Μαργιάννα Χαματζόγλου: η επόμενη πενταετία είναι η πενταετία της ανάπτυξης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Προάστιο Πρότυπο

Η Μαργιάννα είναι γέννημα θρέμμα Ψυχικού. Κόρη των νομικών Μιχάλη Χαματζόγλου και Βάντας Αποσκίτη. Μαθήτρια του Αρσακείου Ψυχικού και απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από τη Φιλοσοφική Αθηνών.

Η ανήσυχη νεαρή Μαργιάννα στα 22 της μόλις χρόνια αποφασίζει να ακολουθήσει νέο τομέα, αποκτά μεταπτυχιακό στην Ηγεσία, Δίπλωμα στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και στις Διεθνείς Σχέσεις, από το Boston University.

Το όνειρό της όμως ήταν να ζήσει και να εργαστεί στις Βρυξέλλες. Η πρωτεύουσα του Βελγίου την κερδίζει και αρχίζει να εργάζεται στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών, στη συνέχεια στο Γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και  τέλος, ως Διαπιστευμένη Κοινοβουλευτική βοηθός, επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όλα με βάση βέβαια την Ελλάδα στην οποία δεν άργησε να γυρίσει…

Ας δούμε τι έχει να μας πει η νέα υποψήφια του Προαστίου Προτύπου του Δημήτρη Γαλάνη.

Γιατί γυρίσατε στην Ελλάδα και αφήσατε μια εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή καριέρα; Όπως φαίνεται από το βιογραφικό σας, η επαγγελματική σας εξέλιξη ήταν θέμα χρόνου.

Μου έλειπε ο ήλιος και η γειτονιά. Οι άνθρωποι του Ψυχικού που από μικρή με γνώρισαν και με περιέβαλαν τουλάχιστον με ενδιαφέρον, για να μην πω με αγάπη. Την αγαπάω την πατρίδα μας, την Ελλάδα,  με τα καλά της και τα στραβά της.

Περισσότερο αγαπάω το Ψυχικό, το Νέο Ψυχικό και την Φιλοθέη. Ας μην γελιόμαστε, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι μας περπατάμε και έχουμε οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, αλλά και αναμνήσεις, και στα τρία προάστια. Και δεκατρία χρόνια μετά τον Καλλικρατικό Δήμο μπορούμε πολλοί από εμάς να πούμε ότι τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε το ίδιο και για τα τρία.

Επιπλέον, σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανοδικής πορείας οικονομικά και επαγγελματικά. Μπορεί εγώ να είμαι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που γύρισαν το 2016 αλλά σήμερα ολοένα και περισσότεροι παίρνουν το δρόμο της επιστροφής.

Στόχος όλων των ανθρώπων της γενιάς μου είναι να βάλουν το λιθαράκι τους με τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στην ανάπτυξη της Χώρας μας.

Ο Δήμος λοιπόν είναι ένα κύτταρο της Χώρας για εσάς και ξεκινάτε από εδώ; Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Ναι, πολύ σωστά, είναι ένα κύτταρο ιδιαίτερα ζωντανό η τοπική μας κοινωνία, στην οποία μπορείς να παράγεις έργο. Και σίγουρα το έργο γίνεται ευκολότερο όταν συνεργάζεσαι με τον Δημήτρη Γαλάνη. Που έχει ανοιχτά αυτιά και μάτια σε φρέσκιες ιδέες. Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και τον ίδιο στόχο. Να οδηγήσουμε τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού σε τροχιά ανάπτυξης,  χρησιμοποιώντας Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Σήμερα η Διοίκηση Γαλάνη κέρδισε το στοίχημα της διατήρησης της Φυσιογνωμίας του Προαστίου μας, περνώντας μέσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες, μέσα από έναν νόμο που δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει κηπουπόλεις.

Η Διοίκηση Γαλάνη παρέλαβε έναν Δήμο χωρίς συντηρήσεις και κατάφερε να έχουμε πλήρως ανακαινισμένα σχολεία, ασφαλείς αθλητικούς χώρους και πρότυπες- πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

Κέρδισε πολυετή δικαστική μάχη για τα Τουρκοβούνια, διασφαλίζοντας 250 στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου για όλους εμάς και τα παιδιά μας.

Ενώ μπλόκαρε τη διαδικασία ανέγερσης Εμπορικού καταστήματος- υπεραγοράς Lidl στο Νέο Ψυχικό, που θα άλλαζε την εικόνα- της περιοχής αμετάκλητα.

Η επόμενη πενταετία  είναι η πενταετία της ανάπτυξης και θα ήθελα να είμαι ενεργό μέλος αυτής της προσπάθειας.

Το σχέδιο ακούγεται μεγαλόπνοο και εσείς φαίνεστε σίγουρη για αυτά που λέτε. Την διάθεση την έχετε, γνώσεις έχετε για να το πετύχετε;

Είμαι νέα υποψήφια, καινούρια στο ψηφοδέλτιο αλλά δεν θεωρούμαι νέα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα δύο πρώτα χρόνια της Διοίκησης Γαλάνη εργάστηκα δίπλα του ως σύμβουλος. Διέκοψα την σχέση εργασίας γιατί έδωσα προτεραιότητα στην εγκυμοσύνη τότε και στο πρώτο καιρό που με χρειαζόταν η μικρή μου. Ως νέα μητέρα επέλεξα να μείνω τον πρώτο χρόνο εξ ολοκλήρου με το παιδί μου, ενώ από την δεύτερη χρονιά βοηθούσα την ομάδα Γαλάνη, όπου με χρειαζόταν, σε εθελοντική πλέον βάση.

Ο Δημήτρης Γαλάνης με κράτησε στα δημοτικά δρώμενα, μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίζω να μαθαίνω, να εργάζομαι τόσο όσο, σεβόμενος τις διαφορετικές προτεραιότητες που η μητρότητα είχε πλέον φέρει στην ζωή μου.

Σήμερα τι έχει αλλάξει και θέτετε εαυτόν στα κοινά του τόπου μας;

Θέλω να είμαι ένα καλό πρότυπο για την κόρη μου και να της δείξω πώς να αγωνίζεται και πώς να πετυχαίνει για όλα αυτά που θέλει και πιστεύει.

Σήμερα η κόρη μου η Αγάπη έχει κλείσει τα δύο της χρόνια, θα πάει παιδικό σταθμό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιστρέψω δυναμικά εκεί που με καλεί το ένστικτό μου.

Εδώ μεγαλώνω το παιδί μου, περπατάω στους δρόμους, πηγαίνω στις παιδικές χαρές. Εδώ είναι οι παρέες μου, εδώ είναι οι φίλοι μου, εδώ είναι η οικογένειά μου και αυτό θέλω να κάνω, να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια να διατηρήσουμε όσα έχουμε φτιάξει με τη δημοτική μας παράταξη αλλά και να συγχρονιστούμε γρηγορότερα με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει καθημερινά και γρήγορα, δεν έχουμε δικαίωμα να επαναπαυόμαστε σε αυτά που έχουμε καταφέρει. 

Σήμερα είμαι ένας από τους ανθρώπους που έχει τη δυνατότητα να διαθέσει όλο το χρόνο και την ενέργειά του και σε αυτή την πλευρά, μαζί και με την επαγγελματική του εμπειρία και με την επιστήμη την οποία έχω σπουδάσει αλλά και με τις γνώσεις που έχω πάρει από το 2019 έως το 2021 αλλά και αργότερα.

Είμαι τόσο συνειδητοποιημένη για την καθαρότητα των προθέσεων μου που δεν με φοβίζει τίποτα. Μόνο καλό θέλω να προσφέρω. Η πολιτική δεν πρέπει να είναι επάγγελμα. Πρέπει να είναι ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά, στον τόπο που αγαπάς και στους ανθρώπους του.

Επέλεξα να επιστρέψω στην Ελλάδα ώστε να συνεισφέρω με γνώση και αγάπη, στον τόπο που αγαπώ τόσο πολύ. Πολλοί με είπαν ρομαντική, που άφησα την ευρωπαϊκή καριέρα για τα κοινά του Δήμου μας. Εγώ θα με χαρακτήριζα απλά αυθεντική. Εδώ επέλεξα να κάνω οικογένεια, εδώ μεγαλώνει η κόρη μου, εδώ οφείλω να προσφέρω.

Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι αγαπώ να βοηθώ τον συνάνθρωπό μου. Δεν αντέχω την αδιαφορία και θέλω να μπορώ να κοιτάζω τον γείτονά μου στα μάτια και να τον καλημερίζω με χαρά που βρίσκεται στο διάβα μου. Νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή αυτό, για ένα αισιόδοξο προσωπικό ξεκίνημα.

Σας ευχαριστώ για το βήμα.

Σύντομο CV

Μαθήτρια του Αρσακείου Ψυχικού και απόφοιτη Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από τη Φιλοσοφική Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών στην Ηγεσία, Δίπλωμα στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και Δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις, από το Boston University. Έζησε για αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ως Διαπιστευμένη Κοινοβουλευτική βοηθός, επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ως διαπιστευμένη σύμβουλος, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την πολιτική κειμενογραφία και τις προεκλογικές καμπάνιες. Λόγω της πολυετούς εμπειρίας της στην πολιτική επικοινωνία, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 και αμέσως μετά ανέλαβε τη θέση της Συμβούλου και Υπεύθυνης Γραφείου Τύπου επί Δημαρχίας Δημήτρη Γαλάνη.

Είναι παντρεμένη με τον Θοδωρή Καπλανέρη και έχει μια κόρη δύο ετών, τη μικρή Αγάπη.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις