Έργο αξίας 1.160.617,16€ στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αναβαθμισμένος χώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο πρώτος χώρος προσβάσιμος σε όλους

Το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού αλλάζει όψη, γίνεται προσβάσιμο σε όλους και μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού. Ο αρχικός σχεδιασμός ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 επί αντιδημαρχίας Νίκου Ζερβού, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Γαλάνη.

Η μελέτη ετοιμάστηκε άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού σε συνεργασία πάντα με τον τότε Αντιδήμαρχο και ο πλήρης φάκελός της εγκρίθηκε άμεσα από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Φιλόδημος με το ποσό των 600.000€. Τα παραπάνω χρήματα ορίστηκε ότι θα πληρωθούν από πόρους του Δήμου.

Η αξία του έργου σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 1.160.617,16€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η εργολαβία έχει ήδη ξεκινήσει από τα γήπεδα μπάσκετ στα οποία ανακατασκευάστηκαν τα δάπεδα με νέα χυτά ακρυλικά ελαστομερή και νέεες διαγραμμίσεις, αποκαταστάθηκαν οι κερκίνες από σκυρόδεμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν και νέες σύγχρονες μεταλλικές κερκίδες. Το έργο αυτό έχει ως στόχους: (α) Την κτιριολογική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων του Αθλητικού Κέντρου για την αύξηση της δυναμικότητάς τους και τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, (β) την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων για τη βελτίωση του εσωτερικού περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας, και (γ) την εξασφάλιση της προσβασιμότητας για τους ΑΜΕΑ σχεδόν στο σύνολο των χώρων του Αθλητικού Κέντρου.

Συγκεκριμένα:

  1. Στο Κτίριο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων (ΑΠΧ) κατασκευάζεται μεγαλύτερη σκηνή, με παρασκήνια και βοηθητικό χώρο, ικανή να φιλοξενήσει άρτια μια πλήρη θεατρική παράσταση ή μουσική εκδήλωση. Η σκηνή θα είναι αναδιπλούμενη, προκειμένου να αυξάνεται η δυναμικότητα της αίθουσας – κατά 30 θέσεις, φθάνοντας έτσι τους 150 θεατές – στην περίπτωση εκδηλώσεων με μικρότερες σκηνικές απαιτήσεις (π.χ. διαλέξεις) ή όταν η αίθουσα χρησιμοποιείται ως χώρος γυμναστικής. Στο κτίριο θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας για όλα τα επίπεδα και θα αντικατασταθεί το σύστημα κλιματισμού με νέο, βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης. Στο υπόγειο, το εμβαδό και η χωρητικότητα της Αίθουσας Γυμναστικής θα αυξηθούν με τη μετακίνηση των χώρων υγιεινής σε άλλο σημείο, ενώ θα προστεθούν και αποδυτήρια με ντους. Στον όροφο θα κατασκευαστεί τουαλέτα ΑΜΕΑ.
  2. Στο Κτίριο της Ισόγειας Αίθουσας Γυμναστικής θα αντικατασταθούν το σύστημα κλιματισμού και η ψευδοροφή και θα δημιουργηθεί έξοδος κινδύνου προς τον εξωτερικό χώρο.
  3. Στο Κτίριο Διοίκησης/Αποδυτηρίων θα δημιουργηθεί χώρος αποδυτηρίων ΑΜΕΑ και θα εγκατασταθούν οι απαιτούμενες πλατφόρμες και αναβατόρια για την πρόσβαση στην πισίνα. Στα αποδυτήρια θα τοποθετηθεί τεχνητός εξαερισμός, θα αντικατασταθούν τα δάπεδα και θα επενδυθούν οι τοίχοι με πλακάκια. Θα αντικατασταθούν επίσης οι κερκίδες του Κολυμβητηρίου.
  4. Θα μονωθούν και θα επισκευαστούν οι χώροι υγιεινής κάτω από τις τσιμεντένιες κερκίδες.
  5. Σε όλα τα κτίρια θα αντικατασταθούν τα κουφώματα και οι υαλοπίνακες με νέους, αυξημένης ενεργειακής απόδοσης, θα γίνουν επισκευές και χρωματισμοί.
  6. Θα βελτιωθεί ο φωτισμός των εξωτερικών χώρων, θα κατασκευαστούν ράμπες για ΑΜΕΑ όπου απαιτείται, θα επισκευαστούν οι πλακοστρώσεις, τα δίκτυα απορροής, οι περιφράξεις, τα στέγαστρα κτλ.
  7. Τέλος, θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο μικρό κτήριο γραφείων του ΑΟ «Ποσειδώνα»

Το χρονοδιάγραμμα έχει καθοριστεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ με τρόπο που να προκαλεί τη λιγότερη δυνατή όχληση στη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων και στα Προγράμματα που παρακολουθούν εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου καθημερινά.

Λόγω της έκτασης και της σημαντικότητας των εργασιών που εκτελούνται στο Αθλητικό μας κέντρο, η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των αθλούμενων αλλά και των εργαζόμενων στο χώρο έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και να μπορέσει να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο.

«Με δουλειά και επιμονή βελτιώνουμε τις υποδομές μας, διαμορφώνοντας έναν ποιοτικότερο και ασφαλέστερο πολυχώρο άθλησης, ο οποίος θα δώσει νέα πνοή στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του Δήμου και παράλληλα θα αποτελέσει το επίκεντρο της καθημερινής ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών του Νέου Ψυχικού», τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις