Το Προάστιο Πρότυπο χάνει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Παραίτηση – Ανεξαρτητοποίηση του Αντιδημάρχου Μπάμπη Μπονάτσου

Της Λυδίας Λέκκα

Ο χορός των παραιτήσεων καλά κρατεί στο Προάστιο Πρότυπο, με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Χαράλαμπο (Μπάμπη) Μπονάτσο να παίρνει σειρά, ανακοινώνοντας την αποχώρηση – ανεξαρτητοποίησή του την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αρχικά δια ζώσης στον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη και κατόπιν επισήμως, πρωτοκολλώντας την επιστολή του. Ο πρώην -πλέον- Αντιδήμαρχος κάνει έναν σύντομο απολογισμό της προσωπικής του πορείας στην Δημαρχία, αναφέρεται στην διάψευση των προσδοκιών του από τον ίδιο τον Δήμαρχο και την διοίκηση που ασκεί, του καταλογίζει ότι έχει αγνοήσει τις όποιες προτάσεις και επισημάνσεις του και επικαλείται  τις προσωπικές αρχές και αξίες, που τον οδήγησαν στην απόφασή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μπάμπη Μπονάτσου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Φίλε Δημήτρη,

Με λύπη σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του Αντιδημάρχου αλλά και από την Δημοτική Παράταξη «Προάστιο Πρότυπο» της οποίας ηγείσαι.

Το 2019 συντάχθηκα μαζί σου πιστεύοντας ότι εκπροσωπείς το καινούριο, αυτό που είχε ανάγκη ο δήμος μας. Κοινό μας όραμα μια διοίκηση που θα συνεργάζεται εποικοδομητικά, θα επικοινωνεί ουσιαστικά μεταξύ της και με τον κόσμο και το κυριότερο, θα φέρει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν εργάστηκα με ζήλο, προσήλωση και ανιδιοτέλεια σε όποιους τομείς με έταξες, στην υπηρεσία των κατοίκων της Φιλοθέης, του Ψυχικού και του Νέου Ψυχικού. Προσέφερα τρία χρόνια ό,τι μπορούσα και μάλιστα αμισθί.

Πολύ συχνά στα όργανα του Δήμου κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για να βελτιώσουμε το έργο μας.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν εισακούστηκα.

Πριν από τρεις εβδομάδες αναγκάστηκα να σου στείλω προσωπική επιστολή που από διακριτικότητα απέναντί σου δεν δημοσιοποίησα. Μια ύστατη προσπάθεια για να σε κάνω να δεις λάθη και παραλείψεις. Την αγνόησες και αυτή.

Έρχομαι λοιπόν στη δυσάρεστη θέση σήμερα, τρία χρόνια μετά την εκλογή σου στην ηγεσία του δήμου μας, να διαχωρίζω τη θέση μου. Έχω συναίσθηση της ευθύνης απέναντι σε όσους μας εξέλεξαν αλλά και σε όσους δεν μας ψήφισαν αλλά δικαίως απαίτησαν την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Με μόνο ένα μικρό μέρος του προγράμματός μας να έχει υλοποιηθεί, οι επιπτώσεις είναι προφανείς στην καθημερινότητα των κατοίκων της Φιλοθέης, του Ψυχικού και του Νέου Ψυχικού, στη ζωή όλων μας.

Παραμένω πιστός στις προσωπικές αρχές και αξίες μου. Στη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, για την οποία οι συνδημότες μου με τιμούν με την προτίμησή τους 20 χρόνια τώρα. Τους κοιτώ στα μάτια και τους δηλώνω ότι θα συνεχίσω να διεκδικώ ένα καλύτερο αύριο και την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

Χαράλαμπος Γ. Μπονάτσος

 

Η επιστολή του Μπάμπη Μπονάτσου αναρτήθηκε την επόμενη μέρα και στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής με εκατοντάδες θετικές αντιδράσεις από φίλους και ακολούθους.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης πρωτοκόλλησε την απάντησή του την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, χωρίς όμως να την αναρτήσει ο ίδιος ούτε στην προσωπική του σελίδα ούτε και στην σελίδα του Προαστίου Προτύπου. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η επιστολή απεστάλη στα Τοπικά Νέα, ενώ εμφανίστηκε και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας “Αμαρυσία”, από την οποία και αναδημοσιεύθηκε στην σελίδα του Προαστίου Προτύπου.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Δημάρχου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Μπάμπη,

 Λυπάμαι πραγματικά για την απόφασή σου να αποχωρήσεις από τον Συνδυασμό μας, παρά την ειλικρινή συζήτηση που είχαμε.

Κυρίως όμως λυπάμαι που με την στάση σου υποβαθμίζεις το έργο που έχει πραγματοποιήσει η παράταξή μας, στο οποίο και εσύ ο ίδιος συνέβαλες.

Τα τρία και πλέον χρόνια που ασκούμε την Διοίκηση του Δήμου ήσουν βασικό στέλεχος του Συνδυασμού, με σημαντικές αρμοδιότητες και κρίσιμους τομείς ευθύνης. Το να απαξιώνεις τα όσα έχουμε έως σήμερα πετύχει (που είναι το μεγαλύτερο μέρος των όσων υποσχεθήκαμε το 2019) απαξιώνει – αδίκως – και τη δική σου παρουσία. Τα τρία αυτά χρόνια, εξάλλου, ουδέποτε διαφοροποιήθηκες είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και θα μου επιτρέψεις να πω ότι ποτέ δεν υπέβαλες προτάσεις που να συνιστούν διαφοροποίηση από τα όσα η Δημοτική μας Αρχή υλοποιούσε. Εκτός, φυσικά, αν θεωρείς ότι από όλο το Συνδυασμό μας μόνο εσύ έκανες σημαντικό έργο ενώ οι μέχρι χθες συνάδελφοί σου όχι.

Όσοι για την επιστολή που μου έστειλες πριν λίγες μέρες και θίγει ένα και μόνο ζήτημα, την κατάσταση σε ορισμένους δρόμους του Νέου Ψυχικού λόγω των έργων της Cosmote για να περάσει η οπτική ίνα, έργο αναγκαίο και σημαντικό για γρήγορο ίντερνετ στο Νέο Ψυχικό, γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν και το συγκεκριμένο ζήτημα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του Δήμου, αντιμετωπίστηκε μετά από δική μου παρέμβαση και η εταιρεία άρχισε άμεσα να αποκαθιστά τις ζημιές που είχε προκαλέσει και ήδη έχει απομείνει ένα μικρό κομμάτι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια σειρά από σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες, όπως η μεγάλη δικαστική νίκη για τα Τουρκοβούνια, οι αναπλάσεις παιδικών χαρών όπως η πλατεία Ελευθερίας, η Μακεδονίας και η Δροσοπούλου, η αδειοδότηση του Αθλητικού Κέντρου – κολυμβητηρίου του Ν. Ψυχικού, η αναβάθμιση του Πρασίνου, η ανακαίνηση όλων των δημοσίων σχολείων μας και βρεφονηπιακών σταθμών, η ίδρυση πολεοδομίας, η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, το άγαλμα της Μικρασιάτισσας, και φυσικά η πρόσφατη απόφαση για την αποτροπή υπερβάσεων των όρων δόμησης στις νέες οικοδομές, κ.α. επιβεβαιώνουν ότι στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε στους κατοίκους του προαστίου μας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Δεν ξέρω αν είναι προσωπικές φιλοδοξίες ή προσωπικοί ανταγωνισμοί που σε οδηγούν να εγκαταλείψεις την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί. Ελπίζω μέχρι τη λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργήσεις επoικοδομητικά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους εμπιστεύθηκαν τον Συνδυασμό μας, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου μας που δεν θέλουν προσκόμματα στην λειτουργία του.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Γαλάνης

Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

Η παραίτηση του Αντιδημάρχου Μπάμπη Μπονάτσου προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο Προάστιο Πρότυπο, καθώς πρόκειται για ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Συνδυασμού, που αναγνωρίζεται για την ανιδιοτελή προσφορά, την εργατικότητα και το ήθος του και απολαμβάνει την εκτίμηση κατοίκων και δημοτών και από τις τρεις Κοινότητες του Δήμου μας.

Μέχρι νεωτέρας, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει η Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή, η οποία και παλαιότερα έχει υπάρξει επικεφαλής της συγκεκριμένης Αντιδημαρχίας και γνωρίζει άριστα το αντικείμενο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το top-nea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις