ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 13ο ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΣΚΑΚΙ 2023

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

Για 13η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Ελευθερίας Νέου Ψυχικού, την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 17:30. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και του ΟΚΑΠΑ.

Οι νεαροί σκακιστές του Δήμου μας με ανυπομονησία περίμεναν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης καθώς έχει αποτελέσει θεσμό την τελευταία δεκαετία! Τον αγώνα σιμουλτανέ έδωσε o Κώστας Τσιάμης, FIDE Master και προπονητής σκάκι της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού”. 30 μικροί σκακιστές από σχολεία του Δήμου μας καθώς και την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” συμμετείχαν και αναμετρήθηκαν με τον προπονητή τους. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο αγώνας διεξήχθη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο Σιμουλτανέ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης και η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κα Σοφία Βυθούλκα, οι οποίοι έκαναν την πρώτη σκακιστική κίνηση σε διαφορετικές σκακιέρες κηρύσσοντας την έναρξη του αγώνα. Επίσης παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος.

Οι μικροί σκακιστές με συγκέντρωση, αγωνιστικότητα και χρησιμοποιώντας ως όπλο τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξαν πολύ αξιόλογες παρτίδες χωρίς ωστόσο να οδηγηθούν σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον προπονητή τους. Μεταξύ αυτών, εκείνοι που έπαιξαν τις 5 καλύτερες παρτίδες βραβεύτηκαν με μετάλλιο.

Οι φετινοί νικητές κατά σειρά είναι οι ακόλουθοι:

  1. Ματθαίου Θοδωρής
  2. Σκανδάλη Μελίνα
  3. Τσιμπουκίδης Θάνος
  4. Παπαδόπουλος Άγγελος
  5. Κασιμάτης Γρηγόρης

Αναμνηστικά διπλώματα δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σκακιστική διοργάνωση, έχοντας συλλέξει πολύτιμη εμπειρία που θα τους βοηθήσει να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες τους.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους σκακιστές μας ότι τα μαθήματα συνεχίζονται φέτος μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ για τη νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις