Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού (Μ.Ε.Ο.)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι ενέργειες  για τη προστασία του Νέου Ψυχικού

Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός  Όμιλος Νέου Ψυχικού (MEO) στο πλαίσιο των αρχών που διέπεται από το Καταστατικό του και συγκεκριμένα από το άρθρο 3  παραγρ. 1β που αφορά την προστασία του Περιβάλλοντος και με βάση το ψήφισμα της από 18/12/2022 Γενικής και  Απολογιστικής  Συνέλευσης  έχει  προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Συγκάλεσε επιτροπή εμπειρογνωμόνων (πολεοδόμων- πολ. μηχανικών) οι  οποίοι εξέτασαν δύο περιπτώσεις απειλής της φυσιογνωμίας της Δημοτικής Ενότητας Νέου Ψυχικού

α) Υπόθεση Lidl

β) Εφαρμογή των διατάξεων και επιπτώσεων στην Φυσιογνωμία του Νέου Ψυχικού από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Ν.Ο.Κ.) 4067/12 και 4759/20.

  • Συνέλεξε 1052 υπογραφές κατοίκων Νέου Ψυχικού
  • Κατέθεσε Αίτηση Ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο κατά:

α) Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

β) Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

γ) της υπ. αρ. 525024/10-11-22 Οικοδομικής Άδειας με την οποία χορηγήθηκε άδεια ανέγερσης εμπορικού καταστήματος (υπεραγοράς) με συνολικό εμβαδόν δόμησης 3.825,89 τ.μ. στο ΟΤ173 (πρώην Miele)

4) Είμαστε στην διαδικασία να καταθέσουμε αίτηση ακύρωσης κατά αδειών που εκδόθηκαν με τον ΝΟΚ 4067/12 και 4759/20 στο Νέο Ψυχικό.

Μέλη,  Φίλοι και Κάτοικοι του Νέου Ψυχικού η τροπολογία της  13/4/23 αφήνει πλήρως ακάλυπτο το ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ με αποτέλεσμα να αλλάζει τελείως η εικόνα και να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του.

Σας καλούμε όλους  να σταθείτε δίπλα μας στους νέους αγώνες με προσφυγές σε ό,τι καταστρατηγεί  το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νέου Ψυχικού.

Δίπλα μας στέκονται οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Ψυχικού και Φιλοθέης και τοπικές πολιτικές οργανώσεις

Στόχος μας η ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της Γειτονιάς μας

Συνεχίζουμε δυναμικά! Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη σας

Το Δ.Σ. Του Μ.Ε.Ο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις