Δημοτικά Σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΣΧΟΛΙΑ

Σχολιάζουν η Όλγα Μενεμενόγλου και η Λυδία Λέκκα

 

Εγκαίνια στο παρά πέντε

Βρισκόμαστε καμιά δεκαριά μέρες πριν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και μετά από αρκετές αναβολές, λόγω εθνικού πένθους, κατάφεραν πλέον οι υποψήφιοι και πρόλαβαν να εγκαινιάσουν άπαντες τα Εκλογικά Κέντρα τους ή/και να παρουσιάσουν ψηφοδέλτια και προεκλογικά προγράμματα, όλοι μέσα σε λίγες μέρες μην μας βρει και κανένα άλλο κακό, χτύπα ξύλο.

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Την Τετάρτη 13/9, η «Λαϊκή Συσπείρωση Φιλοθέης – Ψυχικού» άνοιξε λοιπόν τον χορό, παρουσιάζοντας στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο τον Συνδυασμό της, με επικεφαλής τον συμπαθέστατο Βαγγέλη Μπουλούγαρη, έναν νέο άνθρωπο που γνωρίζει και αγαπά τον τόπο μας και έρχεται να διαδεχθεί μετά από αρκετά χρόνια τον Γιάννη Καβαλάρη.

Από τα λόγια, στην «Πράξη»

Λες και ήξερε τι συμφορές μας περίμεναν, η αγαπημένη Φαίνη (κάνει και ωραία ομοιοκαταληξία) Χατζηαθανασιάδου είχε προλάβει και είχε εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Πράξη» από τον Ιούλιο. Μόνος της αντίπαλος η ζέστη, αλλά οι φίλοι και δημότες αψήφησαν τον καύσωνα και βρέθηκαν στο πλευρό της. Έχοντας ξεμπερδέψει με τα εγκαίνια, το Σάββατο 16/9 σε μία μεγάλη συγκέντρωση στο Αίθριο του  Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο και τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού της.

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος στο «συμμετέχω»

Η επόμενη εβδομάδα ξεκίνησε με τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης «συμμετέχω» την Δευτέρα 18/9. Τόσο κόσμο είχαμε χρόνια να δούμε σε εγκαίνια -εμείς σταματήσαμε το μέτρημα στους 800 γιατί πλέον κουραστήκαμε. Τον εμφανώς συγκινημένο Μπάμπη Μπονάτσο προλόγισε η Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού Νέλλη Λάβδα, που χαίρει βαθύτατης εκτίμησης και στα τρία προάστια του Δήμου μας. Ο επικεφαλής του «συμμετέχω», αν και παλιά καραβάνα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτη φορά διεκδικεί ο ίδιος τον Δημαρχιακό θώκο. Καλωσόρισε τους δημότες «στο σπίτι τους», όπως είπε και τους προέτρεψε να έρχονται στο Εκλογικό Κέντρο και να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα με την μικροφωνική εγκατάσταση, που τελικά λύθηκαν και όλα κύλησαν ομαλά, σε κλίμα πανηγυρικό.

Περαστικά της!

Όπως πιθανώς θα θυμάστε, στις αρχές του καλοκαιριού η έως τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μίνα Μελισσουργού είχε υποβάλει την παραίτησή της για λόγους υγείας. Χαρήκαμε λοιπόν πολύ που την είδαμε και πάλι μαζί με την οικογένειά της, υγιέστατη, λαμπερή και χαρούμενη, στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του «συμμετέχω». Μετά λοιπόν την Αλίκη Γκιζελή, άλλη μία Αντιδήμαρχος του Προαστίου Προτύπου υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπάμπη Μπονάτσου. Η Μίνα βέβαια δεν είναι υποψήφια η ίδια, μαθαίνουμε όμως ότι είναι πανταχού παρούσα και βοηθά με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια του «συμμετέχω». Περαστικά και πάντα σιδερένια!

Οι «Ενεργοί Πολίτες»

Την Τρίτη 19/9 την σκυτάλη των εγκαινίων πήραν οι «Ενεργοί Πολίτες», που παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο, αλλά και τους επτά άξονες του Προγράμματός τους. Να θυμίσουμε ότι η επικεφαλής Μαρία Αποστολάκη έλαβε το «δαχτυλίδι» από την Νάντια Σουμπασάκη – Παπαδημούλη, της οποίας και αποτελεί προσωπική επιλογή.

Φινάλε με το «Προάστιο Πρότυπο»

Κρατώντας ως πρωταγωνιστής το μεγάλο φινάλε, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης εγκαινίασε το Εκλογικό Κέντρο του Προαστίου Προτύπου την Παρασκευή 22/9, σε μία συγκέντρωση πολυπληθή μεν, μικρότερη όμως από όσο θα περιμέναμε, δε.

Με τον αέρα της εμπειρίας

Με αέρα έμπειρου πολιτικού, ο Δημήτρης Γαλάνης εκφώνησε τον λόγο του και εμφανίστηκε σίγουρος για την επανεκλογή του και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Έχοντας ζήσει από πολύ κοντά την αντίστοιχη προεκλογική περίοδο προ τετραετίας, πραγματικά καμαρώσαμε την εξέλιξή του, την ρητορική του δεινότητα, τον ορμητικό και παθιασμένο λόγο του, αλλά και την ικανότητά του να ξεσηκώνει το ακροατήριό του, που ξεσπούσε σε ζητωκραυγές και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Σπίτι – γραφείο, γραφείο – σπίτι, δεν είναι ζωή αυτή

Και προφανώς επειδή ο Μπάμπης Μπονάτσος στα δικά του εγκαίνια καλωσόρισε τους δημότες «στο σπίτι τους», ο Δημήτρης Γαλάνης είπε να πρωτοτυπήσει και τους καλωσόρισε «στο γραφείο τους». Ευτυχώς έχουμε τελειώσει πια με τα εγκαίνια, αλλιώς όλο και κάποιος θα μας καλωσόριζε στον κήπο, τη βεράντα ή το εξοχικό μας.

Έργο και η Πολεοδομία με τους απλήρωτους υπαλλήλους

Στο βίντεο που μεταδιδόταν ξανά και ξανά από τις οθόνες του Εκλογικού Κέντρου, ο Δήμαρχος εμφανιζόταν να απαριθμεί τα έργα της Δημοτικής Αρχής. Ξανά και ξανά λοιπόν ακούσαμε ότι «καταφέραμε και πετύχαμε την δημιουργία Πολεοδομίας στον Δήμο μας», της ίδιας αυτής Υπηρεσίας που οι υπάλληλοί της παραμένουν εδώ και εννιά πλέον μήνες απλήρωτοι και για τους οποίους ο Δήμαρχος νίπτει τας χείρας του καθώς, όπως μας έχει πει, αυτό είναι ευθύνη της Αναπτυξιακής Εταιρείας που τους προσέλαβε. Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, το ότι εξακολουθεί η Πολεοδομία να διαφημίζεται ανάμεσα στα έργα του Δημάρχου, ειλικρινά μας ξεπερνάει.

«Ενάρετος»

Παρών στα εγκαίνια του Προαστίου Προτύπου ήταν ο πολύ αγαπητός Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως πρωτοπόρος Δήμαρχος της πόλης των Τρικάλων. Ο Υπουργός, που έχει διατελέσει και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μίλησε με θερμά λόγια για τον Δημήτρη Γαλάνη, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων και «ενάρετο» -λες και πήγαινε για Διευθυντής του Κατηχητικού ένα πράγμα. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του Δημήτρη Παπαστεργίου τίμησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο μας και δεν πέρασε απαρατήρητη.

Η Έλενα Ακρίτα στηρίζει Γαλάνη

Και αν η επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του Δημήτρη Γαλάνη έναντι των αντιπάλων του παραμένει ευσεβής πόθος του, ένα είναι το σίγουρο: τον στηρίζει η Έλενα Ακρίτα. Η βουλευτής Επικρατείας και προβεβλημένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε με την παρουσία της τον Δήμαρχο στα εγκαίνια το Εκλογικού του Κέντρου. Και όχι απλά παρέστη, αλλά με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποίησε φωτογραφία της από τα εγκαίνια, στο πλευρό του Δημήτρη Γαλάνη και τοποθετήθηκε δημοσίως, δηλώνοντας ότι θα τον ψηφίσει καθώς, στις δημοτικές εκλογές ψηφίζει πάντα «με γνώμονα το καλό του Δήμου και της γειτονιάς μας». Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτησή της εκτός από αίσθηση, προκάλεσε και αντιδράσεις.

Η αντίδραση των Ενεργών Πολιτών

Ο Συνδυασμός των Ενεργών Πολιτών λοιπόν, που κατεβαίνει επισήμως στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Αποστολάκη εκφράζει την λύπη και την έκπληξή της για την απόφαση της Έλενας Ακρίτα να υποστηρίξει έναν συντηρητικό -όπως τον χαρακτηρίζει- Δήμαρχο, που «στα χρόνια της θητείας του αγνόησε επιδεικτικά τους δημότες και απέτυχε να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τον Δήμο μας».

Έλλειψη τακτ

Πρέπει να πούμε ότι συμμεριζόμαστε κι εμείς την έκπληξη των Ενεργών Πολιτών. Διότι η Έλενα Ακρίτα δεν είναι απλά μία ενεργή υποστηρίκτρια του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα ακόμα μέλος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι βουλευτής και μάλιστα εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Που σημαίνει ότι επί της ουσίας δεν χρειάστηκε να δώσει κανέναν αγώνα έναντι άλλων υποψηφίων (όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια), αλλά βρέθηκε αυτομάτως στα έδρανα του Κοινοβουλίου, απολαμβάνοντας τα προνόμια και τις απολαβές που αυτό συνεπάγεται. Είναι φυσικά δικαίωμά της, όπως και κάθε πολίτη, να υποστηρίζει και να ψηφίζει τον υποψήφιο που θεωρεί πιο κατάλληλο, ακόμα και αν αυτός δεν ανήκει στο κόμμα της. Το να διαλαλεί όμως την υποστήριξή της, φτύνοντας ουσιαστικά κατάμουτρα την υποψήφια του κόμματος με το οποίο έχει εκλεγεί, μπορείς να το πεις και έλλειψη τακτ, τουλάχιστον.

Τα καλά και συμφέροντα

Ο Δημήτρης Γαλάνης βέβαια, ουδέποτε έχει κρύψει την φιλία του με την Έλενα Ακρίτα. Βλέποντας όμως την φωτογραφία του περιχαρούς Δημάρχου μας, θυμηθήκαμε κάτι άλλο. Στην σελίδα του Προαστίου Προτύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 17 Αυγούστου αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο «Σε πανικό το Συμμετέχω: Ο «πολακισμός» στο κατώφλι του δήμου μας». Στο άρθρο αυτό λοιπόν, μετά από μία ανάλυση των συστατικών του όρου (επίθεση στο συνομιλητή, μείωση της προσωπικότητας του προκειμένου να επιβληθεί η άποψη του εκάστοτε πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επιθετική ρητορική και τοξικότητα), καταλογίζονται παρόμοιες συμπεριφορές στο «συμμετέχω». Καθώς λοιπόν η Έλενα Ακρίτα εκτός από τον Δημήτρη Γαλάνη, υποστηρίζει ένθερμα και τον Παύλο Πολάκη, τασσόμενη ενίοτε στο πλευρό του «ξεκάθαρα», όπως η ίδια έχει γράψει, εύλογα συμπεραίνουμε ότι τον Δήμαρχο ο «πολακισμός» τον απωθεί μόνον όταν αποδίδεται στους αντιπάλους του. Διότι όταν φωτογραφίζεται δίπλα σε ανθρώπους που ευθαρσώς τον υπερασπίζονται, προφανώς του είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.

Αγάπη και χαμόγελα

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Έλενα Ακρίτα μας είναι ιδιαιτέρως συμπαθής και αγαπητή. Στην δεκαετία του ’80 οι συλλογές των ευθυμογραφημάτων της -όπως το βιβλίο της «Από την Έλενα με χαμόγελο»- βρίσκονταν στα ράφια των βιβλιοθηκών στα σπίτια μας. Έφηβες τότε, τα είχαμε διαβάσει τόσες φορές που τα κακόμοιρα τα βιβλία διαλύθηκαν, αφήνοντας όμως για πάντα στην μνήμη μας φράσεις και αποσπάσματα, που ακόμα και σήμερα μας κάνουν να γελάμε. Ευφυής και με μοναδικό χιούμορ, η Έλενα Ακρίτα άλλοτε διακωμωδούσε τα γνωστά παραμύθια της Σταχτοπούτας και της Κοκκινοσκουφίτσας και άλλοτε περιέγραφε σπαρταριστά σκηνές ζωής, όπως για παράδειγμα μία έξοδο ζευγαριού στο γήπεδο, όπου η κυρία εμφανίστηκε φορώντας τα καλά της και τα ψηλοτάκουνά της και περιέγραφε ό,τι επακολούθησε. Δεν θέλουμε να κάνουμε σπόιλερ, αν όμως τα βρείτε, θα περάσετε ώρες γελώντας με την καρδιά σας. Γιατί εμείς έτσι την αγαπήσαμε και έτσι θέλουμε να την θυμόμαστε: χαρούμενη και γλυκιά, όπως ήταν την εποχή που μοίραζε αγάπη και χαμόγελα.

Κόκκινη κάρτα στον Πρόεδρο του ΠΟΨ

Σε βαρύτατο φάουλ υπέπεσε ο Πρόεδρος του ΠΟΨ Γιάννης Πετρίδης, στα εγκαίνια των Ακαδημιών της ομάδας, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21/9 στο γήπεδο του 1ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού. Ο Πρόεδρος λοιπόν στον λόγο του ανακοίνωσε ότι το προπονητήριο στο οικόπεδο πίσω από το πάρκινγκ του Σκλαβενίτη είναι έτοιμο κατά 80%-90%, αφήνοντας το ακροατήριό του με ανοικτό το στόμα. Διότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του συλλόγου φιλάθλων, δεν πάσχουν από τις ίδιες παραισθήσεις με τον Πρόεδρο και βλέπουν (όπως όλοι μας) ότι η συγκεκριμένη έκταση παραμένει οικόπεδο, χωρίς να έχει πέσει όχι μπετόν, αλλά ούτε τούβλο. Στήθηκαν οι φίλαθλοι λοιπόν λίγο αργότερα μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο του Προαστίου Προτύπου κρατώντας πανό που έγραφε «Τόσα χρόνια υπομονή, γήπεδο από τον Δήμο δεν έχουμε δει», ενώ στον αγώνα της ομάδας τους διαμαρτυρήθηκαν ρυθμικά και εν χορώ με ανάλογα συνθήματα. Το να ακούμε υπερβολές από πολιτικούς και να παρουσιάζονται ανύπαρκτα έργα ως ολοκληρωμένα, το έχουμε ξαναδεί -αν και ακόμα και με αυτούς, ώρες ώρες εντυπωσιαζόμαστε από το θράσος. Το να λέει όμως τέτοια πράγματα ένας Πρόεδρος Σωματείου και δη αθλητικού, ε, παραπάει. Αφήστε που πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε σε τι τον εξυπηρετεί όλο αυτό. Κόκκινη κάρτα, Πρόεδρε!

Κλιματική και ενεργειακή κρίση; Έχουμε τη λύση.

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε ο Δημήτρης Γαλάνης, με την Υφυπουργό Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και τον Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμη Μπακογιάννη. Η συνάντηση αφορούσε, όπως διαβάζουμε, τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στον Δήμο μας, σε συνθήκες κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, ενώ συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις γύρω από το ρέμα του Ποδονίφτη, τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του ενεργειακού κόστους με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την ανάπτυξη υποδομών μικροκινητικότητας και σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Στην συνάντηση όμως ο Δήμαρχος δεν πήγε μόνος του. Κι όποιος μαντέψει ποιον πήρε μαζί του για να συζητήσει όλα αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Μήπως έναν από τους δύο Αντιδημάρχους που είναι Πολιτικοί Μηχανικοί; Χάσατε. Μήπως τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών; Λάθος και πάλι. Ε, ας το πάρει το ποτάμι (και όχι ο Ποδονίφτης, ελπίζουμε): στην συνάντηση τον Δήμαρχο συνόδευσε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) Σοφία Βυθούλκα, η οποία και έκανε και την σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγχαίροντας μάλιστα τον Δήμαρχο και στολίζοντας την φράση με το εικονίδιο με τα παλαμάκια. Τι να μας πουν κι οι Πολιτικοί Μηχανικοί!

Καθώς δε στο τέλος της χρονιάς ο ΟΚΑΠΑ καταργείται, όπως άλλωστε και όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Δήμων, αναρωτιόμαστε -με τρόμο, είναι η αλήθεια- μήπως στην δεύτερη θητεία του ο Δήμαρχος σκοπεύει να αναθέσει την διαχείριση των θεμάτων αυτών στην κατά τα άλλα αξιαγάπητη κυρία Βυθούλκα, την οποία προφανώς θεωρεί την πλέον ειδική από όλους τους συνεργάτες του.

Λάσπη στο ανεμιστήρα

Η Αντιδήμαρχος Ελένη Ζέππου έχει επιδοθεί εδώ και αρκετές μέρες σε ένα μπαράζ δημόσιων αναρτήσεων εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Μπάμπη Μπονάτσου, με φόντο μια ανύπαρκτη πλατεία, το οικόπεδο δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το Α’ Δημοτικό Νέου Ψυχικού. Η κυρία Ζέππου λοιπόν υποστηρίζει ότι στο ρυμοτομικό σχέδιο του Νέου Ψυχικού η έκταση φαίνεται ως «πλατεία Αγίας Λαύρας» και καλεί τον κύριο Μπονάτσο να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα(;) της πλατείας, κατηγορώντας τον ότι «ενώ δεν έχει δηλώσει δικαίωμα επί του ακινήτου στο Κτηματολόγιο, προς τα έξω δηλώνει ότι έχει δικαιώματα σε αυτό, παρά το γεγονός ότι εδώ και 70 χρόνια ο χώρος βρίσκεται στην ελεύθερη και ακώλυτη χρήση των δημοτών». Με λίγα λόγια λοιπόν η κυρία Ζέππου κατηγορεί τον κύριο Μπονάτσο ότι δηλώνει «προς τα έξω» πως έχει δικαιώματα σε ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό του, ενώ αυτό είναι χωρίς περίφραξη. Πρόκειται δηλαδή για έναν ιδιωτικό χώρο στον οποίο όποιος θέλει μπαίνει μέσα, κόβει μαργαρίτες, βγάζει το σκυλί του βόλτα κλπ. κλπ. (γιατί αυτό σημαίνει το ότι «βρίσκεται στην ελεύθερη και ακώλυτη χρήση των δημοτών» σε απλά ελληνικά). Και εξακολουθεί να κάνει τις αναρτήσεις, σε καθημερινή βάση, μετρώντας μάλιστα και τις μέρες (1η μέρα, 2η μέρα και έχουμε αισίως φθάσει στην 8η), χωρίς βέβαια να προσκομίζει κανένα στοιχείο: πού δήλωσε τα δικαιώματα ο Μπάμπης Μπονάτσος; Τι σημαίνει «προς τα έξω» γενικώς και αορίστως; Μήπως αντί να ζητάει εξηγήσεις η κυρία Ζέππου, θα έπρεπε να τις ζητά ο κύριος Μπονάτσος από εκείνην; Γιατί αυτή την στιγμή η κυρία Αντιδήμαρχος ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, γυρίζει τον διακόπτη και την αφήνει να εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση. Και όπου πιάσει.

Της τρελής το πανηγύρι

Στήνεται λοιπόν κάτω από τις αναρτήσεις της τρελής το πανηγύρι -no pun intended, που λένε. Μπαίνουν σχετικοί και άσχετοι και τοποθετούνται. Και βρίσκεται ο Μπάμπης Μπονάτσος «κατηγορούμενος» από τον κάθε πικραμένο, επειδή δεν είναι πλατεία ένα οικόπεδο που αποτελούσε οικογενειακή περιουσία των προγόνων του και στο οποίο ο ίδιος δεν έχει ούτε χιλιοστό ιδιοκτησίας. Και βέβαια, στελέχη του Προαστίου Προτύπου, που ως γνωστόν πάνω από όλα τους ενοχλούν τα fake news και η τοξικότητα, σπεύδουν να επικροτήσουν με «like». Ο δε Δήμαρχος αφήνει αυτό το θέατρο του παραλόγου να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, χωρίς αν μη τι άλλο να διαχωρίζει την θέση του, αν όχι να κοιτάξει να το σταματήσει μια κι έξω.

Η Έλση και η Έλσα

Να κάνουμε μια διόρθωση: στο Ένθετο για τις Εκλογές κάναμε ένα λάθος στο υποκοριστικό της υποψήφιας Έλσης Δημουλά και εκ παραδρομής στην παρένθεση την γράψαμε Έλσα. Για να μην γίνει κανένα μπέρδεμα, με το Προάστιο Πρότυπο κατεβαίνουν η Ελισσάβετ – Ελένη Δημουλά (ΕΛΣΗ) και η Ελισσάβετ Βεντούρα – Καλοβελώνη (ΕΛΣΑ). Άλλη η Έλση, άλλη η Έλσα λοιπόν!

Ο Παπαδόπουλος ο γνήσιος, ο σωστός

Ο λόγος για τους δύο υποψηφίους, τον μεν Άρη Παπαδόπουλο του Προαστίου Προτύπου και τον Σέργιο Παπαδόπουλο, που κατεβαίνει με την Πράξη. Αν και ανήκουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς, μαθαίνουμε ότι κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος του Προαστίου Προτύπου που αβαντάρει τον Άρη Παπαδόπουλο, προτρέπει όσους αντέχουν ακόμα να την ακούν να ψηφίσουν τον Παπαδόπουλο «τον αυθεντικό». Ευτυχώς που ο Σέργιος έχει χιούμορ ο άνθρωπος και πολύ το διασκεδάζει. Από την πλευρά μας, εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στους δύο νέους υποψηφίους.

Κι εδώ πρέπει να κλείσουμε τα Σχόλια σε αυτό το τελευταίο μας Φύλλο πριν τις Εκλογές. Όχι γιατί εξαντλήσαμε τα θέματα, αλλά διότι πλέον αν σχολιάσουμε όλα αυτά που έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας, θα χρειαστούμε πολυσέλιδο ένθετο.

Σκάρτες δέκα ημέρες έμειναν λοιπόν για τις εκλογές. Το μέλλον του τόπου, σε Δήμους και Περιφέρειες, είναι στο χέρι του κάθε ψηφοφόρου. Ας αναλογιστούμε ότι έχει χυθεί αίμα για να έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε και να αποφασίζουμε για τις τύχες μας και ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές. Καλό βόλι λοιπόν!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις