Επίσημη πρώτη για το «συμμετέχω» του Μπάμπη Μπονάτσου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

– Τα προβλήματα του τόπου

– Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Την Δευτέρα 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Φιλοθέη, στον φιλόξενο χώρο του Sablo, η πρώτη συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης «συμμετέχω» της οποίας ηγείται ο Χαράλαμπος Μπονάτσος.

Η εκδήλωση ήταν εντυπωσιακά πολυπληθής, με τον κόσμο να ξεχειλίζει κυριολεκτικά από το κατάστημα, κατακλύζοντας τα πεζοδρόμια και την μία λωρίδα του δρόμου. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών και εξαιτίας της συνεχούς προσέλευσης, η εκδήλωση ξεκίνησε τελικά με 45 λεπτά καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έδωσε το “παρών” μαζί με την σύζυγό του και απηύθυνε, εκτός προγράμματος, εγκάρδιο χαιρετισμό μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο Δήμαρχο Μπάμπη Μπονάτσο, με τον οποίο άλλωστε τον συνδέει πολυετής γνωριμία από τα μαθητικά τους χρόνια και οικογενειακή φιλία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Νίκος Παπαθανάσης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα.

 

Τον επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «συμμετέχω» παρουσίασε ο Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Κώστας Πρίφτης, που μίλησε για έναν άνθρωπο που τιμά και υλοποιεί τις υποσχέσεις του και τον χαρακτήρισε άμεσο, ευθύ, εξωστρεφή, με γνήσιο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, αλλά και με μορφωτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο που του έχει δώσει πλούτο γνώσεων και εμπειριών. Αναφερόμενος στους δεσμούς του Μπάμπη Μπονάτσου με την τοπική κοινωνία, είπε ότι είναι γέννημα-θρέμμα του Δήμου μας, ενώ θύμισε ότι από νωρίς έδειξε την κλίση και την αγάπη του στα τοπικά δρώμενα ως Αντιδήμαρχος και ως Πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού (ΜΕΟ), δίνοντας το “παρών” με συνέχεια και απόλυτη συνέπεια. Ο Καθηγητής επεσήμανε ότι η διεκδίκηση της Δημαρχίας αποτελεί την φυσική εξέλιξη της πορείας του Μπάμπη Μπονάτσου και σχολιάζοντας το όνομα του Συνδυασμού “συμμετέχω”, είπε ότι αποτελεί το επιστέγασμα όλων των παραπάνω και συνοψίζει την προσωπική φιλοσοφία του επικεφαλής.

Ο Μπάμπης Μπονάτσος ήταν στον λόγο του ανθρώπινος, συναισθηματικός και άμεσος, ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την θερμή στήριξη του κόσμου, αλλά και την ευγνωμοσύνη για τους πολιτικούς του μέντορες, τους συνεργάτες και την οικογένειά του. Με γνώση και άποψη για τα θέματα του τόπου και των δημοτών, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αρκετά προβλήματα και των τριών κοινοτήτων, δείχνοντας ότι πραγματικά τον «πονάνε» -ενδεικτικά, τις ασφαλτοστρώσεις, τις σπασμένες μαρμάρινες πινακίδες και τους χάρτες οδοσήμανσης στην Φιλοθέη, την πλημμελή συντήρηση των αθλητικών χώρων, το ελλιπές δίκτυο ομβρίων που καλύπτει μόνον το 20% της Φιλοθέης- ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις με τις άδειες οικοδομών με αυξημένα ύψη, που έχουν ήδη εκδοθεί βάσει του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού του 2020.

Η ομιλία – χαρακτηριστικά αποσπάσματα

Βρισκόμαστε μαζί στην πρώτη εκδήλωση, στην επίσημη πρώτη της νέας δημοτικής παράταξης “συμμετέχω”. Μιας παράταξης που γεννήθηκε από την ανάγκη της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, των σκέψεων για τα προάστιά μας, όλων αυτών που αποτελούν την βάση για τα έργα για την υλοποίησή τους. Μιας παράταξης, που γεννήθηκε από την αγωνία όλων εμάς που βαρεθήκαμε να βλέπουμε κινήσεις εντυπώσεων, αυτοπροβολής και δημοσίων σχέσεων και αναζητούμε λύσεις ουσίας.

 

…Στο “συμμετέχω” οι άνθρωποι είμαστε όλοι ισάξιοι. Κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, είναι πρόβλημα όλων μας. Όλοι μας νοιαζόμαστε, όλοι ενδιαφερόμαστε και όλοι μαζί δουλεύουμε και δίνουμε λύσεις.

 

…Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετώ εδώ και 20 και πλέον χρόνια, είναι για μένα μεράκι και αγάπη. Πολιτικά και αυτοδιοικητικά, ανδρώθηκα δίπλα στον Θάνο Βεζυργιάννη, τον οραματιστή Δήμαρχο του Νέου Ψυχικού, τον άνθρωπο που μεταμόρφωσε κυριολεκτικά το Νέο Ψυχικό και το μετέτρεψε από έναν μικρό και μάλλον απρόσωπο Δήμο στις παρυφές του Δήμου Αθηναίων, σε ένα παράδειγμα πρωτοπορίας, βιωσιμότητας, καινοτομίας και ομορφιάς. Το έργο του υπήρξε τεράστιο και αναγνωρίσθηκε διεθνώς, με πολυάριθμες βραβεύσεις σε όλον τον κόσμο.

 

…Ο -ενιαίος πια- Δήμος μας είναι ο τόπος μου, ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στο Νέο Ψυχικό γεννήθηκα και έζησα. Και στα τρία όμως προάστια του Δήμου μας περπάτησα και έκανα παρέες, δημιούργησα φιλίες και συνεργασίες. Πολλοί από εσάς τους φίλους και συμμαθητές μου, σήμερα είστε εδώ.

…Σήμερα, στον 21ο αιώνα, όταν οι περισσότεροι δήμοι πρωτοπορούν και καινοτομούν, εμείς εξακολουθούμε να δίνουμε ακόμα την μάχη της λακκούβας και του φωτισμού, καθηλωμένοι σε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος. Κουραστήκαμε να δίνουμε τις ίδιες και τις ίδιες μάχες, κουραστήκαμε να μην μπορούμε να λύσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα. “Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι” λέει ο λαός και δυστυχώς, κάπως έτσι πορεύεται ο Δήμος μας. Ό,τι δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε, το εγκαταλείπουμε ή το καταργούμε. Τα παρτέρια στο Νέο Ψυχικό μένουν να ξεραίνονται, και αφού ξεράθηκαν τα ξηλώσαμε, τα σιντριβάνια τα αφήνουμε εκτός λειτουργίας και μετά τα χαρακτηρίζουμε εστίες μολύνσεως τα ξηλώνουμε και αυτά. Και εκτός από κεφάλι, ο Δήμος μας κόβει και δέντρα, που όλοι πια βλέπουμε ότι έχουν λιγοστέψει αισθητά.

 

…Όταν λοιπόν ακόμα παλεύουμε να λύσουμε τα στοιχειώδη, αλήθεια πιστεύετε ότι θα λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα; Ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε έργο υποδομής; Πώς να ονειρευτούμε έργα υποδομής και νέους αθλητικούς χώρους, όταν δεν συντηρούνται καν οι υπάρχοντες;

…Τι διαφορετικό θα κάνουμε εμείς; Θα προσλάβουμε εξειδικευμένους ειδικούς συμβούλους -προβλέπονται αυτές οι θέσεις- για να παρακολουθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα, να υποβάλουν μελέτες και αιτήσεις ένταξης σε αυτά. Γιατί αυτή είναι η δουλειά των εξειδικευμένων συμβούλων, το να εργάζονται για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Και όχι το να προσλαμβάνονται για να γράφουν διθυραμβικά δελτία τύπου, στα οποία εξυμνείται ο Δήμαρχος. Οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι βαριά φορολογούμενοι πολίτες και έχει έρθει η ώρα, τα χρήματα αυτά που δίνουν, να τα βλέπουν να μετουσιώνονται σε έργα. Είναι αδικία γι αυτούς να προσφέρουν τα μέγιστα στον δημόσιο κορβανά και να μην απολαμβάνουν έστω και ένα μέρος από αυτά που δίνουν…

…Προγράμματα για νέους και εφήβους δεν υπάρχουν και τους βλέπουμε να γυρίζουν στις πλατείες. Θα ενεργοποιήσουμε την Επιτροπή Νεότητας, που σε αυτά τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει συνεδριάσει μόνο μία φορά και θα προσκαλέσουμε τους νέους να έρθουν να στελεχώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Εμείς, η παράταξη της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, θα καλέσουμε τους νέους επιτέλους να εμπλακούν και οι ίδιοι, να παίξουν ενεργό ρόλο και με τις δικές τους ιδέες θα προχωρήσουμε στην πόλη του 21ου αιώνα. Κι όλοι εμείς, οι έμπειροι Αυτοδιοικητικοί θα διδάξουμε τους αυριανούς αυτούς πολίτες. Γιατί ο Δήμος μας, δεν έχει μόνο Ιστορία. Έχει και συνέχεια. Και αυτή τη συνέχεια καλούμαστε να την προετοιμάσουμε σήμερα….

…Έργο πολιτισμού θα ήταν η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του Σούρλειου και του Βαλιάδη, η δημιουργία ενός θεάτρου, η αξιοποίηση του Καρύδειου πολιτιστικού κέντρου στην Φιλοθέη που είναι κλειστό πάνω από τρία χρόνια. Η διαμόρφωση του υπογείου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, που έχει επιφάνεια 1.200 τ.μ. και χάσαμε για μία ακόμα φορά την ευκαιρία να πάρουμε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Γιατί; Διότι δεν ήμασταν ικανοί να συντάξουμε την απαιτούμενη μελέτη!

Έργα λοιπόν, έργα ουσίας σε κάθε τομέα και όχι παιχνίδια εντυπώσεων. Αυτό υπόσχεται το “συμμετέχω”.

Συνεργάτες και συμπαραστάτες

Στο πλευρό του Μπάμπη Μπονάτσου, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, στεκόταν ο π. Δήμαρχος Νέου Ψυχικού και Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Χαροκόπος, δείχνοντας εμφανώς την υποστήριξή του.

Οι πρώτοι υποψήφιοι του Συνδυασμού που ανακοινώθηκαν επίσημα είναι οι εξής: Ανδρουτσοπούλου Φίλια, Βλάχος Σπύρος, Βουβάκης Ανδρέας, Γκιζελή Αλίκη, Καρακώστα Λίτσα, Κατσούλη Άννα, Κωνστάν – Λιαργκόβα Νταίζη, Κωστάκης Χρήστος, Λιάπης Βασίλης, Μεσσημέρης Γιώργος, Μπαλάγκα Εβίτα, Μπρέλας Γιώργος, Ξυναρής Τάσος, Ορφανουδάκης Μάρκος, Σιγάλα Ξένια, Στρατηγός Νίκος, Συρμακέση-Χριστοδούλου Μαρίνα, Φασιλάκης Άρης, Χανακούλα Αθηνά, Χριστοδούλου Ανδρέας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γιαννακόπουλος και Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Γιώργος Γιασημάκης Δήμαρχος Ωρωπού, οι π. Δήμαρχοι Παντελής Χαροκόπος, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Θεόφραστος Οικονομίδης, Νίκος Χιωτάκης, Θωμάς Ρούσσης, ο  επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κανελλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Αλεξοπούλου και Άρης Νάκας, η Σύμβουλος Ψυχικού Νέλλη Λάβδα, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ευάγγελος Αυλίτης, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Άρια Αγάτσα, Χρήστος Σούλης, Ινέτζη Δημητρακάκη, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δήμαρχοι όμορων δήμων, η Νομική Σύμβουλος της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη Ευγενία Παπαδοπούλου. η Μάρθα Σαμαρά από το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Κουμουτσάκου, Πρόεδροι και Μέλη φορέων και συλλόγων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις