Ο Μπάμπης Μπονάτσος υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η επίσημη ανακοίνωση

Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μπονάτσος ανακοίνωσε και τυπικά πλέον την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Γέννημα-θρέμμα Νεοψυχικιώτης, ο Μπάμπης Μπονάτσος δραστηριοποιείται επαγγελματικά όλη του την ζωή στον Δήμο μας. Στα κοινά συμμετέχει από το 2002, έχοντας διατελέσει Αντιδήμαρχος Διοίκησης στον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού, ενώ από το 2019 έχει υπηρετήσει τον Δήμο μας ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών και κατόπιν Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πάντοτε ενεργός πολίτης, με έντονη και πολυετή περιβαλλοντική και κοινωνική δράση αλλά και προσωπική ευαισθησία, είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος του ιστορικού Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου (Μ.Ε.Ο.) του Νέου Ψυχικού.

Τον Νοέμβριο 2022 απεχώρησε από το Προάστιο Πρότυπο και παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου, παραμένοντας όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος σύμβουλος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, όπως αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ως εξής:

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ζούμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής. Με μοναδικές δυνατότητες, που σε συνδυασμό με τους ανθρώπους της, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ιδανικό τόπο, υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα.

 Μία είναι μόνο η απαραίτητη προϋπόθεση:

Η ενεργός συμμετοχή όλων μας στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού και στοχευμένου σχεδίου, που θα αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες.

Ενός σχεδίου που θα είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, γνώσης των προβλημάτων, αλλά και ουσιαστικής διαβούλευσης.

Ενός σχεδίου με σαφή ιεράρχηση προτεραιοτήτων, συγκεκριμένη κοστολόγηση και τρόπο χρηματοδότησης, αλλά και βεβαίως ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του.

 Είναι γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν αμφισβητώ ούτε στιγμή τις καλές προθέσεις του Δημάρχου. Όμως, σε κάθε περίπτωση, 3,5 σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή, το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων παραμένει στα χαρτιά.

Και το χειρότερο; Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να έχει πλέον χάσει οριστικά την επαφή της με την πραγματικότητα, όπως την βιώνουμε κάθε μέρα στις γειτονιές μας, προτιμώντας αντί να δίνει λύσεις να κλείνει τα μάτια στην αλήθεια.

 Πριν από λίγες εβδομάδες επέλεξα συνεπώς να παραιτηθώ από Αντιδήμαρχος, δεσμευόμενος ωστόσο ότι θα συνεχίσω ως ανεξάρτητο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου να υπηρετώ με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Με σεβασμό σε αρχές και αξίες και θέτοντας το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ

Γιατί αυτό έκανα ως Αντιδήμαρχος. Γιατί αυτό συνεχίζω να κάνω ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού.

 Σήμερα, σας καλώ να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Με αίσθημα ευθύνης και με διάθεση ειλικρινούς προσφοράς, μαζί με πολλούς ανθρώπους από το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και το Νέο Ψυχικό, που μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ελπίδες, ξεκινάμε μια νέα πρωτοβουλία πολιτών και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας για να πάμε τον Δήμο μας εκεί που του αξίζει.

 Για να είναι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού:

  • Πρώτος σε έργα υποδομών
  • Ασφαλής και φιλικός προς όλους
  • Eξωστρεφής, συμμετοχικός, πρωτοπόρος σε ιδέες και πρακτικές.

Για να πετύχουμε:

  • Να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τις ιδιαιτερότητες των τριών δημοτικών κοινοτήτων
  • Να αναδείξουμε και να αυξήσουμε το πράσινο
  • Να αποτελέσει ο Δήμος μας πρότυπο στη διαχείριση των απορριμμάτων
  • Να προσφέρουμε αποτελεσματική οικονομική διαχείριση, να διεκδικήσουμε δυναμικά χρηματοδοτήσεις από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, να υλοποιήσουμε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα
  • Να δημιουργήσουμε ανοικτούς και σταθερούς διαύλους επικοινωνίας με τους δημότες σε καθημερινή βάση
  • Να αξιοποιήσουμε όλους όσους θέλουν πραγματικά να συμβάλουν και να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια και να προσελκύσουμε νέα ταλέντα.

 Σας καλώ να αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία και να κάνουμε όλοι μαζί μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

Σας καλώ να συμμετέχετε με τις ιδέες και τις προτάσεις σας σε αυτή την

προσπάθεια.

 Γιατί ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Γιατί ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

 Χαράλαμπος Γ. Μπονάτσος

Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις