Εκδήλωση Μνήμης για την Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από την Κοινότητα Ψυχικού

Στις 19 Σεπτεμβρίου έκλεισε ένας χρόνος αφότου έφυγε από τη ζωή η «Ηρωίδα της Αντίστασης», η συνδημότισσά μας Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου.

Σαν φόρο τιμής στην εξέχουσα αυτή προσωπικότητα, η Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Φαίνη Χατζηαθανασιάδου διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε τελετή εκδήλωσης μνήμης.

Η αντιστασιακή δράση της Σύλβιας Ιωαννίδου, η καθοριστική συμμετοχή της σε κομβικά γεγονότα της περιόδου του ‘40 και η γενικότερη προσφορά της, δεν έγιναν ποτέ ευρέως γνωστή στο πλατύ κοινό, παρά το γεγονός ότι το 2008 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας της απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής. Αξιοσημείωτο είναι, ότι έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση της στην αντίσταση από τον Βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιο ΣΤ’ με το παράσημο George Medal της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η Σύλβια Ιωαννίδου συνελήφθη το 1944 από τους Γερμανούς, ανακρίθηκε και εστάλη στις ανδρικές φυλακές Αβέρωφ. Καταδικάστηκε σε θάνατο και τελευταία στιγμή σώθηκε ως εκ θαύματος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και θα λάβει μέρος την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:0, στον κήπο του Ιδρύματος (Στ.Καλλάρη 50, Ψυχικό).

 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:

  • Νικήτας Κακλαμάνης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
  • Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τ. Βουλευτής ΝΔ, τ. Υπουργός, μέλος του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας
  • Αθανάσιος Τσόβολος, Πρόεδρος «Σύνδεσμος 1974»

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

  • Νίκος Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
  • Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις