Νέες Διακρίσεις για το Λύκειο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων 2023

Το 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού συμμετείχε και φέτος όπως κάθε χρόνο συμμετέχει στον Mαθητικό Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων που συνδιοργανώνεται από τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας. Ο φετινός Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης,  που έλαβε χώρα στις 7 και 8 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών, ήταν αφιερωμένος στην Μικρασιατική Καταστροφή.  Απευθυνόταν, δε, σε μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών, Επαγγελματικών, Μουσικών, Καλλιτεχνικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων της Αττικής.

Τριάντα (30) Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία  της Αττικής τίμησαν τη διοργάνωση και συμμετείχαν στην Α΄ Φάση του Διαγωνισμού.  Μεταξύ αυτών και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ν. Ψυχικού, Αγγελική Βιδάλη, Νάγια Κόκκα της Β΄ τάξης και Ευτυχία Μότσου της Γ΄ τάξης, οι οποίες δεν απέσπασαν μόνο εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή τους, αλλά προχώρησαν και στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

 

Συγκεκριμένα οι μαθήτριες Αγγελική Βιδάλη και Ευτυχία Μότσου αρίστευσαν ανάμεσα σε 106 συμμαθητές τους από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία  της Αττικής και μπήκαν στην Τελική Δεκάδα. Εντυπωσίασαν με την εκφραστική ερμηνεία  των λογοτεχνικών κειμένων που παρουσίασαν: η πρώτη μαθήτρια απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Ε. Φακίνου «Το έβδομο ρούχο» και η δεύτερη απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Δ. Σωτηρίου «Μέσα στις φλόγες».

Δυο λόγια για τον διαγωνισμό

Η εκφραστική ανάγνωση είναι η προσπάθεια να αποδώσει κανείς –και να µεταφέρει στον ακροατή-όχι µόνον το κείµενο που διαβάζει, αλλά και την ερµηνεία του. Για τον λόγο αυτό, για να διαβάσει κανείς εκφραστικά, πρέπει να έχει κατανοήσει ουσιαστικά εκτός από το νόηµα του κειµένου, τους χαρακτήρες και τα συναισθήµατά τους και κυρίως την ατµόσφαιρά του έργου. Όσο πληρέστερα κατανοεί κανείς και όσο περισσότερο αγαπά ένα κείµενο, τόσο καλύτερα µπορεί να το αποδώσει µε τη φωνή του αλλά -ως ένα βαθμό- και με την έκφραση του προσώπου του.

Με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκαν και οι τρεις μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ν. Ψυχικού.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στις Φιλολόγους του 1ου Λυκείου Ν. Ψυχικού, που τις προετοίμασαν, Ο. Ντούρμα, Α. Τόντη και Α. Μπουράκη.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά  και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες δίνουν την ευκαιρία στους µαθητές να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης και να την µοιραστούν µε το κοινό τους. Κυρίως όμως να μυηθούν στον όμορφο κόσμο της Λογοτεχνίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το topnea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις