Μικρά και Ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

Δίπλα – δίπλα Σύλβια Ιωαννίδη και Παύλος Μπακογιάννης

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει την ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Σύλβια Αποστολίδου – Ιωαννίδη, δίνοντας το όνομά της σε τμήμα άλσους που βρίσκεται εντός των ορίων της Κοινότητας Ψυχικού. Πρόκειται για το άλσος που βρίσκεται απέναντι από τα Αρχεία του Κράτους και συγκεκριμένα για το τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Δάφνης, Υπολοχαγού Διάκου και Συνταγματάρχου Χανιώτη, δίπλα από το Άλσος Μπακογιάννη.

Η θρυλική «Πατ», όπως ονομαζόταν κατά την περίοδο της Κατοχής η αείμνηστη Σύλβια Ιωαννίδη, έφυγε από την ζωή τον Σεπτέμβριο του 2021 πλήρης ημερών και οι φορείς του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη της, φροντίζοντας ώστε το όνομά της να παραμείνει ζωντανό στον Δήμο όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τον θάνατό της, υποβλήθηκαν δύο σχετικές προτάσεις προς τον Δήμο. Η πρώτη ήρθε από την Παναθηναϊκή Ένωση Γυναικών, που πρότεινε την μετονομασία της οδού Τσάκωνα στο Ψυχικό, καθώς εκεί βρισκόταν και η κατοικία της Σύλβιας Ιωαννίδου, ενώ η δεύτερη υποβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Ψυχικού, που πρότεινε το όνομά της να δοθεί σε ένα από τα Άλση της οδού Δάφνης. Καθώς η οδός Τσάκωνα φέρει το όνομα του πρώτου Κοινοτάρχη του Ψυχικού Εμμανουήλ Τσάκωνα, προτιμήθηκε η δεύτερη πρόταση.

 

Γιορτινό τραπέζι για τους εργαζόμενους στον Δήμο

Μετά από δύο χρόνια αυστηρών μέτρων λόγω COVID, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε όχι μόνον στην κανονικότητα, αλλά και στο εορταστικό κλίμα! Έτσι λοιπόν, σε ατμόσφαιρα χαράς οργανώνεται φέτος και πάλι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου προς τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 1μμ, στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού.

Πρόκειται για μια γιορτινή συγκέντρωση που την ευχαριστιούνται άπαντες, καθώς είναι μία ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα σε ατμόσφαιρα φιλική και χαλαρή, να έρθουν σε επαφή και οι οικογένειες μεταξύ τους, να κουβεντιάσουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί, με φαγητό, ποτό, τραγούδι και χορό.

 

ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ μεταστεγάζονται

Οι υπηρεσίες των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ μεταστεγάστηκαν, καθώς τα μισθωτήριά τους είχαν λήξει και οι σχετικοί διαγωνισμοί για την ενοικίαση χώρων απέβησαν ατελέσφοροι.

Έτσι, η μεν ΔΗΚΕΦΙΨ εγκαταστάθηκε πλέον στο Κέντρο Νεότητας στη Φιλοθέη, στην οδό Καλλιγά 74, ενώ οι υπηρεσίες του ΟΚΑΠΑ βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.

Τώρα βέβαια, το πώς και πού θα χωρέσουν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΠΑ μαζί με τα συμπαρομαρτούντα τους στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου, που τους γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τι να πούμε; Μένει να το δούμε!

 

Μια παράλειψη

Στο ρεπορτάζ για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου παραλείψαμε να αναφέρουμε ότι οι φωτογραφίες ήταν προσφορά του Φωτογραφείου «STUDIO GAKIS». Το είδαμε αργότερα και σπεύδουμε να το σημειώσουμε. Και επί τη ευκαιρία, να πούμε ότι το φωτογραφείο Γάκης έχει πλέον περάσει στην επόμενη γενιά, στην Κατερίνα και την Αιμιλία Γάκη, που είναι παρούσες στις περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου μας ενώ καλύπτουν αποκλειστικά τις παρελάσεις και προσφέρουν τις φωτογραφίες τους εντελώς δωρεάν στα «Τοπικά νέα». Ευκαιρία λοιπόν, εκτός από την διόρθωση της παράλειψής μας, να ευχαριστήσουμε θερμά την Κατερίνα και την Αιμιλία!

 

Παιδική κακοποίηση

Δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο στην Φιλοθέη και το Ψυχικό, σχετικά με την παιδική κακοποίηση, ένα θέμα που δυστυχώς απασχολεί καθημερινά την επικαιρότητα. Οι εκδηλώσεις ήταν πολύωρες και η συμμετοχή αθρόα και  μίλησαν σε αυτές εξειδικευμένοι ψυχολόγοι, εκπρόσωποι των Σωματείων ΕΛΙΖΑ και Χαμόγελο του Παιδιού, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου του Παιδιού, δικηγόροι και η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κυρία Ράπτη Ζωή, καλύπτοντας σφαιρικά το πολυδιάστατο αυτό θέμα. Τα Τοπικά Νέα στο τεύχος του Ιανουαρίου θα επανέλθουν με αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όσα σημαντικά ελέχθησαν.

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις