλοθέης – Ψυχικού), αλλά από τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάπλασης Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), κατόπιν έγγραφης εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Καθώς πρόκειται για χωματόδρομους που ήδη υπήρχαν, αλλά ήσαν ανώμαλοι και κακοτράχαλοι, δεν χρειάστηκε να κοπεί ούτε ένα δέντρο για την ολοκλήρωση του έργου. Πραγματοποιήθηκαν αποψιλώσεις και κλαδέματα προκειμένου να ανοιχτούν. Στις φωτογραφίες εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει την κατάσταση, πριν και μετά.

Ο λόφος σήμερα

Όπως πληροφορηθήκαμε, στις εισόδους των χωματόδρομων αυτών πρόκειται να τοποθετηθούν μπάρες, που θα σηκώνονται μόνον σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οποιουδήποτε άλλου οχήματος πλην αυτών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ανησυχίας και το μόνο που μένει να δούμε είναι το κατά πόσον οι είσοδοι θα είναι φυλασσόμενες και σε τίνος την αρμοδιότητα θα εμπίπτει η φύλαξή τους.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις