Έξι τα βραβεία στον σαρακοστιανό μεζέ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το πρώτο βραβείο στις μελιτζάνες ιμάμ

όλες οι κυρίες που βραβεύτηκαν

Η Δημιουργική Ωριμότητα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού διοργάνωσε φέτος, για 29η χρονιά τον “Διαγωνισμό Σαρακοστιανού Μεζέ”, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Μπενετάτου Πολιτιστικό Κέντρο. Η αίθουσα γέμισε με μέλη και φίλους που έφαγαν και τραγούδησαν υπό την συνοδεία του κιθαρίστα κυρίου Γιάννη.

Οι κυρίες της  Επιτροπής Δημιουργικής Ωριμότητας με την Πρόεδρό τους Παυλίνα Πανταζή είχαν μια άψογη παρουσίαση τόσο των εδεσμάτων όσο και της αίθουσας.

Οι διαγωνιζόμενοι φέτος ήταν αρκετοί, τα φαγητά και τα γλυκά πολλά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε Κολοκύθια τηγανιτά με σκορδαλιά και καρύδια, ρεβύθια στην γάστρα συνταγή Καλύμνου, μυδοπίλαφο, μακαρονασλάτες, ταραμοσαλάτα, ντολαμαδάκια, φάβες, φασόλια μαυρόματικα και πολλά άλλα που γέμισαν ένα μεγάλο τραπέζι και συνεχίζουμε με γλυκά απλωμένα σε μπουφέ: χαλβάδες σιμιγδαλένιοι, χαλβά φούρνου, χαλβά Φαρσάλων, πορτοκαλόπιτα, γλυκά κουταλιού με κορωνίδα το κίτρο και άλλα πολλά.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ο οποίος είναι και κάτοικος του Δήμου μας, η Πρόεδρος Παυλίνα Πανταζή και η κυρία Γκόνου μέλος της Επιτροπής.

Τα βραβεία ήταν έξι, τρία δόθηκαν στις αλμυρές δημιουργίες και τρία στα γλυκά. Στα φαγητά το πρώτο βραβείο δόθηκε στις μελιτζάνες ιμάμ της κυρίας Ειρήνης Λάβδα, το 2ο στην κυρία Ρήγα Πόπη και στα  μαραθοπιτάκια της συνταγή από την Σάμο και το τρίτο στην κυρία Γκικοπούλου Μαίρη που έφτιαξε ντολμαδάκια γιαλαντζί. Στα γλυκά το 1ο βραβείο κέρδισε η κυρία Κυριακίδου Μαρία με ζελέ κεράσι, το 2ο βραβείο η κυρία Ευαγγελίου Χρύσα με κέικ νηστίσιμο και το 3ο βραβείο η κυρία Γκικοπούλου Μαίρη με πορτοκαλόπιτα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος κυρία Ελένη Ζέππου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Βύρωνας Σαμαρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψηφιος Δήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος και η κοινοτική σύμβουλος κυρία Νέλλη Λάβδα.

Καλή συνέχεια και από μας στις δράσεις τους και πάντα τέτοιες επιτυχίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις