«Ανακυκλώνουμε με Τέχνη» από τον ΜΕΟ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κάνουμε τα σκουπίδια μας αντικείμενα τέχνης

 

Με το σύνθημα «Ανακυκλώνουμε με Τέχνη», ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος (ΜΕΟ) Νέου Ψυχικού, στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που υλοποιεί, διοργανώνει δράσεις στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Νέο Ψυχικό το Σάββατο 24 Ιουνίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Πρόγραμμα 

  • Εργαστήριο performance

Defile ανακύκλωσης

Παρουσίαση κοστουμιών φιλοτεχνημένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Δημιουργούν κοστούμια, φτιαγμένα εξολοκλήρου από επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα και υλικά ανακύκλωσης. Πλαστικά μπουκάλια, νάυλον σακούλες, συσκευασίες απορρυπαντικών κ.α. συνθέτουν νέα κοστούμια και ζωντανεύουν διάσημες personas  από την ιστορία της τέχνης, της λογοτεχνίας και του θεάτρου σ’ ένα ξεχωριστό «defile».

Παρουσίαση: 11.00-12.00 το πρωί

 

DIY κοστούμια και props από ανακυκλώσιμα υλικά

Ένα εργαστήριο δημιουργίας κοστουμιών, props και αξεσουάρ για παιδιά με έμπνευση από διάσημες προσωπικότητες στην ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού, όπως οι  Y. Kusama, P. Picasso, S. Dali κ.α. Κάθε παιδί θα συμμετέχει στην προετοιμασία των κοστουμιών και θα εξοικειωθεί με τις έννοιες και την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από ένα παιχνίδι μεταμόρφωσης και φαντασίας!

Ώρες εργαστηρίου: 12.00- 13.00

Τα παραπάνω προγράμματα η θεωρητικός τέχνης, υποψήφια διδακτόρισσα Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α., συντονίστρια εργαστηρίων Performance Μ.Ε.Ο, κυρία Νικολοπούλου Δήμητρα  τα δούλεψε πριν λίγους μήνες σε μια έκθεση –σταθμό πάνω στην οικολογία και την Τέχνη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττική και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Δημιουργούμε γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά

Με την επιμέλεια των δύο γλυπτών κ.κ. Πολυάννα Βλαντή και Χαράλαμπο Θεοδώρου μικροί και μεγάλοι, μαθητές γυμνασίων και λυκείου δημιουργούν γλυπτά με υλικά ανακύκλωσης. Τα γλυπτά θα δωρηθούν στα σχολεία του Νέου Ψυχικού.

Η δράση θα διαρκέσει από το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις