Ζω και τραγουδώ, δεν εξαρτώμαι

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Μια καινοτόμα δράση κινητοποίησης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης ενάντια στις εξαρτήσεις, ήταν η συναυλία που πραγματοποιήθηκε από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών που τιμάται στις 26 Ιουνίου και έδωσε για πρώτη φορά στα δρώμενα του Δήμου μας, ένα ηχηρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία μας, που είχε τρεις άξονες: να τονίσει ότι το πρόβλημα των εξαρτήσεων είναι δίπλα μας, να δώσει  μήνυμα ελπίδας με το σύνθημα «Πάμε Μαζί» ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα και να αποδείξει με την παρουσία των παιδιών της ΣΤΡΟΦΗΣ και των γονέων ότι όποιος αγωνίζεται καθημερινά, στο τέλος νικάει.

Ήταν μια μαγική βραδιά! Τα ταλαντούχα παιδιά των σχολείων μας με τις νεανικές τους μπάντες είχαν προετοιμάσει ακόμα και σημειολογικά, προς την ημέρα αυτή, τραγούδια και  μας ταξίδεψαν με τα κομμάτια τους, τις υπέροχες φωνές τους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα μουσικά όργανα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς, ευδαιμονίας και βαθιάς συγκίνησης στο ένθερμο κοινό.

Οι καλλιτέχνες Γεράσιμος Ανδρεάτος και Γιώτα Νέγκα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην συναυλία και να σημειώσουμε ότι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές με την μπάντα των παιδιών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ έδωσαν το μήνυμα του χρέους που έχει ο καθένας μας να είναι δίπλα στην καθημερινή προσπάθεια κατά της χρήσης και ότι τα οφέλη αυτής φέρνουν πάντα θετικό αποτέλεσμα.

Οι γονείς των παιδιών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ έδωσαν δυναμικό παρών με την κινητή μονάδα Ενημέρωσής τους και πλαισιώθηκαν από μέλη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Ο Πρόεδρος του ΜΕΟ κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος τόνισε στον λιτό του λόγο ότι, τα ναρκωτικά δεν βλέπουν χρώματα, ηλικία και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και ότι είναι υποχρέωση όλων των φορέων να πραγματοποιούν παρεμβάσεις για την πρόληψη και να  ενημερώνουν τις τοπικές κοινωνίες και να προσπαθούν καθημερινά  για την αντιμετώπιση της  χρήσης ουσιών, ευχαρίστησε δε όλους που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης και έκανε ειδική μνεία στην Γ.Γ. του Ομίλου κ. Σοφία Μαστρογιωργάκη για τις πολύμηνες ενέργειές της για την πραγμάτωση αυτής της ιδιαίτερης και πρωτοεμφανιζόμενης για τον τόπο μας, δράσης.

Εμείς να συγχαρούμε τον ΜΕΟ για την πρωτοβουλία του και να τονίσουμε την αναγκαιότητα, τέτοιες δράσεις να επαναλαμβάνονται πιο συχνά και να μην αποτελέσει μια απλή επετειακή υποχρέωση που λησμονιέται την επόμενη ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις