Βιβλιοπαρουσιάσεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το «απαγορευτικό» του Μιχάλη Κατσιμπάρδη

 

Ο συντοπίτης μας εκπαιδευτικός Μιχάλης Κατσιμπάρδης εκδίδει το τρίτο λογοτεχνικό βιβλίο του. Τα δύο προηγούμενα ήταν: “Ένας χειμώνας κι ούτε ένα καλοκαίρι” (2018) και “Στα μούτρα σου” (2019). Το νέο του βιβλίο με τον τίτλο “Απαγορευτικό” (Άνεμος Εκδοτική) θα έχει πρώτη παρουσίαση στις 7 Μαρτίου στις 18:00 στον “Κήπο του Μουσείου”, στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, Πατησίων 44.

Υπόθεση:

Στην καρδιά της δεκαετίας του ’80, σ’ ένα παρακμιακό καφενείο στη χειμωνιάτικη Ουρανούπολη, κάτω από τη βαριά σκιά του Άθω, ο Στέφανος προσδοκά, σε πείσμα της λογικής, ότι θα αποπλεύσει για το Όρος. Έξω λυσσομανά πρωτοφανής καταιγίδα ξεθωριάζοντας τις αναιμικές ελπίδες που τρέφει κόντρα στον κοινό νου αλλά και στον φίλο του, ο οποίος αδυνατώντας να τον μεταπείσει αναζητά έγκυρες απαντήσεις στον ανεμοδαρμένο μόλο.

Στον μικρόκοσμο του καφενείου μοναχοί, εργάτες, συνταξιούχοι, φοιτητές κι ένας αλλοπαρμένος γέροντας συνθέτουν ένα εκρηκτικό ανθρώπινο μίγμα, που ζωντανεύει φιλοσοφικές αναζητήσεις και πυροδοτεί αχαλίνωτα πάθη.

Το τέλος επιφυλάσσει ένα τραγικό συμβάν που γίνεται αφορμή για μια ολική ανατροπή των πραγμάτων. Ενδιάμεσα, φωτίζονται τα παιδικά κι εφηβικά χρόνια του πρωταγωνιστή, που σμίλεψαν την αινιγματική και αντιφατική στάση του για τη ζωή.

Ένα απρόσμενο και ανατρεπτικό μυθιστόρημα που αναμειγνύει ψυχογραφικές αναφορές, φιλοσοφικές αναζητήσεις, κοινωνικά και πολιτικά πάθη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις